KOUDY: omg, hlavně to tajili - bylo to tak tajný, že o tom reputačním score vedení veřejně mluvilo, jak se tady ukázalo.
Tak např. mě Twitter toleroval 5 identit (všechny pseudonymní, žádné pod pravým jménem) a žádný účet mi nikdy nezrušil (zatímco Facebook mi zrušil účet už někdy v roce 2010 a od té doby jsem se zasekl a nenávidím ho a nemám). Samozřejmě ode mě bylo nezodpovědné odejít na sociální sít', která neměla udržitelný obchodní model a prodělávala a samozřejmě, že jsem si taky od toho nic moc nesliboval. Ale nelze popřít, že ten účet fungoval a obsah mi nikdo necenzuroval a neblokoval. Že nemám žádnou super reputaci jsem si mohl domyslet z toho, jak přestal přibývat počet interakcí a nových followerů - to člověk pocítí, že ten dopad je menší. Ale taky to má logické vysvětlení - a sice nárůst mnbožství a kvality obsahu, se kterým jsem během let začal soutěžit.
Jak už jsem napsal ani nevím kam (možná sem?), byl bych rád, kdybych znal jak algoritmus, který reputaci definuje, tak její aktuální hodnotu (a stejně tak budu popravdě docela rád, když jí nebudou znát ostatní uživatelé). Toto se týká nejen Twitteru, ale i jakékoliv další sociální sítě (to jsem ale vyřešil tím, že ve Fediverse mám vlastní instanci
https://f.cz/ - stejně, jako jí rád pomůžu provozovat každému dalšímu, kdo by taky měl zájem - a tam zkrátka už záleží jen na mojí peer-2-peer hře s provozovateli ostatních instancí a na tom, jak atraktivní obsah dokážu já a moje instance nabízet....)