DRAGON: "poznej svého nepřítele"? :-) já nevím, já tuhle knihu kupovat nechci, ale začátky SpaceX a ostatně i Tesly bych klidně pročetl. Do jisté míry chápu, že ho přestalo bavit hrát si na "good guy", když ať se snažil jak se snažil, tak prostě jistým kruhům se nezavděčil. Podle mě ho přestane bavit i ta poloha, kterou si našel teď.
Na Elonovi nechápu, že ve chvíli, kdy měl soukromou raketu a soukromou kosmickou loď, tak se nepodíval do kosmu. Možná mu to nějací jeho skrytí investoři, o kterých nevíme, zakázali - chtějí ho živého, nevím. Každopádně pro mě je to záhada. A začátek konce nějakého mého osobního mýtu, který jsem o něm měl. Já bych si na ISS výlet udělal, než ji deorbitnu. Nevěřím, že doopravdy věžím, že se dožije cesty na Mars. Tohohle se dožít mohl.
Že se stal online trollem, který se kamarádíčkuje s nácky... hmm, docela i věřím, že jeho účet spravuje řada hloupě napsaných skriptů, které favují kdejakou blbost, jen aby získaly pozornost a favy. Nějak ten vzestup na původním Twitteru probíhat musel.
V podstatě, zlevnění té knihy je ironické. Vzpomínám si, na kolik u nás zlevnily knihy Václava Klause, a stejně je nikdo nekupoval :-) Celebrity mají problém se svým vlastním produkt placementem... závisí na tom, aby je lidi chtěli, a když je nikdo nechce, maj to blbý. Skuteční miliardáři se drží v pozadí a celebritami se nestávají. Vidím zde splasknutí jedné bubliny a studium toho, co na ní bylo reálné (přistávající rakety určitě) a co fake, to bude ještě dlouho zajímavé téma. Možná i varovný příběh pro jiné talentované... aby dosahovali svých cílů jinak, aby kultivovali více aspektů svého myšlení, než jen to technické... nevím, no.