• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: Zajimave, podle me svet neotaci doprava, ale otaci k nenavisti, sebestrednosti a sobeckosti. Jak nas to pekne ucej socialni site a trenujou nase opici mozecky. Ja sem pravicak a to, co se deje, nema s pravici nic spolecnyho. To se akorat brutalne rozeviraj nuzky socialni nerovnosti, coz neni dobry pro nikoho. Resp. pro nekolik jedincu ano, ale zbytek ostrouha.

Ale mas pravdu, to je tady offtopic.

Must ty svoje firmy ale neridi uz moc dobre. Spis uz je asi ridi nekdo jinej.
    SpaceX este v pohode i kdyz jejich plan na kolonizaci Marsu je absolutne debilni, protoze se tam neda zit a nic tam neni. A misto toho, aby investoval jako nejbohatsi clovek do vyzkumu novy fyziky, ktera ny nas jako lidstvo mohla posunout realne do budoucnosti, tak akorat zameruje pozornost lidi na cil, kterej je k nicemu.

Tesla dela horsi a horsi auta. Co se jezdeni tyce, tak je to furt dobry a levny. Ale volant bez pacek, kde na kruhaci musis mackat buttonek? Auto za vic jak tri mega, ze kteryho daj pryc pitomy plastovy krytky lyzin pro sedacky, takze ti je deti uplne zaserou a pak to nefunguje? Uspory v radu dolaru, ale UX o desitky procent horsi. Ty berany jsou uz uplna picovina. Vyzkum v oblasti UX vyhodili oknem a za kazdou cenu tlacej inovace, ktery ti znemoznujou mit ve svalovy pameti ovladani vlastniho auta. Ja uz si dalsi Teslu nekoupim a nevim okolo sebe o nikom jinym, kdo ji ma a kdo si priste koupi zase. Tesla already peaked IMHO.
    To by mel resit, ale to nevidi, protoze musi nicit demokracii a stat se kralem cely planety nebo co.

Starlink nam slibovali, ze tedka pojede 1Gbps, ale vali to pomalejs a pomalejs. Furt je to teda bozi, o tom zadna, ale sliby chyby.

On ma Musk ty firmy tak velky, ze uz to nevidi. Ale uz to nedela tak dobre, jako driv. Protoze na to nema cas.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Vsak o tom se tu muzem dohadovat hodiny. My mezi tim treba delame rozdil. Jiny lidi zase ne. Meloniova ma Elona rada a problemem pro demokracii je u ni Soros a ne Musk..Musk podporuje ukrajinu. Meloniova podporuje ukrajinu. Co jsem se snazil naznacit bylo, ze svet se posouva doprava at se nam to libi nebo ne a neni to diky Elonovi. Delo by se to ikdyby on tweetoval jen o raketkach..Takze ja naprosto chapu hate na Elona za nejaky jeho nazory nebo za dezinfo tweety. V poradku. Chapu ze nekoho muze zacit ten clovek srat. Pak ale nechapu proc ho sleduje a chodi do techhle klubu. Elon a jeho tym maj prumerne 60 tweetu denne. To by se tu opravdu nic jineho neresilo nez to co zrovna kde tweetnul a jestli je to prdel a trolling nebo dezinfo nebo to mysli vazne, nebo je to relevantni apod. Je to jak resit storicka Nely Slovakovy, kterejch da na instac denne 80. Ikdyz Elon ted magori, tak Tesla ma za jeho vlady inovace dobry a prodeje jakbysmet. SpaceX jede taky slusne dopredu apod. To mi prijde jako relevantnejsi veci a temata k diskuzi nez kazdej Elonuv prd na twitteru, ale jsem tu samozrejme v mensine, kdyz do nej jen sborove nekopu do rytmu jako ostatni.

Problémem pro demokracii není Musk, ale Soros, tvrdí Meloniová - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/elon-musk-giorgia-meloniova-evropa-kritika-politika-donald-trump-george-soros.A250109_153304_zahranicni_dtt
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: poslední post k tomuhle, ať to tady zase neshoří.

je dost rozdíl podporovat Meloniovou a je dost velkej rozdíl podporovat AfD nebo Le Penovou (případně další zmrdy jejich střihu).
    Meloniová přes svou předvolební rétoriku je "v zásadě" ve funkci skoro standardní političtka pravicového střihu (nebo se jí to aspoň daří předstírat - a pro mě je nejdůležitějším úhelným kamenem její podpora Ukrajiny, doma s migrantama ať si dělá, co chce, jsou suverénní země v nějakým zákonným rámci EU). a na rozdíl od dalších dvou jmenovaných není (ne)přímým ruským projektem a loutkou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Jasne. V tom co rikas v prvnim odstavci se shodnem. Posledni rok magori a snazi se zmenit/ovlivnit svet k obrazu svymu, coz je samozrejme nebezpecny. Proti tomu nemam zadnejch namitek. Sam jsem ho mel pul roku na twittery bloklyho a dezinfo pred volbama siril slusny. Na druhou stranu zas nemas IQ 30 a vidis, ze svet se tam kde ho chce mit Elon meni i bez jeho pricineni. Mame tu Turka, Babis ma 35%, Kdo je premierkou v Italii vis, kdo jsou LePenovci ve francii a jak jdou nahoru vis, kdo sklada vladu v Rakousku vis. Tohle se deje bez pricineni Elona. Ten to maximalne muze akcelerovat, ale tenhle switch se postupne stane i bez jeho pricineni nebo jeho tweetu.

Byly tu i nazory na to ze nikdy nic nevymyslel a nedokazal. Navic i Jobs rikal ze i popelar muze mit pet napadu denne, ale co se pocita je to uvedeni do praxe a jejich dlouhodoby rozvijeni, takze to ze dva chlapci vymysleli ze daj do lotuse baterky a budou tomu rikat tesla je hezky, ale vsechno od roku 2006 dal vymyslel Elon a lidi kolem nej. Tesla jak ji zname dneska neni vize dvou typku z roku 2002, ale Elonova z roku 2008 a taky nekolikrat malem krachla, protoze te vizi malokdo veril, coz jen dokazuje jak moc byl Elon v mysleni napred. Stejne jako Jobs s Ivem u telefonu a tabletu bez fyzicky klavesnice, kterejm se v roce 2007 vsichni smali. SpaceX Elon vymyslel a opet dost dlouho trvalo nez se ta firma rozjela a kdyby nedostala zakazku od Nasa, tak by dneska taky uz mozna nebyla. Elon do ni vlozil dost svejch penez na zacatku a nestacilo to. Samozrejme ho potkalo i plno nezdaru. Treba s hyperloopem. To k podnikani patri.

No jasne. Ja psal ze Gates s Buffetem si odecetli 20x vic daru nadacim z dani nez Elon. Na druhou stranu pro me je to proste seda zona. Ne cerna. Jak to delam ja - zdanit prachy a prispivat ze soukromejch penez. To je pro me zelena zona. Tak by to mel delat kazdej, ale ja nemam miliardy ani desitky milionu dolaru (pak bych treba optimalizoval, nevim). Vzit cast zisku a udelat za nej dobro nadacema je pro me seda zona. Tak to dela Buffet, Bezos, Musk, Kellnerova a dalsi. a Gatesova nadace je dukazem toho ze se toho dobra da udelat dost. Vzit zisk a zoptimalizovat ho tak, abych dane neplatil defakto zadny (firma na kypru) a neprispivat nikam je pro me cerna zona. Tak to dlouho delal Ales Zavoral z Alzy. Nevim jak je to ted. Zelena zona je utopie a pohadka, seda zona je pro me furt pochopitelna. Cerna ne.
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: mě je dost volnej Elon jako podnikatel/zakladatel/vykonavatel whatever. já ho řeším jako zcestnou neřízenou střelu, která strká rypák i do věcí, do kterých mu jednak nic není, druhak o nich ví naprostý kulový a tretjak v nich vysloveně škodí.

viz jeho podpora krajní pravice v Evropě (je otázkou, jestli je nebo není převodou pákou Donalda, ale důsledek je stejnej).

myslím, že názory tu byly na to, ne že "nikdy nic nevymyslel ani nedokazal", jak nám podsouváš. názory tu byly na to, že přišel ke značkám, které dnes dělají páteř jeho byznynu, v nějaký jejich fázi, přebral je (neřeším jak) a posunul výš.

ty Gatese jsem dal jen pro kontext proprocí toho jeho jednorázovýho daru.
    a ano, nadace jsou (ať se mi to líbí nebo nelíbí) i vehikly pro další boháče, jak "optimalizovat". beru to jako součást tohohle světa, bejt v jejich lize, neumím posoudit, jak bych se choval.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Ano jsem a ano..i takovy pokusy uz tu byly. Merit veci je spis ze by bylo dobry tu debatovat s lidma kteri o Muskovi neco vedej a ne s tema, kteri tvrdi ze nikdy nic nevymyslel ani nedokazal. Ze se mu nikdy nic nepovedlo a nepoji se s jeho osobou zadnej uspech. Ze miliardy zdedil apod. Zvlast v dnesni dobe wiki, googlu apod je pak ta diskuze s podobnejma lidma dost narocna.

Jinak BTW krasnej obrazek, akorat mimo misu. Resili jsme tu odecet z dani a jak jsou to vsechno hrozny zmrdi kdyz neplatej dane a radsi to davaj do nadaci ty prachy. Tak se jeste podivej kdo do ni prispiva, kolik a kolik si toho odecita z dani..U Buffeta to jen u Gates foundation bylo 43 miliard dolaru.

Mark Suzman, CEO of the Gates Foundation, said Mr Buffett had been "exceedingly generous" over the 18-year partnership and said the foundation was "deeply grateful for his most recent gift and contributions totalling approximately $43 billion to our work"

Bill si odecetl z dani uz skoro 60 miliard dolaru jen u svy charity.
    Bill Gates and Melinda French Gates, who cochair the board, have been the largest donors—they've contributed $59.1 billion as of 2022.

Elonek dal 100micu v akciich a ja tu schytal hate, kdyz jsem psal ze je to normalni a delaj to tak vsichni miliardari - [KOUDY @ Elon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI] (nerekl jsem ze s tim souhlasim nebo ze to delam taky)

Tak Buffet si odecetl z dani pres 5 miliard - 28. 6. 2024 — Buffett is giving away another $5.3 billion worth of Berkshire Hathaway stock to five foundations in accordance with his longtime giving plan.
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: seš hotovej hrdinnej disent viď.
    ještě chybí, abychom tě začali šikanovat třeba domovníma prohlídkama!

jinak btw Gates foundation (ano, není to jednorázový), jen tak pro obrázek

JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Zalezi jeste Elonovi na klimatu? Nebo zalezelo mu vubec nekdy?
    x.com
    https://x.com/wartranslated/status/1878158049438736391

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: mažu se, nějak mi to už dnes splývá
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Ja se teda omlouvam. Fakt si prijdu posledni dva roky jako jedinej kdo tu cetl zivotopisy Elona..vi o jeho firmach. Kdy a jak a s kym je zalozil, jaky na ne ziskal financovani. Co se mu povedlo a nepovedlo..a tim padem tu furt nekoho jako ucitel opravuju a lidi to ocividne sere...Ale i tady mi prijde ze si pletes Los Angeles a Las Vegas? Nebo mi to tak alespon prijde? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: je to za soukromy prachy, takze mensi regulace no. Navic pod vegas nic neni. Tam jsou jen mrtvoly :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: click baity a nesmyslne statistiky prodavaji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Napis jim to tam. Sleduje je 1.4M lidi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: jednacku, jednou se udelal .. a ted to pojme relativizovat, vyse daru vuci majetku ..
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Btw. na CS-Mystery sem tam (jako třeba teď) dávají tenhle britský dokument...

https://www.tvprogram.cz/dobyvani-vesmiru-zavod-miliardaru/1960116012
    PES
    PES --- ---
    Kdyby tohle točili dnes, tak by ty role asi už musely být převrácené (aneb představte si RDjr. jak žádá o něco EM ;-))

Elon Musk Cameo Scene - Iron Man (2010) Movie Clip HD
    https://www.youtube.com/watch?v=nfiRd4Y5z_g
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jejdananku.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam