• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dopadlo to jako vzdycky :)

    SATAI
    SATAI --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    After initial activation, a full-pressure test of the new Starship flame deflector is planned for Friday

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PER2: zachvilu to bude na odpalovacich rampach busy jak na letisku

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: "ja se timhle zivim" je bold claim, pokial nam odbornymi publikaciami nezdokladujes, ze si pracoval na vozidle, ktore nastartovalo prechod automobiloveho priemyslu na EV, ja sa zasa zivim spravovanim cloudov, takych na ktorych bezi aj X a co ma jako byt? cim je to relevantne k diskusii? tiez mam cely den cakat az mi niekto nahodi skusenosti o tom ako spravuje scalable sluzby?

    je zaujimave, ze druha strana nic nahadzovat nemusi, iba vykrikne ze "elon je nekompetentny" bez nejakych odkazov na odborne publikacie a to ti staci, ozaj vyvazeny pohlad na problematiku :)

    pokial ti nestaci knizka, tak si mozes seslechnut nedavne investor cally, kde svoju kompetenciu musi musk obhajovat pred tymi, ktori ho financuju

    Tesla Investor Relations
    https://ir.tesla.com/#quarterly-disclosure
    PER2
    PER2 --- ---
    PER2: dalsi pokus zitra ve stejny cas :p
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    technicka poznamka k twitteru/xku - dostal jsem prave povoleni k community notes, takze community notes funguji i v cesku/ceske residenty...
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: hele chalane, tohle svoje otravny patronizovani a la "rozumiem ze nie kazdemu sa chce sediet pri hodinovom rozhovore" si laskave nechej od cesty, ja se timhle zivim a celej den cekam, az sem nahodis krome bezduchych kydu neco hodnotneho.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: poněkud out of date. Tady je rozhovor s autorem na stejné téma, letos.

    ‘He Serves the Political Party of Elon Musk First and Foremost’ - POLITICO
    https://www.politico.com/news/magazine/2022/04/28/political-party-elon-musk-first-00028694

    Tohle je má konci, celkem přesný. Plus autor tvrdí, že Musk s Twittrem akorát strach čas.

    Fossett: Does he care about being liked?

    Vance: I think, like everybody, he likes to be liked, I think. He’s gone through a pretty big transformation. This was a guy who was kind of a loner. Growing up, he was not in the in-crowd. Pretty much the opposite; he was bullied. And when he was first running early companies like Zip2 and PayPal, he wasn’t all that beloved within the companies and has had a pretty tough road of it since. And I think as things have gotten better and better at his companies and he’s gone from being this sort of shy person with self-confidence ... I think those shackles have come off and he relishes his celebrity and the adoration that he’s received.

    One part of this is easy to explain, which is that he likes to be liked, and he’s being liked on a near religious level, and I’m sure that would get in anybody’s head. I think the other part is pretty mercenary and calculating, which is that he’s able to use this enormous pulpit and adoration to get what he wants for his companies in a way that any other CEO would just dream of
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: ...a zrovna těmi e-bilmi vlastně bojují za návrat tužších zim a kratší dojezd ;-))) Hlava22
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TMBK

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PALEONTOLOG: tu by sa chcelo az povedat, ze diky bohu za globalne oteplovanie a s tym spojene miernejsie zimy, pomoze to so zimnym dojazdom elektromobilov :)
    PER2
    PER2 --- ---
    7hodin, dalsi pokus

    Hughes JUPITER 3 Mission
    https://youtu.be/5ixbPMe6684
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: dobre chalani, tak by ste mohli zacat tym, ze si precitate knizku, pokial chcete fakticky a odborne diskutovat, lebo potom sa tu vyskytuju iba rozne emotivne vykriky na zaklade clickbait clankov z medii a dojmologia o muskovi, ktoreho mate vykresleneho na zaklade tychto kratkych clankov a nie z roznych interview a prezentacii, ale rozumiem ze nie kazdemu sa chce sediet pri hodinovom rozhovore alebo 4-hodinovej prezentacii, aby sa dozvedel ako skutocne funguje musk a jeho firmy

    Elon Musk - Ashlee Vance | Knihy na Martinus.cz
    https://www.martinus.cz/?uItem=209570
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DZODZO: hele tohle nejsou fatka kamo, tohle je neco mezi zabavou a filmovym umenim vyprodukovanym za ucelem trzby v kinech. pokud sem chces nahodit fakta (jako ze jsme v "odborne" diskusi), tak doporucuju pouzivat prislusne zdroje, mezi ktere napr. patri clanky v odbornych casopisech, knihy, sborniky, investigativni zurnalistika, vypovedi ocitych svedku, atd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: asi není nic jednoduššího, než se bránit proti pomluvě a poškození dobrý pověsti, což by každej bez másla na hlavě udělal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: skoro se mi az chce pouzit slovni spojenicko "marketingovej bullshit"..ale budu se drzet :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QWWERTY: kdo spoléhá na 10% rezervu je idiot a neměl by mít řidičák, je to správná reakce?

    Tesla was fined earlier this year by South Korean regulators who found the cars delivered as little as half their advertised range in cold weather. Another recent study found that three Tesla models averaged 26% below their advertised ranges.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SUMAC: a toto je potom co? DZODZO:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam