E2E4: když jsem sem asi před 2 (?) lety psal, že mi neuralink přijde creepy, tak jsem to pěkně schytal... že mám nějaké "atavistické" názory na věc, či co :-) přitom já byl Elonův fanboy, než to bylo in, sledoval jsem všech 5 startů Falconu 1, když v téhle zemi nikdo netušil, co to je... (privátní kosmické firmy byly v 90tých letech pěkná nuda - vždycky jenom zkrachovaly, aniž by to dotáhly k třebas jen zkušebnímu startu... BTW SpaceX začali tím, že v Texasu koupili testovací stand od tuším Ball Aerospace (?), který se dostali relativně nejdál, ale pak to taky zabalili. A používaj ho dodnes...)
S tím rozhraním k mozku je to složitý. V rámci bionických implantátů se na tom v pozadí pracuje léta, protože některým lidem by to fakt mohlo pomoct, hodně. Takže to má velmi etický medicinský rozměr. Ale komerční hype a nadužívání prostě bude většinové společnosti připadat creepy, bez ohledu na to, kolik Twitterů ještě Elon koupí... pod veřejným míněním jsou vespod různé spodní proudy, které nejde snadno změnit...