TOXICMAN: no, já jsem sice v dětství rakety s nožičkama, co přistávají zpátky na rampě, kreslil, ale o fyzice, která se za tím schovává, jsem samozřejmě tušil kulový :-) takže později mi zformoval mainstream a snění o nějakém křídlatém SSTO (až daleko později mi došlo, že SSTO prostě nevychází a křídlaté stupně by musely být minimálně dva...)
Sci-fi všemožné návraty raket na rampy přistávala, ale spíš to bylo směřované na nějaké kolejnice... že se těžké rakety budou rozjíždět na kolejích a případně se na ně zpátky trefovat (což by bylo asi ještě těžší, než tohle, protože ty rychlosti by byly velké). Prakticky od chvíle, co se objevil Falcon 9 s nožičkama, jsem začal přemýšlet, že když první a poslední sekundy letu boosteru jsou tak drahé na palivo, tak že by se vyplatilo prvních pár m/s raketě udělit, třeba nějakým protizávažím a poté zase ušetřit zbytek paliva tím, že by raketa ze zbytkové rychlosti taky dobrzdila nějak mechanicky. To, jak se Themis měl chytat na jakési prádelní šňůry, by s touhle vizí bylo kompatibilní, takže samozřejmě je zde pořád cesta, jak to zlepšit, výsledkem by muselo být něco mezi trebuchetem a prádelní šňůrou.... ale v téhle podobě je to vlastně designově docela čisté, že ano :-)