• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    Starship Flight 3 - Liftoff Audio Experience and BTS Trailer
    https://youtu.be/mPxmLSt5Pp4
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: ale to já většinu života když už jsem pracoval, tak jakoby na tom záleželo (a měl z toho houby, protože korporát mi seberealizaci nenabídne)

    Já jsem rozhodně šel a udělal to.. 3-5x v životě. Ale něco takového jde udělat, aniž by se člověk stal oligarchou. A kdyby Elon ve správné fázi udělal něco trochu jinak, tak máme desítky a stovky Elonů, jakého jsme ho chtěli mít - a ne jednoho egomaniaka.

    Ale je pravda, že třeba zapojit se do Copenhagen Suborbitals je asi nejbližší (geograficky i jinak) alternativa pro lidi, co by chtěli stavět rakety. Akorát to není placená kariéra...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    XCHAOS: to o čem mluvíš je ten e/acc movement (pracuj na něčem s intenzitou jako by na tom fakt záleželo), ale má to zase ty Moloch vibes

    PER2
    PER2 --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    eh, tak stastny let nebo tak neco:

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: tohle je složitější otázka. Kreativita, kterou minimálně v určitém období, dejme tomu 2010-2020, projevoval když ne Elon osobně, tak jeho firmy, je jistě obdivuhodná a následováníhodná. Ale kreativita, invence a inovace v podstatě podle mě nejsou práce - jsou jejím opakem. Práce je rutina, stereotyp, iterace. A podle mě problém je, že civilizace obecně iteruje destruktivní vzorce, protože lidem umožňují držet se stereotypu a nepřemýšlet (a teď to neříkám, jako pozorovatel zvenčí, ale jako aktivní oběť tohohle systému...)

    V podstatě souhlasím, že by bylo zajímavé, kdyby víc lidí bylo v něčem jako Elon - říkám v něčem, milionáři a ne miliardářští oligarchové, elektrokola s rekuperací místo elektromobilů s rekuperací, powerwally samozřejmě, inteligentní MHD místo averze k MHD, decentralizované sociální sítě (ale na to potřebujeme více Elonů, kteří by provozovali svoje malé nody, apod.). Ale fun fact je, že Elona by jistě nikdy neuspokojilo být zaměstnancem ve své vlastní fabrice :-) Jeho styl je do hierarchických struktur nezařaditelný (proto se snaží proniknout na samotný vrchol těch hierarchií, bohužel až komicky naivně viditelně, že si člověk říká, že je to nakonec jen hra..)

    Věci jako robotizace a AI mají potenciál rušit stereotypní rutinu, která ve výsledku zabijí společnost a ekosystém - pokud jsou Elonoviny zajímavé. Posouvat se někam vpřed, jasně. Ale nakonec by poselství mělo být ne staňte se členem sekty, stoupence, obdivovatelem, fanouškem/fanynkou - ale spíš rozjeďte něco podobného. Zjistěte, po čem lidé touží. Zjistěte, jestli to dokážete nabídnout - produkt, návod, idea...

    V podstatě nepotřebujeme jednu největší raketu, ale spoustu zastupitelných a konkurujících si ekonomicky udržitelných (a k tomu přispěje vícenásobná použitelnost) dopravních systémů. Tohle byla myšlenka za komerčními programy NASA. Ale ve výsledku to vypadá, že původní drahý monopol byl nahrazen jiným monopolem, který za stejné peníze umožní 10x víc startů a zamoří astronomům výhled do hlubokého kosmu.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Delulu hadr
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Úplně cejtim tu vášeň z lidí, co hákujou v Muskovejch šroubárnách. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Toto beru jako super faktor. Že Musk - nějak - katalyzuje pracovní kultury, které kdyby se masivně rozšířily, mohlo by to pohnout s aktuálním cynismem a marasmem a změnit spoustu věcí

    Nabaluje na sebe lidi které vede vášeň. Nevybrali si ji, vybrala si je. Mnoho lidí nikdy ve svém jobu nic takového nezažili a tak mají k tomu jen hejt

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: kdyby chtěl někdo pána s neuralinkem sledovat

    First ever post made just by thinking, using the
    @Neuralnk
    Telepathy device!

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    M is for Musk... hned ako si necha implantovat neuralink a ziska superpowers :)))

    The day after I buy a Tesla
    https://www.youtube.com/watch?v=FzAb8rVqDkY
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    VON_GILOTINE: to by obeti holokaustu asi neslysely rady, ze je prirovnavas k opicim.

    Zvirata vyuzivame od nepameti a budeme je vyuzivat, dokud nenajdeme lepsi, moralnejsi reseni. Pokud nepapas masicko, pak by ses mel jit zastrelit za to, ze podporujes masnej prumysl. Vis kolik kravicek a prasatek denne umre kvuli tomu, aby lidi meli plna briska? V cem je to jine?

    Aneb hezky bojujes proti fungovani sveta a jiste se citis moralne na vysi, ale jsou to jen pokrytecky kecy.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AVATAR: falesny neargument, to ze se ted strili tisice lidi na ukrajine mi nedava nijak narok jit si taky nekoho zastrelit.

    Jinak ten pokrok..mel skvele nakroceno v desetitisicich nedobrovolnych pacientu z koncentraku.

    A nejak se jako lidstvo shodlo ze takto tedy ne. Nejsi nijak hloupy tak prosim nerikej takove veci znovu
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: Realita se stava transparentnejsi kdyz si k tomu najdes vic zdroju. Jedna se o zalobu od Physicians Committee for Responsible Medicine. Vetsina tech pokusu na zviratech kterych se tyka se nedelala v Neuralink facilities, ale v UC Davis, coz bylo nasmlouvany pracoviste ktery si zamestnanci Neuralinku platili a vyuzivali.

    zakladni info zde:
    https://edition.cnn.com/2022/02/17/business/elon-musk-neuralink-animal-cruelty-intl-scli/index.html

    Tady mas primo jejich vyjadreni a detailni rozbor toho co jim vadi, vcetne reakci na to co pise Neuralink:

    Doctors Sue UC Davis Over Neuralink Monkey Experiments
    https://www.pcrm.org/news/news-releases/doctors-sue-uc-davis-over-neuralink-monkey-experiments

    Physicians Committee’s Response to “Neuralink’s Commitment to Animal Welfare”
    https://www.pcrm.org/ethical-science/animals-in-medical-research/pcrm-response-neuralink-claims

    The Physicians Committee for Responsible Medicine—a national nonprofit with more than 17,000 doctor members—has filed a lawsuit against the University of California, Davis, today for withholding information concerning animal experiments conducted in association with the company Neuralink. In response to a public records request by the doctors’ group, UC Davis withheld almost all documents, claiming it was in the “public interest” to do so.

    UC Davis, which receives hundreds of millions of dollars in taxpayer money each year, is performing invasive, deadly brain experiments on monkeys under a contract with Neuralink. The Physicians Committee points out that public employees working in publicly funded buildings cut open the animals’ skulls, implant electrodes in their brains, and eventually kill them. Yet UC Davis has suppressed information regarding the scientific justification, how the animals may suffer and die during the experiments, and even basic information about their veterinary care and housing.

    dalsi info zde...
    Search | Physicians Committee
    https://www.pcrm.org/search?keys=neuralink
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    CROME: ale jo, to radsi nekomentuju, jak si ohyba realitu :)
    ROGERD
    ROGERD --- ---
    AVATAR: Co kdybychom začali tím, že o tom zabíjení opic nebudeme lhát? Zvlášť když je to tedy taková banalita.
    CROME
    CROME --- ---
    AVATAR: Nekdy staci jen nelhat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam