• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: jistě, za týden v Áčkách vyvoněné po prvním majiteli s malým nájezdem ;-)))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Změňme téma, k nedávnému tématu jak "elektromobily zapálily loď":
    Začala loď plná aut hořet kvůli elektromobilu? Ani jeden prý nepřišel k úhoně - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/zacala-lod-plna-auta-horet-kvuli-elektromobilu-ani-jeden-pry/r~794b27e63a8511eeba5b0cc47ab5f122/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI:

    mě to připomnělo spíš McGregora. Musk zastává jeho teorii X, v hard approach variantě.

    A přejmenoval Twitter na X a řekl lidem, že musí být hardcore..

    náhoda? nemyslím si.. :)

    PS aha tak nejsem první, kdo si toho všiml:

    The Return of Theory X
    https://www.linkedin.com/pulse/return-theory-x-neil-stevenson
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Koukám, že Tweetdeck má v tabu už název "X Pro". Subscription request incoming in 3... 2... 1...
    SATAI
    SATAI --- ---
    Volal konec devatenacte stoleti, jestli se tu nepovaluje nejaky jeho taylorismus.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: No kdyz si hrajes v nahravacim studiu na kytaru nebo na bici, tak moc nepracujes ne? :)..Elon asi chce zavest prisnejsi pracovni prostredi jako pred lety v tesle, kdy i on sam tam nekde spal na matraci..Dneska je na tom tesla celkem dobre ne? Kdyby tenkrat svejm zamestnancum rekl..hele kluci jdete si dat fotbalek a zahrat na bici a pak to nejak pripadne dodelejte tu praci ju?..Tak buhvi kde je Tesla dneska. Prodelecnou firmu fakt neotocis do plusu tak, ze se budou zamestnanci flakat..:)

    OTAVA: Kdyz nastoupis do super ziskovy firmy, tak se v tymu hodne rychle pozna jestli ses flakac nebo ne. Ja to u dost lidi poznal uz pri pohovoru a obecne jsem na tuhle firemni kulturu u prodelecnejch startupu jako investor kterej investuje prachy pres patnact let dost alergickej no. Vidim to i treba ted u Weworku a jinejch firem. Vzit prachy od investoru, postavit si fancy kancly s plno benefitama pro lidi a za pet let ma firma najednou desetinovou valuaci.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: a když to otočím - a nastoupim do super ziskový firmy jsem automaticky dříč?

    Hele nechme to ale nemyslím si že to je vůdci těm lidem fér.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: Prodej nepotřebných věcí je v pořádku, ale ty to stavíš do rovnice "mají fotbálek = nemakají". KOUDY a končim, musim bohužel makat, nemam tu fotbálek :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Jak nemela zadnej vliv? Vykon firmy ti prece delaj zamestnanci. Nebo chces rict ze za to mohlo jen vedeni ktery svejm podrizenejm zadavalo spatny ukoly a utracelo prachy investoru?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: ale to přece nemá s výkonem většiny techh lidí co dělat. Dostali zadání a tu práci dělali - but dobře nebo spatne. Ale většina z nich neměla na výkon firmy jako takové žádný vliv. Buď trošku soudnej Koudy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Well z ciste obchodniho a podnikatelskyho hlediska to hodnotim tak, ze kdyby u patnact let stary firmy makali zamestnaci nebo vedeni, tak je dlouhodobe v plusu a ne deset let z poslednich dvanacti ve ztrate. Nekde teda byla ocividne chyba. U facebooku ani snapchatu nebo jinejch kecacich platforem ta chyba ocividne nebyla, protoze jsou to vydelecny firmy.
    CRAZY_IVAN: Tak prodavaj nepotrebny veci a veci v souvislosti s modrym ptakem kdyz se prestehovali. To ze by Elon nehejckal svoje zamestnance je jen nejakej tvuj blud. Staci se podivat na treba HQ Tesly a jaky tam maj zamestnanci benefity :).
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Not this shit again.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: v pořádku, už zase víc prodělávaj, tak prodávaj věci, až budou zase vydělávat, tak můžou dokoupit a zaměstnanci si zase můžou hrát! :D

    OTAVA: těch 6000 bylo na home office přece, tak stejně nehráli na bicí :))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: to jestli ty lidi dělali prd a nebo pracovali dobře nemůžeš vědět. je to trošku disrespectfull říct o těch 6k lidech že to byli flakaci jenom proto že to tvrdí Musk.

    Možná pracovali v oblastech které se Musí rozhodl že nepotřebuje - to je samozřejmě v pořádku ale nemůžeš vědět jaké byly jejich pracovní výkony.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: Ale vzdyt to nema smysl prece. Makalo tam 8 tisic lidi a delali prd. Ted jich tam je 2 tisice ne?..Tak nepotrebujou tolik stolu a zidli, nahravaci studio apod. Ta firma se nejdriv musi dostat z letiteho pruseru. Jinak mirne plusovy roky byly jen 2018 a 19..jinak neustale ztrata.

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Nestačilo to zamknout do skladu a čekat, až zase začne vydělávat? Třeba za skleněné dveře, aby zaměstnanci viděli, co můžou mít, když začnou pořádně makat! :D
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: však ta firma posledních pár let vydělávala :D

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: Vsak kdyz firma vydelava..at ma prijemny prostredi pro zamestnance ne? Viz video te tesly nebo novych kancelari Alzy. Nebo nectes diskuzi?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    co si to ty velké firmy dovolují, mít příjemné prostředí pro zaměstnance!

    Inside Google's Massive Headquarters
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-pT0XDYvDM
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: "firma funguje dal" :-D

    ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam