• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AVATAR: dela to z Elona definitvne postliberala? :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    AVATAR: tak proto jsem to nevěděl!
    PULNOC: prvni dvojcata ne
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    vedeli jste, ze vsechny decka Muska byly pocaty pres IVF?

Musk je nejuspesnejsi vocel vsech dob
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    wow, TSLA 389.22 USD
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GODY: nejsmrtelnejsi jsou jednoznacne motorky a to asi 30x vice nez osobni auta. Potom asi ta osobni auta, do kterxch si sednou motorkari. Potom kamiony a potom lehke trucky.
    Tak mne napada jestli prumerna rychlost tech velkych pickupu (jako cybertruck) nebude nekde pod 50 km/h.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @Tesla
    Our batteries are designed for over 200,000 miles of driving

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: já mám na mysli hlavně to nýtování :-)

vlastně to není steampunk, to jsou všechny takový ty neaerodynamický pseudosecesní dekorativní hejblata v rámci postmoderní estetiky... tohle je původní poctivý 19.století... Brunel a Eiffel, ne Verne. Už několikrát jsem psal, že je fascinující, jak moc má Starship společného s tímhle projektem (který naopak ovlivnil tu estetiku verneovek, resp. dobových ilustrací...). No ale nedošlo mi, jak moc se tomu vlastně podobá i vizuálně...

SS Great Eastern - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/SS_Great_Eastern
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: a to by neumělo aíčko vygenerovat starship jak z filmu od karla zemana?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: to je strašnej steampunk, ty kastlíky kolem jednotlivých motorů. Nevěřil jsem, že se dožiju rakety z Vernovek...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 14 has been lifted onto the launch mount for upcoming testing and static fire.

GODY
    GODY --- ---
    Analýza smrťáků: Tesla je mezi prvními ...nejnebezpečnějšími vozy v USA - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/tesla-analyza-smrtelne-nehody-musk-autopilot-zebricek.A241129_091649_automoto_dohr
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: ja jsem stale v ocekavani, jestli pred Artemis 3 uvidime Moonship bez posadky dosednout na Mesic a taky se z neho potom i odlepit. Artemis 3 muze byt odlozena klidne az za rok 2029, kdyz se podivame jak obezretne NASA postupovala v pripade navratu Starlineru.
    PES
    PES --- ---
    Velký skok pro lidstvo až v roce 2027. NASA odložila návrat astronautů na Měsíc - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/vesmir/nasa-astronauti-mesic-mise-artemis.A241205_212002_tec_vesmir_svm
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: ISS nikdo nechce, je to určitě prolezlé haldou zmutovaných plísní a kvasinek, to fakt ať raději pořádně shoří...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: tak odvézt Hubble po definitivním selhání někam do Smithsonian by byl solidní publicity stunt :-) ale podle mě se zatím Starship s plnohodnotnou cargo bay nechystá. Jen tankery a Starlink dispenser, podle mě...

Ostatně, Starship by byla schopná dopravit do muzea i podstatné části ISS...
    PES
    PES --- ---
    TOXICMAN: na nějaký základní IM, e-mail a základní www to "divočině" bude bohatě stačit, ne?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    The first Starlink satellite direct to cell phone constellation is now complete.

This will enable unmodified cellphones to have Internet connectivity in remote areas.

Bandwidth per beam is only ~10Mb, but future constellations will be much more capable.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: StarShip by ho domů dovést měla zvládnout... ale asi ho nechají spíš shořet
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: no, aktuální je dotankování observatoře Gaia a v budoucnou JWST:
    A mission design for servicing telescopes in | EurekAlert!
    https://www.eurekalert.org/news-releases/1067052
    to teda patří spíš do sousedního klubu. Hubble by si skutečně zasloužil spíš nahradit, než dál opravovat (jen škoda, že ho asi nepůjde dostat dolů do muzea). Nicméně nemyslím, že tyhle věci rozhoduje administrátor NASA. Rozpočet NASA schvaluje Kongres, samozřejmě na základě nějakých návrhů...
    SATAI
    SATAI --- ---
    SEJDA: střet zájmů je základní kvalifikační kritérium pro lidi, co neměli talkshow na 🦊
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam