• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SATAI: s ohledem na spozdeni Starship, problemy nekterych generaci satelitu bych rekl, ze Starlink je 2 roky ve skluzu, proti puvodnimu planu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JARDABEREZA: Iridium 2 mil., po 20 letech, stale rostou. Inmarsat 1,1 mil.
    Starlink se stale jeste neustanovil na trhu nemaji pokryte vsechny staty, teprve nedavno prislo s "go" sluzbou ..
    PES
    PES --- ---
    JARDABEREZA:
    Iridium Posts Double-Digit Revenue Increase in 2022, Surpasses 2M Subscribers - Via Satellite
    https://www.satellitetoday.com/business/2023/02/16/iridium-posts-double-digit-revenue-increase-in-2022-surpasses-2m-subscribers/
    Iridium Communications reported another year of record revenue in 2022, growing revenue 17% compared to 2021. The company reported full year 2022 revenue of $721 million in its financial results on Thursday, attributing growth to higher service revenue and record equipment sales.

    CEO Matt Desch announced on Thursday’s call with investors that Iridium eclipsed 2 million subscribers at the start of 2023, and is now nearly 2,020,000. The company grew subscribers 16% in 2022 compared to 2021, driven by growth in commercial IoT.

    At the end of 2022, Iridium reported 397,000 commercial voice and data subscribers, up 7% from the previous year. In commercial IoT data, Iridium has 1,448,000 customers, up 21% from the year-ago period, driven by growth in consumer personal communications devices. IoT data subscribers represent 78% of billable commercial subscribers, up from 76% last year.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SATAI: Je nějaké srovnání kolik uživatelů má Iridium and Inmarsat? A tím myslím, že ty lidi to fakt používají na internet třeba 3× týdně. Né, že si jednou za rok pošlou pár SMS nebo zavolají.
    PES
    PES --- ---
    SATAI: zaleží na tom jak bude SX stíhat rozšiřovat konstelace popř. zvyšovat kapacity jednotlivých satelitů (+ optimalizace a-la laserové mezidružicové spoje)
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: pak je otázka, co dvacetinásobek zátěže udělá s výkony
    PES
    PES --- ---
    SATAI: bude muset s cenou provozu dolů (tak na polovinu), aby si to adoptovalo mnohem více lidí...
    SATAI
    SATAI --- ---
    SpaceX projected 20 million Starlink users by 2022—it ended up with 1 million | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2023/09/spacex-projected-20-million-starlink-users-by-2022-it-ended-up-with-1-million/
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: já vím, že z toho dodnes defekují Magi v kostkách... ale třebas Taranto by byla lepší analogie... No, jen to prostě neobsahuje tu defekaci Magi v kostkách.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: myslím že Pearl harbor je Američanů největší historický trauma. Je to silně nabitý emocemi. jako kdybys v Evropě řekl cojavim, Osvětim.

    Teď je otázka jestli to jen tak placl, zda to bral "to by Ukrajina napadla Rusko a zatáhla ho do velký války" nebo zda ho Pearl Harborem jen vystrašili rusové. :)

    #kecy
    SATAI
    SATAI --- ---
    PER2: debilnější historickou analogii najít nemohl?
    PER2
    PER2 --- ---
    AVATAR: elonovo vyjadreni primo, kdyby nekdo chtel
    https://twitter.com/i/status/1701656123709722660
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: není problém v tom, že americká společnost je dnes zásadně jiná, než byla třeba v 70tých letech? a není trochu divné, že jsou demokrati obviňováni z naprosto protichůdných věcí - třeba přílišného elitářství a současně přílišného rovnostářství?

    Polarizace americké společnosti je problém, obě strany víceméně přikročily k tomu vykreslovat protistranu jako čiré zlo. Takhle to nemůže fungovat. Kromě toho se tam ustavily státy a města, kde vždycky vyhrává jedna nebo druhá strana a přechod do opozice je tam pro voliče víceméně marné, symbolické gesto.

    Takhle to nemůže dlouhodobě fungovat. Americká demokracie ve smyslu systému dvou stran se dostala do určité krize. Ale demokraty podporuje dost chytrých lidí na to, abych nevěřil tomu démonickému obrazu, který vykresluješ. Problém mají republikáni tím, že vykročili tak daleko směrem k trumpismu, že ve skutečnosti budou mít problém s kýmkoliv, kdo tu ideologii nepřijme i s chlupama.

    Třeba zrovna ze strany popíračů globálního oteplování a náboženských fundamentalistů poslouchat, jak jsou demokrati "protivědečtí"... no jakákoliv sociální věda má samozřejmě problém, že to není věda, ale ideologie... to je pravda. Ale to platí pro pravici i pro levici.

    Ať mají demokrati jakékoliv reálné problémy - jako hlavní vidím ten, že asi nejde nahradit systém dvou stran systémem jedné strany, Amerika by potřebovala spíš evropský pluralitní systém - tak si myslím, že trumpismus to s rozsahem lživé a dezinformativní argumentace přehnal. S komunismem se dá hádat a nesouhlasit (dokud mi teda nezavřou do gulagu) - ale jak chceš polemezivat s takovou snůškou nesmyslů, jako je Qanon?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDABEREZA: souhlas, jen bych pozměnil "začíná mě celkem sr*t" za "stává se nebezpečným".
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DRAGON:v poradku, ja ti neoponoval :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: když je v mém světě někdo mstivý z*mrd, tak to právě znamená, že je nevyzrálý a beru ho tak trochu jako dítě, tedy nejsme až tak úplně v opozici ..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    [ZOM664 @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Fog of War]

    Takze zadna nehoda, ale zamer.

    Kdyz vam nekdo neco se zbrani v ruce ukradne, uz to neni vase. To da rozum.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam