• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SATAI
    SATAI --- ---
    PER2: debilnější historickou analogii najít nemohl?
    PER2
    PER2 --- ---
    AVATAR: elonovo vyjadreni primo, kdyby nekdo chtel
    https://twitter.com/i/status/1701656123709722660
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: není problém v tom, že americká společnost je dnes zásadně jiná, než byla třeba v 70tých letech? a není trochu divné, že jsou demokrati obviňováni z naprosto protichůdných věcí - třeba přílišného elitářství a současně přílišného rovnostářství?

    Polarizace americké společnosti je problém, obě strany víceméně přikročily k tomu vykreslovat protistranu jako čiré zlo. Takhle to nemůže fungovat. Kromě toho se tam ustavily státy a města, kde vždycky vyhrává jedna nebo druhá strana a přechod do opozice je tam pro voliče víceméně marné, symbolické gesto.

    Takhle to nemůže dlouhodobě fungovat. Americká demokracie ve smyslu systému dvou stran se dostala do určité krize. Ale demokraty podporuje dost chytrých lidí na to, abych nevěřil tomu démonickému obrazu, který vykresluješ. Problém mají republikáni tím, že vykročili tak daleko směrem k trumpismu, že ve skutečnosti budou mít problém s kýmkoliv, kdo tu ideologii nepřijme i s chlupama.

    Třeba zrovna ze strany popíračů globálního oteplování a náboženských fundamentalistů poslouchat, jak jsou demokrati "protivědečtí"... no jakákoliv sociální věda má samozřejmě problém, že to není věda, ale ideologie... to je pravda. Ale to platí pro pravici i pro levici.

    Ať mají demokrati jakékoliv reálné problémy - jako hlavní vidím ten, že asi nejde nahradit systém dvou stran systémem jedné strany, Amerika by potřebovala spíš evropský pluralitní systém - tak si myslím, že trumpismus to s rozsahem lživé a dezinformativní argumentace přehnal. S komunismem se dá hádat a nesouhlasit (dokud mi teda nezavřou do gulagu) - ale jak chceš polemezivat s takovou snůškou nesmyslů, jako je Qanon?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDABEREZA: souhlas, jen bych pozměnil "začíná mě celkem sr*t" za "stává se nebezpečným".
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DRAGON:v poradku, ja ti neoponoval :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: když je v mém světě někdo mstivý z*mrd, tak to právě znamená, že je nevyzrálý a beru ho tak trochu jako dítě, tedy nejsme až tak úplně v opozici ..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    [ZOM664 @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Fog of War]

    Takze zadna nehoda, ale zamer.

    Kdyz vam nekdo neco se zbrani v ruce ukradne, uz to neni vase. To da rozum.
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: je to na socialkach, tak to musi byt pravda, ni?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PATISLAV: Musk ale chodil do škol v Jižní Africe, do Států se dostal až na poslední rok bakaláře.

    YMLADRIS: tohle jsou všechno echochambers zanedbatelnýho zlomku populace, srovnatelný třeba s tím, jak všichni po nástupu Trumpa vyhrožovali, že emigrujou do Kanady. Já jezdím do Států celkem často, a nikoho, komu by takhle jebalo jako na sociálkách, v reálu nepotkáš.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JARDABEREZA: je pravda, že od té doby si slib hodný facepalmu nevybavuji.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PATISLAV: V tomhle bych ti asi dal za pravdu... už za to v minulosti dostal nějaké pokuty tuším od SEC. Třeba ho nucená akvizice Twitteru naučí jak vhodněji sdělovat vize veřejnosti :-D
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JARDABEREZA: hele, kdyby neměl tu Teslu na burze, a nebyla tam tak zjevná korelace mezi Muskovými prohlášeními a pohybem ceny, tak bych ty jeho sliby možná taky vnímal podobně jako ty. Takhle se nemůžu ubránit pocitu, že to nemyslí upřímně, idealisticky.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PATISLAV: Asi to oba vyhodnocujeme trochu jinak. Já když si sáhnu do svědomí, tak jsem sám říkal dost nápadů/vizí co jsem neudělal nebo nedotáhl do konce, ale pak se zase najde hodně těch, které jsem provedl podle plánu. Myslím, že má hodně nápadů a musí si z nich vybrat co za to stojí a co ne. Já se dívám na to co dokázal spíše než na to co nedokázal. Fabrika na elektromobily chrlí auta, starlink funguje, falcon přistává tak často, že to už nikoho skoro nezajímá a star ship vypadá na nejlepší cestě.
    PES
    PES --- ---
    ALCATOR: na tyhle slibotechny v IT (ať to v historii byl Jobs, Gates či další, i obři z IBM si smočili) existoval/existuje souhrnný název "vaporware" a Musk v tomhle není nikterak jiný...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALCATOR: souhlas. Já to mám s Muskem jako s Bohem, nevěřím mu (na něj), ale byl bych šťastnej jako blecha, kdybych se pletl :)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PATISLAV: Pro zajímavost, viděl jsi film JOBS o Steveu Jobsovi? Je tam úžasná scéna, kde poté, co předvedou novej Mac (v devadesátých letech), tak se ho novinář po prezentaci ptá na nějakou otázku o operačním systému, a Steve Jobs úplně klidně mimo záznam řekne "Ještě jsme z operačního systému nenapsali ani čárku."

    Faktem prostě je, že se v technických oborech marketingově lže úplně všude -- na autosalónech mají auta pomocí popruhů stáhnuté pružiny pérování, aby vypadaly nižší a tím pádem aerodynamičtější (nebo cosi), propagační fotky iPhone měly schválně vybranou takovou tapetu plochy, aby nebyl vidět průstřel předního foťáku, prezentace operačních systémů jsou pečlivě nacvičené divadlo, kde někde v zákulisí kdosi pouští další snímky powerpointu, protože si nikdo netroufne pustit skutečné záběry OS naživo... A to ani nemluvím o podvodnících typu Theranos.

    Ona potíž je nejspíš v tom, že my, plebz, CHCEME být ohromováni hajpovými kecy. My CHCEME slyšet, že už za rok poletí první lidé na Mars, nebo že elektrický tahač náklaďáků vyjede už za rok či za dva a bude mít dojezd 1200 kilometrů. Jsme jak malí haranti, co chtějí slyšet fantasmagorické příběhy a inspirativní možnosti brzké budoucnosti. Kdyby ne, četli bychom suchopárné novinové články o tom, kolik se reálně sklidilo kukuřice :-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JARDABEREZA: kdyz ja mam problem s tim, ze ani v te technice to neni nic moc chovani. Zejmena mi vadi jeho manipulace trhem, kdy ohlasuje neexistujici funkce "na podzim tohoto roku" s cilem hypeovat akcie Tesly, nebo jeho snaha zneuzit hyperloop k zablokovani VRT v Kalifornii, nebo jeho absurdni Tesla metro v Las Vegas, s propustnosti nizsi nez ma jednosmerka na Male strane. Nebo napad SpaceX na raketovy port u New Yorku, odkud by startovaly rakety na druhy konec planety, nebo jeho nerealisticke, az doslova lzive plany na kolonizaci Marsu (tusim, ze puvodni termin je jiz v minulosti), nebo to, jak zatopil astronomum s jeho vsudypritomnymi satelity, slibovani LVL 5 AI v Tesle nejpozdeji pristi rok, slibovani Tesla Semi v totalne nerealistickych terminech a tajeni skutecnych parametru a nasledny podvudek s baterii pri pilotni jizde... a to pisu jen z hlavy.

    Je to totalni prodavac hrncu i v oblasti vedy a techniky. Jen ma diky neetickym praktikam pri obchodovani na burze dost penez na to, aby to ty jeho firmy s obrovskymi problemy tahly dal, takze nejake vysledky ma a mit bude.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY: Plus tedy je tam takový paradox, že kdyby se nějaká celebrita rozhodla, že NEBUDE komentovat společenské dění, s odůvodněním, že není důvod, proč by její hlas/názor měl být slyšet víc, než názor kteréhokoliv jiného nevoleného občana, tak to mlčení bude interpretováno jako souhlas s tím, co se děje:
    - Elone, jaký je tvůj názor na to, co se stalo Georgi Floydovi?
    - Promiňte, ale nevidím důvod, proč bych měl zveřejňovat svůj názor do médií - názor na to mám, stejně jako každý další člověk, takže dokud se nezeptáte všech lidí, nedává smysl ptát se mě.
    - Aha, takže PODLE TEBE TO BYLO OK FLOYDA TAKHLE POPRAVIT???! Fuj!

    Je to takové to "Damned if you do, damned if you don't"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam