• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: jedinej, kdo tu opakuje, ze tesla krachne a stavi na tom svoje argumenty, jsi ty, mozna si to pletes s jinym klubem, sorry jako
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Pred peti lety tu lidi rikali jak Tesla krachne a jakej je Musk nahovno manazer. Ted rikaj ze Twitter krachne a jakej je Musk nahovno manazer :). Zatim je Tesla nejuspesnejsi elektricka automobilka ktera ma vetsi marzi a ziskovost nez fosilni automobilky se stoletou tradici a Musk je nejbohatsi clovek na svete.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    STARE_CASY: kdyz pises plus minus pet let, tak by me teda zajimalo, co bylo minus 5. Asi ten rebranding Twitteru?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Want to know where batteries are going? Look at their ingredients. | MIT Technology Review
    https://www.technologyreview.com/2023/07/20/1076525/future-of-batteries-materials/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TX Tesla Kills One in “Veered” Tree Crash | flyingpenguin
    https://www.flyingpenguin.com/?p=49464
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ono srovnavat Muska s cimkoliv posledni dobou je celkem zbytecne... takova vsemocna, desne zazobana verze Stryce Pepina z Postrizin.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STARE_CASY: jasně, slibovat sci-fi realitu a zkvalitnění dodávek jsou srovnatelný věci.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PALEONTOLOG: ale no tak, nedělej ze sebe pitomce, nemáš to zapotřebí... Intel slibuje v rámci svého oboru - výrobní technologie, termíny dodání, zvýšení výkonu a snížení spotřeby... Pravidelně se jim posledních cca deset let velmi nedaří. A nejsou zdaleka jedině.

    Musk těch slibů, které v momentě, kdy je vyslovil a vypadaly nereálně, splnil dost. Většinou se svou typickou bulharskou konstantou plus mínus pět let, ale splnil. A nemyslím tím banality jsou samohybný tankovací pistole, ale třeba to, že jeho rachejtle budou bezpečně přistávat, že bude mít baterkový auta, co změní obor apod. Má věci, které neplní a nesplní ("super-duper" sociální síť X), protože to je prostě autista (bez negativních konotací, prosté konstatování faktu - on opravdu je PAS) a fašoun (zde naopak se všemi negativními konotacemi). Nicméně to, že ten web nerozlišuje nijak mezi skutečnými sliby a výroky s větší či menší mírou nadsázky (právě třeba to robotizované nabíjení), je poněkud fail.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STARE_CASY: myslíš jako samohybný tankovací pistole do tesly? to v intelu slíbili? nebo lítající auta?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    PALEONTOLOG: ono zcela upřímně - když ty sliby člověk srovná s průměrným korporátem, tak vlastně ještě Musk vyjde dobře... V poslední době sleduju roadmap Intelu a těm nějak nevychází slib ani jeden... Musk to většinou dodá aspoň pozdě, Intel v poslední době buď vůbec nebo jen v omezení... A Intel není v tomhle ani zdaleka jediný korporát.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    https://twitter.com/spectatorindex/status/1685289075354271744
    ja musim za sebe rict, ze community notes se mi zacaly libit - pod prispevky se zacinaji objevovat docela snazivi lide co dohledavaji a upresnuji...
    viz napriklad :
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Starship IFT Launch Footage Compilation
    https://www.youtube.com/watch?v=skfG0lvYBd4
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: no tak koudy má minimálně pravdu v tom, že kdo sleduje musku dlouho, tak se nějakým žvástům, nenaplněnejm slibům nebo naprosto nesmyslným hyjpům už nemůže divit. podle tohohle člověka si můžeš na hodinkách pravidelně kazit přesnej čas..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    P_T: nevedel jsem, že těch lži bylo tolik..

    Elon Musk Today
    https://elonmusk.today/
    SATAI
    SATAI --- ---
    Chrisshy Keygen: "Microsoft kinda nailed it with this one" - hackers.town
    https://hackers.town/@rgegriff/110793304166927028

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    zase jak malý děti, další osobní hádky budou za ovoce
    ARAON
    ARAON --- ---
    SUMAC: Z mého laického pohledu je tu podobnost celkem značná. Podle mě je tu šance na nějakou zajímavou pokutu pro Teslu. Ale na druhou stranu by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se z toho Elonovi nějak povedlo vykroutit. Je v tomhle podobnej Trumpovi.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ARAON: v cem presne je tohle odlisne od lhani VW ohledne spaliv u dieslu? z toho by mohl byt jeste dost stavnaty pravni problem a pokud se zakaznici celosvetove spoji, tak asi i mastna kompenzace pro automobilku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam