• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: forma pyramidy pro faraony? no nevím... představa AI natrénované na Elonových tweetech... (wait... možná se to už děje....?)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/OndrejBacina/status/1660934428758011906
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: No konecne. Snad porazi Trumpa v primarkach

    jinak dalsi novinky.

    https://twitter.com/elonmusk/status/1661052398842920974
    PER2
    PER2 --- ---
    kek

    PES
    PES --- ---
    PER2: Naklonovaní anebo (pravděpodobněji) jako "věčné" digitální kopie (alternativa UI s výchozím biologickým základem) - téhle "technologické singularity" by se mohli dožít ještě nejspíš oba.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Myslis, ze v roce 2045 jeste zadna zakladna na mesici nebude? Podle me uz v te dobe budou na mesici zakladny dve, stejne jako bude vic stanic na zemske orbite. 20 let je dlouha doba kdyz si vezmu jake uz ted mame technologie.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: elon s bezosem budou davno prdet do hliny,stejne tak my
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Teď mi před očima proběhl závěr IronSky2 ;-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Bude to imho stejne jako ve filmech, kdy budou upozadene staty a pujde hlavne o souboj velkych korporaci o ruznou tezbu na mesici apod. Uplne vidim toho nateseneho Elona a Bezose jak tam stavi prvni zakladny a tezebni vrty na tezbu helia3 apod.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: z toho vyjmenovaného doufám alespoň v ten opěrný bod na Měsíci (popř. i Marsu a jeho měsících), který bude zárodkem vesmírného průmyslu a následně snad i nějaké redundanci lidského života mimo Zemi...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: To je zase slozity tema. Musk byl vzdycky centrista, kterej volil demokraty a jak sam priznal, tak to hodil v posledni volbe Bidenovi, ale i on se diky tomu, co v USA zaziva posledni rok a pul posunuje vic doprava a ma obcas az desive extremisticky nazory, stejne jako se nekteri mirne levicacky politici zas posunujou cim dal vic doleva a maj az desive komunisticky nazory. Kdyz se podivam na levicakama vedenou Kalifornii, tak s tim statem to jde brutalne dohajzlu. Velke korporace tam zaviraji pobocky, lide rabuji atp. Pritom je to snad pata nejvetsi ekonomika sveta? - https://www.newstream.cz/zpravy-z-firem/ze-san-francisca-utikaji-obyvatele-i-maloobchodnici? . Takze obecne s amerikou to jde poslednich deset let dost dohajzlu a bude se to zhorsovat a imho tam dojde drive ci pozdeji k nejakemu vetsimu stretu techto dvou taboru, ktere se nenavidi cim dal vic. Jestli Trump vyhraje pristi volby, tak uz to bude uplne v prdeli.

    Jobs byl egoistickej namyslenej srac, kterej nemel uctu ke svejm zamestnancum, nemel vychovani ani socialni inteligenci, ale byl to vizionar a proto ho miliony lidi miliovali, uctivali jako boha a chteli pod nim makat. Musk je uplne stejnej a muze mit na twitteru nazory jaky chce, ale furt se najde dost chytrejch a schopnejch lidi, kteri s nim budou chtit makat v te tesle, spacex nebo twitteru, protoze ma auru vizionare a at se nam to libi nebo ne, tak svet takovehle lidi proste potrebuje a potrebuje jich daleko vic.

    Navic Musk chce z twitteru udelat dalsi wechat. Parazitovat na onlyfans, na youtube, na whatsappu, chce pres nej resit mikroplatby, chce aby pres nej sly objednavat taxiky, jidlo etc. a to uz muze pro plno programatoru a dalsich schopnejch lidi znit lakave, protoze se jim ta Muskova vize bude libit a hlavne ma Musk prachy na to, aby je do toho cpal. Je mu 51. Bude tu nejspis jeste dalsich 20 let, pokud ho nesejme nejakej rak. Vybuduje velkej hotel na orbite, zakladnu na mesici, budou tam litat milionari za prachy. Tesly budou ridit samy a pujdou provozovat jako taxiky i jako carsharingovy auta. To akcie tesly boostne na petinasobek, prestoze uz ted jsou prepaleny jako svine. Starlink doda internet do celeho sveta, snizi se cena a bude to opet vydelavat jako prase, takze Elon bude mit tolik prachu, ze je do toho twitteru a jeho novejch featur bude rad cpat. Do toho nam tu prijde AI, roboti atp.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    tady bezi dalsi sezona tv show "twitter krachuje" ? ;) uz ho zabili ? ;)

    jinak bezna nuda :
    starlink ofiko oznameni :
    https://twitter.com/Starlink/status/1661059075550089217
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no nevím. Asi bych pořád klidně pracoval pod Elonem pro SpaceX, ale to by bylo kvůli ostatním lidem co tam pracujou a kvůli tomu, co ta firma dělá - ne kvůli němu. Je pravda, že ty poslední výlevy jsou za hranou a prostě je nechápu. Ale pod Von Braunem bych asi pracoval taky a to byl taky nácek, i když jen bejvalej... kosmonautika je kosmonautika, no...

    Nijak ale nesním pracovat v jakékolik z jeho ostatních firem a podle mě většina ostatní dřívějších příznivců taky. A fakticky, na to, jak se prohlašoval za "centristu", tak podle mě ztratil odhad, co to centrismus je a co lidem přijde vtipný a tak (a nebo jsme odhad o dnešní Americe ztratili my, to je taky možný... ale nevím)

    Twitter je dnes snad ještě víc boring než Boring company. Je to nudný pokus jak zabít ducha decentralizovaného Internetu. Ten je dnes jinde... například kdekoliv ve Fediverse. Jsme jen krůček od toho, aby se to, co původní Internet reprezentoval, vynořilo znovu. Stačí, aby to kritickému množství mladší generace přišlo jako cool...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: jasne s tym, ze predtym akurat umlcovali nackov a teraz sa pucle obratily :) ale myslim ze casom tam bude aj ten predaj, to by v tom nebol musk, aby z toho nevyzmykal nejaky profit a x.com vlastni stale
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: to rozhodně nebyl no. Byl to standardní korporátní IT flek, akorát tvůj produkt neumožňoval prodej telefonů nebo letenek, ale prostor, kde se můžou pohádat náckové s pošahnejma studentkama, kdo měl právo sedět v buse v Montgomery v 55.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: v tom pripade to ziadny dreamjob nebol ani pred muskom, ten produkt je uz teraz lepsi nez bol predtym, viz. napr. community notes a na to ake boli predpovede o tom ako sa to tam postupne zosype, lebo nebude mat kto spravovat infra to este stale docela bezi
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: to je sice pěkný, ale Tesla není Twitter. Až bude mít srovnatelnej produkt, nebo aspoň nějakou reálnou vizi, tak se CVčka jenom pohrnou. Zatím má jenom nekonečnej kripplefigt Elon x kdokoliv, kdo šel kolem, a na ten naláká podstatně měnší pool lidí, než na teoretickou změnu největšího průmyslovýho oboru nebo výpravu na Mars. Stačí se podívat do tohodle auditka, rok zpátky se tu řešilo delta vé a kilogramnewtony, dneska akorát pruda do islandskejch vozíčkářů.
    Troufnu si tvrdit, že nijak velkej přetlak zájemců nebude. Ajťáci v korporátu tam dělaj primárně z pohodlnosti, a jsou ochotný se smířit s tím, že dělají na projektech, co nic moc reálně pozitivního světu nepřinesou, za cenu většího pohodlí, zázemí, prachů a stability. Ty co maj tendenci měnit svět nebo vlastní drajv na branku, dělaj buď na sebe, nebo pro firmy, co z tebe sice vymáčknou duši, ale zasejc ti daj pocit, že si změnil svět (nebo aspoň skončíš jako otec spoluzakladatel příštího Applu). Nic z toho Twitter momentálně není, nemá a neumí. Garantovat může snad jenom ty prachy, ale zázemí nula, páč ho Elon zrušil a ještě se tím pochlubil, pohodlí záporný, páč se od tebe očekávaj ject v hardcore módu, a stabilita je v týhle firmě momentálně sprostý slovo, nevíš minuty kdy skončíš ty nebo kterejkoliv kolega, a dost často to nezjistíš ani po tom, co tě opravdu vyhoděj...
    V odvětví, kde je neustálej převis nabídky nad poptávkou práce, a firmy se předháněj ve vyfikundacích a featurám, co svejm ovečkám nabídnou, půjde makat do takhle nejistýho a toxickýho prostředí jenom velmi speciální druh masochistů.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: kazdy ne, ale je ich dost (su to stare statistiky ale tusim ze za 2022 to bolo 3,6 miliona

    Tesla said it received 3 million job applications in 2021
    https://www.teslarati.com/tesla-3-million-job-applications-in-2021/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: well v ty nikdy nevydelavajici firme delalo pod neschopnym vedenim 8 tisic lidi, takze jestli ted ta firma funguje jeste lip, kdyz je v ni jen 1500 chudaku s pracovnim vizem a dokonce kazdej tyden pridavaj novy fajn featury, zatimco predtim trvalo 3 roky 8000 lidem vymyslet tlacitko “edit”..tak myslim ze nebude zadnej problem najmout dalsich 500 chudaku s pracovnim vizem. Moje patnact let stary kauzicky klidne vytahni. Takovy kauzicky tady maj stovky lidi. Ja se za tu dobu hodne zmenil. V petadvaceti jsem byl trochu jinej clovek nez ted ve skoro ctyriceti. Treba se za 15 let dokazes zmenit i ty. Drzim palce. To o lhani bylo na tvoje zvelicovani typu “kazdej ajtak touzi delat” Kazdej ajtak urcite ne, ale desetitisice urcite jo a nebude problem jich 500 vybrat. Zvlast po tom masivnim propousteni ktery velky korporace delaly predchozi pulrok. Delaj i treba v tesle, ve space x, v boring company apod. Nevsiml jsem si, ze by tam byly jen uklizecky a lidi s vizama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: kolik lidí chtělo dělat v Twitteru pod Muskem jsme viděli už na fotkách po jeho čistce, kde v celý budově zbyla s americkým pasem jenom jedna náhodná uklízečka... v tý firmě momentálně dělaj jenom chudáci s pracovním vízem, co jim dovoluje buď makat, kde makaj, nebo se otočit čelem zpět a nakráčet zpatky do svýho slumu v Bangalore.
    A není nutný osočovat náhodný kolemjdoucí ze lhaní, jenom proto, že s jejich názorama nesouhlasíš, kor pokud máš sám na hlavě másla víc než dost. Zrovna v tvým případě bych radši šoupal nohama a dělal, že tu nejsem, nebo zase někdo vytáhne jednu z tvejch milionu kauziček, ty naše kapko naděje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam