• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KAERO: to by sa ten startup musel hafo vypracovat, aby vybudoval infra minimalne po celej zemi, aby si pohodlne nabil na kazdom rohu
    KAERO
    KAERO --- ---
    DZODZO: u tech to fungovalo tak, ze baterka byla vlastnena tou firmou, a clovek si ji jen pronajimal. takze firma garantovala i kvalitu baterie.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ja by som o to nemal zaujem ani dnes, dostat na vymenu nejaku vymlatenu baterku co sa nabijala iba na rychlonabijackach :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    E2E4: a nejaky izraelsky startup to zkousel cca 10 let zpatky. vymena baterky byla zespodu jak na tom tesla videu. ale startup zkrachoval protoze o to byl maly zajem, tehdy elektromobilita jeste tak nefrcela.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: tohle už vyřešil mercedes když experimentoval s elektromobily po druhým ropným šoku, výměnná baterie byla na kolečkách. :)
    PER2
    PER2 --- ---
    JARDABEREZA: treba neco takovyhleho? (:
    Tesla Model S | Full Battery Swap Event
    https://youtu.be/H5V0vL3nnHY
    PES
    PES --- ---
    JARDABEREZA: moc, je to moc zakryté (musí, aby to nebylo na ráně) a kvůli těžišti hodně dole v podvozku, tj. zespod odolný kryt, shora bez rozebrání interiéru také prakticky nepřístupné s navíc pro optimální vyplnění místa to není příliš pravidelně hranolovité tvarem. Bohužel, dokud to úložiště těch 50-100kWh energie nebude velké dohromady jak řekněme 4 klasické autobaterie, tak s výměnami nejspíš smolíček
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: o snizenym dosahu uctu podporujicich ukrajinu reportovaly nafo ucty minimalne na jare2023. na to byla nasazena kampan "boost 75x", tzn. like & rt & reply. spousta krasnej memu z toho vznikla, ale mam dojem, ze to vysumelo, protoze to na tw nerfli
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JARDABEREZA: cinani to planovali nebo delaj. Tusim Nio.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JARDABEREZA: enjoy prehadzovat nejakych 75 kWh baterii, ked ti na rychlonabijacke staci bez potu na cele dat za 20 minut kafe a ides dalej
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Našel jsem pěkné video o EV motorkách. 500 000 motorek, kde stačí jenom přehodit baterky :-) https://www.youtube.com/watch?v=HpOQpwKeSnI Si říkám jak těžké by bylo to udělat s auty.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: pokles o 50 tisíc za kvartál, co se děje?
    ARAON
    ARAON --- ---
    Jay Leno Hauls Tesla Semi with Tesla Semi
    https://youtu.be/LMKySYs-hCg?list=TLPQMDMxMDIwMjPuOO9qjG9fjQ
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    crashnuty cybertruck, zrejme z testov (bolo uz take to video na 1. aprila, kde bol impact ucvaknuty)

    https://twitter.com/JoeTegtmeyer/status/1708861072352883117
    CROME
    CROME --- ---
    YMLADRIS: Lol jako “hang the Pence” Pence?
    Maga fanatici uz davno republikany hijackovali, nikdo pricetnej uz davno nema sanci.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: jo no. Dík za grafy. Vyhlídky nnic moc. Ale tak třeba vyhraje Pence, který avizoval že pošle Ukrajině "cokoliv co bude potřeba"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak co to hovado? zase placlo nejakou picovinu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Ja sledoval primarne ucty kteri mleli ze z Twitteru odchazej protoze ho koupil arcidemon Elon a pak ze z nej odchazej protoze diky twitteru vydelavaj miliony dolaru, ale ten arcidemon Elon po nich chce 5 dolaru mesicne za blue badge..Jsou na nem samozrejme furt. Jednim z nich je treba Stephen King a spis je videt, ze si plno lidi zvyka na to jakej je Elon posuk a tyhle reci o migraci na jinou platformu uz nikde nectu..I threads si vsichni na tyden/dva zkusili a pak se vratili zpet na twitter, kde je daleko vetsi svoboda slova a svetovy informace tam proste ctes nejdriv..az druhej den je prebiraj ruzne news jako CNN/BBC apod..I vcera jsem videl video jak neco bouchlo nekde v anglii, za dvacet minut to bylo na BBC a za dalsich 15 min na Novinkach..

    na ruseni ochrannych prvku uz davno pracuje i treba facebook, youtube a jine platformy, protoze si uvedomili po minulych volbach, ze potlacovat nazory jedne skupiny volicu (republikanu) neni proste dobre a je dulezity mit nejakou vetsi formu free speech a otevreny debaty. Kdyz jednu stranu utlacujes, tak pak presne vidis ze vyhraje Zeman, Babis nebo Fico, ale ty neznas kolem sebe nikoho, kdo by tyhle kokoty volil, protoze ti to nikdo nerekne. Kazdej se za ten svuj jinej nazor boji, ale demokracie pri volbach furt funguje a posledni slovensky volby jsou presne tohohle celkem jasnym dukazem. Takze imho je daleko lepsi mit svobodu slova a ty volice Fica ci Trumpa nejak edukovat, nez jejich nazor potlacovat a rikat jim ze jsou curaci, takze oni radsi prestanou rikat koho volej a proc..a pak mu to tam stejne hodej. To jen zpusobuje ze se hlavne evropa imho v posledni dobe hrozne polarizuje a prijde mi ze na jedne strane jsou nejvic slyset novy pirati/zeleni..viz nemecko..30 pro Prahu a podobni zpovykani dementi a na druhe strane je Fico, Orban, Okamura, Le Penova, ortelaci, protiuprchlici a podobni kokoti...a to neni dobre proste.

    The ability to openly debate political ideas, even those that are controversial or based on disproven assumptions, is core to a functioning democratic society — especially in the midst of election season. - https://blog.youtube/inside-youtube/us-election-misinformation-update-2023/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam