• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    SATAI: Pozéři se stejně vždy vrátí ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Netflix Resumes Advertising on X After Elon Musk Controversy - TheWrap
    https://www.thewrap.com/netflix-resumes-advertising-x-elon-musk-controversy/

    Netflix Resumes Advertising on X After Elon Musk Controversy - iusearchlinux.fyi
    https://iusearchlinux.fyi/post/2922514
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: v pořadku, tesla dělá i hackatony :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JIMIQ: Eloni Meloni's Brothers of Italy

    ok
    PES
    PES --- ---
    Homologace nejen pro Tesly od příštího roku
    Auta jsou počítače na kolech a jejich kybernetická bezpečnost je mizerná. Od příštího července musí mít homologaci – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/auta-jsou-pocitace-na-kolech-a-jejich-kyberneticka-bezpecnost-je-mizerna-od-pristiho-cervence-musi-mit-homologaci/sc-3-a-225722/default.aspx
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PES: CO2 "výpalné" jde např. do programu zelená úsporám, kde byly např. dotace na kotly. Rodiče se za to zbavili kotle na dřevo a přešli na plyn. Jen pro představu, co ta "mafie" provádí.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: jo, cost+, to fungovalo tak skvele...
    PES
    PES --- ---
    SATAI: že mohli také poptat to hotové a žádné "capabilities" nedotovat - samo, asi by se ještě dodnes nedočkali žádného pořádného nosiče (zvláště když i sami toho dokázali posléze posrat tolik, že ty vlastní vesmírné schopnosti vlastně prakticky ztratili - tedy myšleno NASA)
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: kterou modlu, prosim pekne?
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: cemu nerozumis, ze NASA plati za vyvoj capabilities?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: to souhlas, ono postavit takovou firmu prostě neni prdel a udržet ty firmy v chodu, když byly fakt xkrát blízko krachu, je něco.
    Něco s SEC se myslim ještě řeší :)
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: jenže kdyby tehdy krachl, tak tu ani ani Tesla, ani SpaceX, ani StarLink a vlastně ani žádný klub Elona Muska ;-)
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: taky byly to "na chodníku ležící peníze" pro pořádnou injekci do firmy (ať již do Tesly, do SpaceX, do StarLinku), takže jestliže lze na Elonovi obdivovat co všechno vykope (obrazně) ze svých inženýrů, tak stejně tak lze i obdivovat (do jisté míry, jak se kdo staví k samotnému principu dotací a podobných finančních transferů), jak dokáže posbírat i tyhle ty peníze (nemluvě o pár zavlnění i na burze či v krypto, ze kterého také jistě nevyšel z prázdnou - btw. už mu ta Komise na akcie dala pokoj anebo stále ještě po něm jdou?)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ono to ty podniky spíš odvrátilo od krachu v daných dobách, teď už si snad nemyslíš, že to je významná část příjmu firem / muska
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: já myslim, že tu nikdo nepopírá, že dotace nedostal etc, ale tvuj příspěvek PES tak nějak vtírá trochu jinou myšlenku.

    "nedělal jen pro pocit dobra, ale pro ty peníze, které mu to neslo na eko-dotacích"

    ono mu to ale neneslo v té době, kdy ty velké dotace pobíral, ani u tesly
    PES
    PES --- ---
    P.S.: A je mi jasné, že jelikož Vám tu sahám na modlu a dávám nepohodlné info, tak že mi pohrozíte banem či mi ho rovnou dáte. Tak si to užijte...
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: a zase úhybný manévr - prostě je dostal, protože je někdo dával a on si na ně prostě sáhl - ale to vy tady asi nepochopíte, že to není o útoku na EM, ale jen info, že až taková modla, která vše vydupala z prachu a vlastních peněz to není, ale že se jí na to složila strašná spousta lidí (volky či nevolky) skrze daně a CO2 výpalné
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PES: a ještě že je dostali, ne? Nebýt SpaceX, tak je USA pěkně v piči hodně závislá na rusku :)
    PES
    PES --- ---
    SATAI: Vážně?

    8. srpna 2006 společnost SpaceX v rámci iniciativy COTS vyhrála kontrakt vyhlášený americkou kosmickou agenturou NASA. V rámci tohoto kontraktu byla společnosti poskytnuta dotace ve výši až 278 mil. dolarů na vývoj a demonstrační lety kosmického dopravního systému složeného z rakety Falcon 9 a lodi Dragon. Tento systém od roku 2011, kdy byl definitivně ukončen provoz amerických raketoplánů, zajišťuje alternativní dopravu nákladů na stanici ISS. (Wikipedia)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JARDABEREZA: jestli si pamatuju dobře, tak je víceméně na nich, kdy ty regulatory credits uznaj do účetnictví - můžou to mít jako "Deferred revenue" (což maj/měli FSD). Navíc jak má víc automobilek EVs, tak už je nemusí kupovat jenom od Tesly etc, takže je na tom menší rejžování.

    PES: jasně, ale ona ta hora peněz zrovna na emisních povolenkách byla ekvivalentní tomu počtu aut, co vyrobili. Ty emisní povolenky se jim negenerovali jen tak za nic :)
    PES
    PES --- ---
    SATAI: ale jdi do hajzlu s tímhle zesměšňováním...

    ...můžeš sporovat ta čísla, i když je napsali třeba na autofóru - nemůžeš!
    Ale jelikož Ti někdo sáhl na modlu, tak umíš jen dehonestovat, že?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam