• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ale jo, ale i MB G splňuje deformační zóu pro chodce. tomu stačí pár cm. víc člověku netřeba, stejně by umřel ;) (str.22)
    dál by mě třeba zajímala ta bezpečnost oken, jsou situace, který ani AI nevyřeší a budeš potřbovat oknem ven. haha, so funny :)

    https://k622.fd.cvut.cz/downloads/zaverecne_prace/DP-2016-Matejicek-Martin.pdf
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Cekal jsem ze ten muj sarkastickej joke bude na prvni dobrou pochopitelnej. Tak nic.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: pouštim video, ale zatim tam pán hovoří o tom, že si to auto nechal poslat letecky :D

    LAUNCHER: netušim, kdo to je
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: no radši moc nerozumuj a něco si nastuduj. na ochranu chodce stačí pár centimetrů mocná deformační zóna a zužovat problematiku na to, že máš zastavit, mě to nepřijde vtipný. na deformačních zónách, což není nerezový "exoskelet", probíhaly testy a prnví postuláty už v 50s v u.s. a všichni, krom 5D génia, postupují podle toho protože to má smysl. safety first pro muska očividne neplatí, hlavní je hype a zdání inovace, asi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CRAZY_IVAN: Co ten Palo Neruda? Ten říkal, že má objednáno, ne?
    PES
    PES --- ---
    CRAZY_IVAN: pak ovšem vyvstává taková neodbytná otázka - proč jsou "normálně" auta vyžadována s homologací, když se individuálním dovozem lze všem těm regulacím a legislativním překážkám vlastně vyhnout??? :-/
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CRAZY_IVAN: jo jenze to jsou vsechno konvecni auta, tohle neni.. a pokud s tim neco udelas, tak pojistovna si bude chtit umyt ruce a jeste na te tve ulitle potrebe mit takove mostrum vydelat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CRAZY_IVAN: to se musíš zeptat toho týpka z Koudyho videa, kde na tom nabral těch 485.000€. Dovoz, clo, výměna nevyhovujících dílů, homologace(?), poplatek Tesle za přeprodej... asi se to nasčítalo.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    CRAZY_IVAN: a ano, je to pak legální s tim jezdit
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    přihlášení budou nějaký desetitisíce
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    OMNIHASH: individuální dovoz fakt nestojí mega :)) je to stejný jako import dodge chargera nebo F150, který tu prostě ofiko nekoupíš. Bude to cca takhle:

    Kalkulačka – Get Cars
    https://getcars.cz/kalkulacka/

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SUMAC: tak měl jsem Dodge Charger, kterej tu taky ofiko neni prodávanej a byl to individuální dovoz a povinné ručení prostě vypočítali podle nějakejch tabulek z ceny auta, objemu a tak. Imho to bude jako první tesly S, když tu ještě nebylo ofiko zastoupení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SUMAC: Me by zajimala spis praktictejsi stranka veci ... az to vezme nekdo $$$ do terenu a zlomi tomu poloosu, tak jestli mu to bude schopna lokalni Tesla resit.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LAUNCHER: mno známej má takhle na zahradě dovezenýho z Wisconsinu Shermana... ale furt to tak nějak není legální prohánět po silnicích. Dovázt si ho za deset mega a píchnout si ho na zahradu ti nikdo bránit nebude.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CRAZY_IVAN: Beru na vedomi, z Omnihashovo postu mi nebylo zrejme, ze mysli jen ofic distribuci. To by melo byt co je mi znamo pozdeji take, ale nerad resim bude/nebude. Pockame, uvidime.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CRAZY_IVAN: by me docela zajimalo jak treba napr v UK se bude resit povinne ruceni takhle individualne sourscovanyho auta, to bude asi docela palka nekde k £10-15k rocne bych rekl. imho clovek co to i za tuhle cenu bude chtit provozovat bude muset byt opravu neco
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    LAUNCHER: individuální dovoz je ale něco jiného
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KAERO: Ale dvere to delaji taky. Petr Mara to testoval s Tomem Krchou. Je o tom nekde video na youtubu. To je proste ta dan za seamless design a vyresej to senzory, ktery tam bud jsou uz od zacatku a jen se sw upravi, nebo se tam dodaji v novych modelech a do starych se to dodela.

    OMNIHASH: Ano to vime uz od predstaveni cybetrucku, ale stejne bych si nedovolil jako ty tvrdit, ze se nikdy v buducnosti to auto do evropy nepodiva, nebo se v zadne evropske zemi nebude prodavat.

    treba v nemecku uz ho nekdo prodaval a rikal, ze k tomu doda i homolagaci. Proto mi tve prohlaseni prijde trochu naivni a usmevne.

    This is why the Cybertruck has landed even in countries where Tesla doesn't sell it. In February, a Tesla Cybertruck was listed for sale on a German classifieds platform for 485,000 euros, or $522,000. The price was the highest we've seen for a Cybertruck, but the seller thought it was more than justified. It included individual homologation required to make the Cybertruck road legal and modifications to allow registration in Germany.

    Tesla Cybertruck Spotted in Moscow, Russians Not Impressed - autoevolution
    https://www.autoevolution.com/news/tesla-cybertruck-spotted-in-moscow-russians-not-impressed-233270.html

    PALEONTOLOG: Pro ty je nebezpecny i treba Gckovy mercedes nebo hummer. Proto bych lidem doporucil do velkych SUV nevrazet. Muze je to bolet (ty lidi)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: to auto je nebezpečný i pro ty, co do něj nedopatřením vrazí, to co píšeš zavání tunelovým viděním
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ne, AI ani senzory ti fakt nepomůžou přidat neexistující deformační zóny, o tom, že Cybertruck bude USA only víme všichni od tý doby, co do něj Elon házel cihly, nevím, co to tu zkoušíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam