• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    E2E4: dealni reseni, Modi i Sunak jsou podobne zamerceni Brahminsti demagogove zrovna u moci 5. a 6. nejvetsi ekonomiky na svete, takze djt a potazmo i musk bude mit strategicke partnery ktery predim nikdy nemel. jen si nedokazu predstavit co by se delo, pokud by dems meli podobne etnicky necistyho kandidata, co by se navic spolcoval s nejakou levicovou klikou napric cele planety, to by se asi menila hned ustava.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: pristal
    https://twitter.com/SpaceX/status/1760036939586257120


    JARDABEREZA: to nepomuze. Na nyxu je pomerne dobre identifikovatelna skupina lidi co skace z diskuze do diskuze a je agresivni. To je jak s malymi detmi. ignore je cesta.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    TOXICMAN: "Ten začátek názvu klubu změnit nelze." Tak co si založit novou Elon-Musk-free "diskuzi"? Whitelistovat tam jenom sebe a toho přerostlýho člena mladé ODS. Lidi si tady na dále můžou drbat chudinku Muska a jeho super nápady, a vy budete mít klid na postování hezkých fotek ruzných raket.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: ano, to je to co jsem myslel.

    Akorat, ono je to slozitejsi. Tady je k tomu zajimavy clanek z doby kdy teprv zacinal se svym presunem, jak ten politicky background tak ta vsudypritomna ublizenost. Buuu, demokrati jsou na mne zli, budu volit republikany, hec.

    Elon Musk Has Become the Villain Liberals Always Imagined Him to Be - POLITICO
    https://www.politico.com/news/magazine/2022/06/10/elon-musk-twitter-republican-00038671
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDABEREZA: ptas se cloveka kterej nema twitter ucet :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: myslím, že ten posun přišel s jeho posunem do světa velkých penězů. Tam je to prostě "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"... nemyslím, že je to nějak principiálně odlišné od toho, že kdybys měl financování zajištěné v rámci nějakého jiného systému, že bys nějak výrazně vybočoval ze "stranické linie". (Víceméně tedy to samé, co říkáš ty.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: mno, podporil Viveka Ramaswamyho, na pozici viceprezidenta.

    Elon Musk Says Vivek Ramaswamy Should Be the GOP's VP Pick
    https://www.businessinsider.com/elon-musk-vivek-ramaswamy-for-gop-vice-president-2023-8?r=US&IR=T


    Although he said he was not a climate denier,[9] Ramaswamy said in a Republican primary debate that "the climate change agenda is a hoax"[133][116] and asserted, falsely, that "more people are dying from climate policies than actual climate change."[134][135] At other times, he said that he accepted that burning fossil fuels causes climate change,[27] but called global climate change "not entirely bad";[9] said that "people should be proud to live a high-carbon lifestyle";[9] and said that the U.S. should "drill, frack, burn coal".[27] He criticized what he calls the "climate cult" and said that as president, he would "abandon the anticarbon framework as it exists" and halt "any mandate to measure carbon dioxide".[136] In 2022, he urged Chevron to increase oil production[137] and criticized its support for a carbon tax.[9] Ramaswamy's company holds a 0.02% stake in Chevron.[137] Ramaswamy opposed subsidies for electric vehicles.[113] In his arguments, Ramaswamy used incorrect statistical claims about the history of carbon dioxide in the atmosphere.

    Vivek Ramaswamy - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vivek_Ramaswamy#Climate_and_energy

    obecne viz

    Elon Musk Says Vivek Ramaswamy Should Be the GOP's VP Pick
    https://www.businessinsider.com/elon-musk-vivek-ramaswamy-for-gop-vice-president-2023-8?r=US&IR=T

    On to nekdo muze videt jako 5D sachy, ale nekdo jako proste politiku. americky miliardar podporuje americke republikany, jake to prekvapeni.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    ARAON: To je jen jedna část problému. Ta druhá je, že si na to lidi zvykli a nevysvětlíš jim, že mají respektovat nová pravidla :-D Ale kdyby bylo jiné auditko jenom o raketách, tak by ho třeba nenašli nebo si tam nezvykli přispívat :-D
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    https://twitter.com/SpaceX/status/1760021379557019881

    'Falcon 9 vertical at pad 40 ahead of today’s launch of the @Telkomsat
    Merah Putih 2 mission. The two-hour window opens at 3:11 p.m. ET, and weather is 95% favorable for liftoff → http://spacex.com/launches"

    yesss!
    ARAON
    ARAON --- ---
    XCHAOS: Mnojo, jenomže on se v poslední době chová jako hovado i mimo Twitter.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: je to tu víceméně "Elon Musk minus Twitter", na co už ukazuje jak název, tak záhlaví
    ARAON
    ARAON --- ---
    JARDABEREZA: Tak stačilo by jeho jméno odstranit z názvu audirka a nechat tam jen ty firmy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: tak je otazka, proc ta cena narostla k 60B, jestli nahodou uz tehdy elmo neprikupoval? imho jeho styl uvazovani nejak nepripousti, ze s lidma se pracuje jinak nez s fyzikou.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    TOXICMAN: Vážně si nechceš založit diskuzi jenom pro rakety? Nezní to sice moc fér, ale podle mě to bude nejjednodušší řešení. Všechno ostatní zdá se moc nefungovalo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Tak predtim tam zas byla leta left komouskoidni agenda..Ted se vahy posunuly na druhou stranu a za rok-dva se to srovna. Jen to ukazuje naladu hlavne v americky spolecnosti imho.Viz jak lidi sere chodici mrtvola Biden a jaky preference ma Trump. My evropani z toho mame tak max prdel. Me ostatne ani moc nezajimaj nejaky Muskovy tweety o mexickejch migrantech a kdyz to tu rozebiraj nejaci nyxaci, kteri o tom samozrejme vedi narozdil od amiku uplny hovno, tak se musim smat :)..Osobne me daleko vic bavi ceskej miliardar Lukacevic a jeho tweety..To je daleko vetsi bizarek nez obcasnej Elonuv ulet :)..Kazdopadne ta cena za twitter mi prisla hrozne overvalued a pochybuju ze takovou cenu predtim mel no..Jen to ukazuje jak jsou Elonovi prachy vlastne docela u prdele. Narozdil od Bezose nema tri letadla, dve jachty, sbirku aut a 12 velkejch mansions :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DRAGON: Takže když se tisíce účtů celého NAFO na Twitteru dohodne, že v jednu hodinu všichni nahlásí jeden účet... např. r*ský, tak ho tím zablokují?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: no proto jsem postnul ten graf na marketcap. je mi jasny, ze to mas nakoukany, jen jsem v rychlosti vyhledal nejaky datumy a interpretoval to takhle. ath 60B k 2021, zacatek 2022 na 30B a pak se to kolem 35B jebalo az k prodeji a stazeni akcii. ted mame jen logry a nejakej fond s mizivym podilem. kazdopadne pokud jde o altright agendu, tak se dost mozna koupe tw pankontinentalnim konzercativcum vyplatila...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Staci se treba divat na pocet followers.
    PALEONTOLOG: Jotak. Sorry. Ja si nejak matne pamatoval ze twitter akcie byla asi 30 dolaru..pak se zjistilo ze elon koupil 9% akcii tak to slo asi na 44 a pak kdyz rekl ze to koupi cely, tak to slo na 52 za ktery Elon rekl ze to teda koupi kdyz mu twitter rekne kolik ma realnejch uzivatelu a jestli je to tech 300 milionu nebo ne...Potom co mu to kluci z twitteru rict odmitli a ukazalo se ze tam jsou miliony botu a fakeaccounts, tak chtel Elon z toho dealu vycouvat, ale uz mel predkupni smlouvicku a chteli ho zalovat o miliardu ci co (ja bych ji asi zaplatil a sel od toho)..Elon si rekl ze na to prca..pujcil si nejaky prachy od katarcu a dalsich velkejch fondu a sel do toho..Za me byl twitter tak o pulku overvalued uz pri te koupi teda..25B cenu asi ma..44B fakt ne.


    Elon Musk cited the reason for the lack of transparency from Twitter's side behind his back from the deal. He alleged that the micro-blogging site is not revealing information about the number of fake accounts on its platform.

    The social firm struck back against Musk just four days later, filing a lawsuit in Delaware Chancery Court with the hopes that Musk would be forced to buy the company.

    Fake accounts play a vital role in spreading misinformation and pose a major hurdle for advertisers in selling advertisement to real people. In April, the mercuric CEO had told a Twitter board member -- that "drastic" action was necessary to tackle bots, according to the newly released text messages.


    Twitter shares rise by 23 per cent after Elon Musk's U-turn on buyout offer | Mint
    https://www.livemint.com/companies/news/twitter-shares-rise-by-23-per-cent-after-elon-musk-s-u-turn-on-buyout-offer-11664941712389.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4:

    no, abych to upřesnil, populisticke nepochybně, ale krajně pravicové je asi moc silné označeni, snaží se být mainstream. ale zase rádi dělají kňů jak je ostatní označují za krajní pravici a hrají ublizene a dobře jim to funguje, takže nějaký paralely s elonem by se tu našly. :)

    https://www.opendemocracy.net/en/norwegian-shift-to-right-10-short-lessons-on-progress-party/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam