• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: faktem je, že globálně ve vyspělých zemích pravicovej extrémismus a hromadný střelby různejch gun nuts strčej těch pár fanatiků do kapsy. #offtopic
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Věž číslo 2 začíná růst do výšky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: To je realita, ktera se v evrope deje. Ta nema s rasismem nic spolecnyho a kdyz na tu realitu upozornujes, tak nejses hned xenofob. Neodsuzuj lidi o kterejch vis prd :). Rasista jsem asi stejnej jako ty.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Narvat svý rasistický sračky z hlavy o ovládnutí evropy a mě jako bonus i do monologu o hlasování akcionářů v Tesle, ty si fakt pacient.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BRETA: Muck :*

    Tady nejaky shrnuti informaci z vyrocniho setkani. Podtrhnu treba jednu o ktere jsem se tu nedavno s par lidma taky prel :)

    "Jo a Cybertruck by se mohl začít prodávat i v Evropě, tak trochu s tím počítají, ale k nezbytným úpravám nedojde dřív než za několik let - teď mají spoustu práce s potřebným snížením výrobní ceny. Super je, že už měli i 1300 vyrobených CT za týden - to je roční produkce přes 65 tisíc, takže růst se jim daří."

    BRETA
    BRETA --- ---
    koudy rozjizdi flamewar a nahazuje raketku, aby jakoby nebyl OT - prosim uz neee

    sice je patek, ale nemuzu si odpustit, ze tohle je fakt traparna...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Na to ti omnihash napise, ze v evrope zadnej islam neni, nikdo nikoho neznasilnuje ani do nej neboda nozem a vsechno je v nejlepsim poradku a ty ses jen xenofobni dezolat :)..ja radsi nahodim raketku..sice je patek, ale na flejmicek s 5D nevericima Tomaskama dneska cas uplne nemam :)

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PES: nieco jak ked si "uprchlici" do europy importuju islam a sariu pred ktorymi utekaju z povodneho domova? :)))

    KOUDY:
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kapitalismus opet vitezi. Jeste musim mrknout jaky platila Tesla dane v Delawaru..o ktery ted diky te soudkyni celej stat prijde.

    In spite of all this, Tesla shareholders handed him an enormous victory by approving a compensation package that makes him one of the highest paid chief executives in modern history.

    In some ways, the outcome was entirely predictable. Shareholders clearly wanted to reward Musk’s effort to transform Tesla into the most valuable car company in the world, creating enormous wealth for them in the process. And they wanted to refute those who have questioned his leadership choices in recent years, especially as his attention has wandered to other ventures, like the company formerly known as Twitter.
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: alespoň bude mít kapitál na to udělat z X to XXX , aby to peníze už generovalo samo ;-)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: TX je (zatím) fajn stát, akorát aby ho "nepřehlasovali" do modra uprchlíci z CA, kteří sice před výsledky/následky tamní modrovlády utíkají, ale i na nové místě volí stále stejně (blbě)... vedle v AZ už takový problém dost vykvetl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A dalsi skvela zprava :)

    Akcionáři rovněž schválili návrh na přesunutí právního sídla společnosti z Delawaru do Texasu a další návrhy.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: to tady zas bude patecek plnej fnukani od 5D sachistu jak si to Elonek nezaslouzil :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PES: a akcie Tesly reaguji rustem, to nevymyslis :D nicmene Elon ma ted potencialne penize na udrzeni Twitteru pri zivote na dalsich dvacet let (ale nepovede se mu mit 25% tesly jak chtel)
    PES
    PES --- ---
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VOYTEX: myslím, že rhenium je hodně podhodnocený kov... rád bych na to spekuloval. Ale nejsem si jistý, která forma bude žádaná a papírově to na burze ještě není. Mohl by sis to představit, jako kdyby někdo v devadesátkách nakupoval palladium (nebo možná platinu)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    JARDABEREZA: ale to vsechno jo... ale zkus se nejdriv podivat, jak funguje plazma cutter.

    a co s tema koulema pak, garage space programme?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VOYTEX: bod varu je 5869K. Je celkem problém to tavit. Když jsem kupoval 100g kus z NovaElements, tak se ptali jestli to může být na víc menší kusů, protože jejich elektrická oblouková pec to možná nezvládne natavit najednou. Ale dali to.

    Nevím úplně jak dobře v tom funguje distribuce tepla, když ohřeješ jednu část a jakou rychlostí to chladne zpět do prostoru.

    Rhenium se používá jako malá příměs do lopatek proudových motorů komerčních letadel. Zlepšuje to životnost.

    A některé high-end stíhačky mají z jednoho krystalu rhénia komplet lapatku v turbíně motoru. Protože tam jsou hodně vysoké teploty a síly a tohle se nedeformuje. Když máte normální ocel/kov můžete si to představit jako pískovec. A zrnko písku jako krystal. Nebo můžete mít jeden krystal písku o velikosti celého kamene a pak to bude pevnější a nebude se drolit a sypat. I lámat se to bude jinak. Když je lopatka z jednoho krystalu rhenia je to podobné. Ale oproti křemíku není rhenium křehké.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    2024 Annual Stockholder Meeting
    https://www.youtube.com/watch?v=remZ1KMR_Z4
    PES
    PES --- ---
    VOYTEX: to už by bylo spíš "odpařit" ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam