AVATAR: Tyvole :D..Proc zase zamerne lzes? Proc kdyz napisu ze prispivam na charitu ze svejch osobnich penez tak napises dalsi z argumentacnich faulu jako "a naopak je tu hajis a vysvetlujes, ze jim rozumis a delal bys to tak taky" To delas schvalne kvuli plusikum od lidi kteri neumi cist? Ja myslel ze vedeme diskuzi dvou dospelejch lidi a nebavim se s bajnym lharem Omnihashem. Tak znovu. Moje firmy plati takove dane jake maji platit a ja ze svych osobnich zdanenych penez prispivam na charitu. Delam to teda presne tak jak ty tu tvrdis ze se to delat ma. Muj moral kterej se tu marne snazis odvodit z toho co pisu je teda ocividne hodne velkej. Minimalne daleko vetsi nez vetsiny milionaru/miliardaru. I Trestik treba tady pise -
https://nyx.cz/files/000/023/2392652_7a1b62769a30de355a06/original.jpg?name=RoccoNyxuVitezi.jpg "Den po tom, co jsem to spustil mi volali z asistence, jestli znam nejakeho Martina Kautskeho. Poslal pry tak velkou castku, ze se bali, ze je to nejakej omyl. Omyl to nebyl. Prispel Asistenci zatim nejvetsi castkou ze vsech aniz by o tom nekde byt jen ceknul, takze Martina z toho uz vynechte." Martina Kautskeho. Ctes to tam jo? Ne firmu. Moje jmeno. Muj ucet. Tim predpokladam mame diskuzi o mem moralu uzavrenou.
Za druhy. Se tu bavime o necem v cem nejsme ve sporu. Ty tvrdis, ze takovy vysoky moral jako mam ja ma mit defaultne kazdy milionar/miliardar a s tebou naprosto souhlasim. Jen tu nejen tobe, ale i ostatnim 20 prispevku tvrdim, ze to je UTOPIE a pohadka! Nestane se to nikdy. Proto o tom diskuzi ani nevedu. Je to jako kdybychom si tu pinkali mezi sebou ze ty budes rikat ze deti maj bejt hodny a ja ti budu rikat ze urcite maj, ale nebyly, nejsou a nebudou. Tak se pojdme bavit o realnem svete a ne o pohadkach. Pojem "danova optimalizace" pouzivali uz vladci egypta a jejich poddani tisice let zpatky.
Proto resim dva typy miliardaru. Jeden miliardar je typ Musk, Kellnerova. Gates, Buffer a dalsi, kteri zaplati nejake dane a zaroven maji nejake nadace do kterych si odlevaji zisk aby ty dane nemuseli platit tak velke a z tech nadaci konaji ve svete dobro o kterem maji prehled a maji nad nim kontrolu. Gatesova nadace ockuje deti proti malarii, Musk prispiva na nemocnici a na dekarbonizaci ovzdusi, Kellnerova stavi onkologicky centrum. Druhej miliardar je typ treba Ales Zavoral, kterej ma alzu na kypru v nepruhledny strukture a dane obechcava abych jich platil co nejmin. Alza na charitu dava jen neco co si muze odecist danove -
https://www.alza.cz/pomahame-potrebnym a to jen posledni roky. (jen priklad)
za me je teda typ Gates/Kellnerova daleko lepsi a cenim je za to co delaj. Gatese tu zas trochu zbytecne adorujes. Je to presne ten miliardar o kterym ty rikas ze je skvelej a na druhou stranu dela to co hejtis. Gates zalozil nadaci hlavne pro svoji zenu Melindu, ktera delala v microsoftu manazerku a po narozeni jejich druhyho ditete se chtela realizovat i jinak. Gates do ty nadace prevedl tolik prachu, ze usetril na danich kolem 100 miliard. Je to presne ten clovek kteryho tu hejtis a ja rikam ze to co dela chapu. Misto toho aby poslal 100 miliard statu za ta leta, tak mu poslal 20 a 80 miliard dal radsi do svy nadace a zlepsil za to svet. On A Buffet usetrili na danich tolik, kolik Musk v zivote neusetri.
Lidi tu semnou nesouhlasi uz z principu aniz by vubec vedeli o cem se vede diskuze. Je to jako kdyby mi tu tvrdili ze politici nekradou a deti jsou jen hodny. V pohadce mozna no. Pojdme se ale spis bavit o tom jak to funguje ve svete ve kterem zijem a kde to ze Musk prispeje 50 micu nemocnici a 100 micu na dekarbonizaci ovzdusi je dobra vec, protoze taky mohl prispet diky lepsi danovy optimalizaci uplny hovno, stejne jako ten Gates nebo Kellnerova zejo.
Not surprisingly, Microsoft and Bill Gates have been reported to have made enormous efforts to (legally) offshore income and wealth to avoid taxes.
Bill and melinda gates foundation - Both entities are tax-exempt private foundations that are structured as a charitable trust. Each entity has a distinct purpose, as explained below.