• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Proto rikam. Pekne platit za socialni site a overit obcankou..at kazdy nese zodpovednost za to co rika. Snad se toho do peti let dockame :)

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    OMNIHASH: Rok? Já vapuju 12 let. No a asi začnu pěstovat machorku a extrahovat nikotin...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: jojo

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: to musia asi cielene vyhladavat, bezny franta uzivatel to asi len tak nevidi
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Zalezi proc na takove siti jsou. Jestli tam maji pratele kteri jsou i i jinde, nebo si tam chodi pro informace treba ohledne svetovych konfliktu atp.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DZODZO: ptej se lidi, co na to pisou vedecky prace

    https://www.researchgate.net/publication/375451067_Understanding_the_Cryptocurrency_Free_Giveaway_Scam_Disseminated_on_Twitter_Lists
    "This paper presents a large-scale analysis of the free giveaway scams disseminated on Twitter lists. By running GiveawayScamHunter over one year, we collected tens of thousands of free giveaway scam lists and discovered hundreds of giveaway URLs and scam addresses. Our work sheds light on the dissemination strategies and behaviors of the scammers on Twitter, as well as the scale of scam victims and financial loss, emphasizing the urgent need to prevent the dissemination of scams on social networks and protect users from falling into such fraudulent activity."

    KOUDY: ty se bavis o "uzivatelich obecne" ale i ten screenshot ktery jsi postnul je "vyrazi do boje s boty" :))
    osobne otazku poplatky za pouzivani siti neresim, ale bavi me, jak se to vsechno tvari jako "anti-bot" opatreni
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: bude zajímavé sledovat, zda bude dost lidí ochotno platit za sociální síť (dokud budou alternativy zdarma). A je rozdíl platit za konzumaci např. zmíněných filmů versus platit za "sociální síť", kterou de-facto ten uživatel pomáhá tvořit (jinak se pro pasivní konzumaci mohou uživatelé opět přesunout mimo takovou síť).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Ja se nebavim o botech, ale o uzivatelich obecne. Je jasny ze kdyz ukradnes nekomu kreditku tak si boty zaplatis. Myslim si ale, ze by se melo za pouzivani socialnich siti platit, stejne jako si platis za sledovani filmu na netflixu. Boty snad Elon omezuje i tim poctem prispevku na jednoho uzivatele apod ne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: naprosto. Takhle přesně funguje stát odjakživa, kdyby ne, do půlky vesnic dodneška nevede asfaltová, natož aby tam byl vodovod nebo kanalizace. Výše poplatků není daná spravedlností, ale tím, co lidi skousnou. I tak na tom budeš jako vlastník nemovitosti s vlastní elektrárnou líp, než 2/3 spoluobčanů, a halt se s tím smíříš.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: ako si mam nastavit twitter aby som mal tuto user experience s reklamami a rightwing konspiraciami? pouzivam to v browseri na mobile a moj feed vyzera uplne inak nez to popisuju vsetky tieto clanky od senior tech reporterov, ja to nechapem... ani subscription nemam
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: ten poplatek je ovsem zpusob, jak zavest vstupni barieru pro novy bezny uzivatele, zatimco bot farmy sirici scam s tim nebudou mit problem, protoze ti staci pres spray&pray social engineering presvedcit jednoho idiota, aby nastrkal penize do bitcoinmatu/etherea a bez problemu zaplatis access pro dalsich 1000 botu

    "Elon uz pred rokem psal ze chce postupne zavest to ze budou za pouzivani te sluzby platit vsichni uzivatele, coz mi prijde jako skvelej napad, kterej odfiltruje plebs"
    az na to, ze puvodni Elmuv slib byl, ze poplatek ma resit problem s botama a ne untermensch .. pro pripad, ze uz jsme mezitim zapomeli:

    Elon Musk promised to kill the bots on X. Yet the platform is now rife with ads for fake luxury goods | Fortune
    https://fortune.com/2023/12/01/elon-musk-x-twitter-bots-ads-fake-luxury-goods/
    A part of Musk’s plan was to completely reform the verification system, by charging users $8 per month for the blue check that confers “verified” status. He said, “It is the only way to defeat the bots and trolls.”
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: To si nemyslim..Uz pri placenem blue badge plno lidi mlelo ze z twitteru odchazi (treba Stephen King) a samozrejme tam jsou dal. Elon uz pred rokem psal ze chce postupne zavest to ze budou za pouzivani te sluzby platit vsichni uzivatele, coz mi prijde jako skvelej napad, kterej odfiltruje plebs myslici si, ze je v zivote vsechno zadarmo. Ted to sice Elon zjemnil jen na nove uzivatele, ale doufam, ze toho placeni dolarku mesicne a ne rocne se postupne dockame. Doufam ze to fakt okopci v nejake podobe i Mark, protoze na fcb hlasaji ruskou propagandu casto lidi s fotkou kocicky, kteri maji nula pratel. Dat novym uzivatelum na tri mesice RO, nebo at zaplati treba 30 dolaru a muzou psat a vsem stavajicim rict ze maji defaultni RO a muzou psat dejme tomu za 2 dolary mesicne by bylo obecne pro socialni site skvely a skvely i pro lidsto. Plno lidi by slo radsi ven nez aby si to platili. Plno lidi by radsi jen cetlo a nepsali by sracky. Zlepsil by se obsah apod. Jen samozrejme ekonomicky dava vetsi smysl mit co nejvic veci zadarmo a prodavat data uzivatelu tretim stranam kvuli cileni reklamy no..
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: tohle bude mit presne opacny efekt :D
    SITH
    SITH --- ---
    VON_GILOTINE: největší problém tam je ze odchází dva SVP, konkrétně třeba Drew Baglino. To je obrovská znalostní ztráta

    Drew Baglino - Tesla | LinkedIn
    https://www.linkedin.com/in/baglino?
    PES
    PES --- ---
    "Ti v činžácích" by měli být přece vlastně rádi, že v systému zbude více kapacit pro ně ;-) Když se to tak vezme do důsledku...
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Fakt si myslíš, že když Tě stát de-facto donutí si všechno to (nejlépe za vlastní = zdaněné) peníze (ti vychytralejší opět stihnou v začátku dotace) se zajistit, tím snížit spotřebu "on-grid" (ať již elektřiny, tepla, vody atd.), že jakémukoliv "smíru" prospěje, když na tyhle lidi ten stát uvalí extra daně/poplatky? Nevytvoří si naopak ten stát nového nesmiřitelného nepřítele?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: well, Pse, ano. Přerozdělování financí a jejich co nejlepší alokace na větší projekty je prazáklad státu. Pokud se dostaneme do stádia, že každej baráček na vesnici bude mít vlastní elektrárnu, tak se náklady na centrální síť začnou vyhodnocovat a účtovat nějak jinak. Je při tom víc než pravděpodobný, že majitelé FV budou nějak donucený v rámci sociálního smíru platit víc, než lidi z činžáků, co tuhle možnost nemají.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    OTAVA: Spameri zalozi ucet, posadi se a pockaji tri mesice, pak uz dobry

    https://twitter.com/elonmusk/status/1779939517278957714
    X May Charge New Users a 'Small Fee' to Post, Like and Reply - MacRumors
    https://www.macrumors.com/2024/04/15/x-small-fee-new-users/
    PES
    PES --- ---
    PES: takže tzv. "early-adopters" si mohli (někde ještě stále mohou) slíznout tu smetanu úlev (dotace na EV, úlevy v parkování, preferenčních pruzích, dálničních poplatků), ale jak se to více rozšíří, tak ŠMIK! a budete platit za každý km (tj. sledovat minimálně km průběh - aneb bonz-elektronika auta to napráší za Vás) a budete platit i kdybyste dobíjeli z vlastní fotovoltaiky (nebo si třeba šlapali na dynamo ;-))...

    ...stejně to časem dopadne s FVE panely (podobně jako by to nejraději u náš časem i se studnami), dovolil jsi si zajistit si alespoň částečnou soběstačnost? Tak šup, zdaníme!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: však naprosto v pořádku, asfalt se sám nevyleje...já neřídím, ale kouřím, a vidím, jak jsou jakýkoliv snahy o přesun do míň finančně náročnějších kuřáckejch oblastí hnedka státem mitigovány. Trvalo přesně rok, co se rozjely vapíky, než zdanili e-liquidy a všechny tyhle jakožecíga.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam