• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PER2
    PER2 --- ---
    TADEAS: rip gaza

the pro-Palestinian hacker group Dark Storm Team reportedly took responsibility for the attacks. The group is known for primarily targeting countries and entities that support Israel's attack on Gaza following Hamas' surprise attack on October 7, 2023.
    According to Orange Cyberdefense, Dark Storm Team has unconfirmed but "highly" likely links to Russia and "strong partnerships with other groups."
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Dark Storm Team Claims DDoS Attack on X, Causing Major Outage: Live Updates - Newsweek
    https://www.newsweek.com/x-twitter-outage-dark-storm-live-updates-2042333
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Ja to zase vidim moc pragmaticky jako Buffet no. Rec cisel proste. Musk nebyl magor a Tesla presto klesla na 110 dolaru tri roky zpet. Pak sla na 480 kdyz magor uz byl a to velkej..Z toho lze vyvodit to, ze investory zajima ta firma a ne to co Musk placa. Za kvartal/dva uvidime jestli Muskovo placani ty firme ublizuje nebo ne :)..Zaroven i Jobse odvolali jako CEO..takze se to muze stat i Elonovi :)
    PER2
    PER2 --- ---
    proste pul roku pockame, a pak se tu spolecne zase zasmejeme (:
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: jj...

"ale mozna to vidim moc cerne :) uvidime za par mesicu az let" :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: To je klidne mozny, ale uvidime to za pul roku. Ted se sesel klasickej prvni slabej kvartal u technologickejch spolecnosti, kterej Tesla mela slabej uz nekolikrat. Takze z toho nemuzem delat zaver. Zaroven se faceliftoval nejrpodavanejsi model, takze kdyz chces za mic teslu a chces Y..tak si v rijnu reknes prcam to, pockam si o pul roku dyl a koupim facelift...a kdyz si lidi nekoupej Y..tak prodeje spadnou jako svine, protoze Y je nejprodavanejsi model zejo. Za kvartal/dva se ukaze jestli to bylo tim...a pak tu je efekt silenej Musk..a ten uz silenej byl pred volbama, ale akcie vzrostly o 100% snad za pet mesicu a nejvic staly mesic po volbach..asi 480 dolaru..a to si vem jakej Musk byl magor uz v ty dobe..Takze taky nesedi ze ted by klesaly kvuli jeho magorstvi zejo. To by klesaly uz pred pul rokem..Takze ja tam z investorskyho hlediska vidim furt hodne promennejch. Mam prodano od listopadu a cekam na dobej nakup..takze za me at to klidne klesa na 100 dolacku. Jsem s tim v miru :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Activists Hack London Bus Ads Targeting Elon Musk's Platform 'X'
    https://youtube.com/shorts/XwJsK7trU9w?si=XmNGazfKMISSVdAI
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: "Nebo alespon mela." no prave to je to o cem mluvim :)

a presne jak tam nekdo rika... jednou prijde ta posledni kapka... a ja myslim ze tohle ma potencial tou kapkou bejt...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Prave ze vetsina kupujicich to racio stejne jako ja zatim ma..Nebo alespon mela.

“Do I think it’s going to harm their sales? No,” the executive said.

That is backed up by data from Auto Trader, a UK car-buying platform. Despite Musk’s comments, Tesla was still the most popular used electric car brand in the UK, with 21% of all leads.

Ian Plummer, the Auto Trader commercial director, said: “For most consumers, news stories circling around car brands are irrelevant. They’re simply assessing the cars based on what best suits their needs and budget.”

i Ivanovi se kterym jsem tu tenkrat tu debatu vedl a kterej rekl ze si kvuli Elonovi Teslu nekoupi jsem dal ale castecne za pravdu, protoze se ten switch mohl/muze odehrat..viz:

Argouges acknowledged that Musk’s previous controversies appeared to have had little impact on customer loyalty. However, “at some point it’s the last straw that breaks the camel’s back,” he said.

GEE: Lidi kteri ctou novinky.cz nemaj na teslu stejne penize a lidi kteri ctou czechcrunch uz ji davno maji nebo meli. Petr Mara, Semerad, Kacerle, Lubo Smid apod.
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: ne, dneska stačí otevřít si Novinky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GEE: Takze podle tebe kazdej kdo ma teslu ma zaroven twitter a cte vsechny elonovy tweety?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a to neni uplne status symbol kterej chces mit :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: to ja ale nerozporuju :)
    ja fakt mluvim jen o dosahu specificky EM s tim jak se rozsirily socmedia...

a tehle relativne racio pohled mas mozna ty, ale skoro bych si troufnul tvrdit ze ho nebude mit vetsina kupujicich. Ale to je ciste domenka nepodlozena fakty. jen vyxchazim z toho ze tyhle znacky jsou presne z velke casti status symbol.
    a to co ted EM dela ten symbol hodne poskozuje.

A po pravde bych se nedivil kdyby v nejblizsi dobe misto fabrik a autosalonu zacaly horet samotne tesly...
    PER2
    PER2 --- ---
    TRANCEWARP: a nebylo to tak uz z vyroby?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    Mimochodem znamymu myho spolecnika nekdo povolil srouby na jednom kole na Tesle. Tady uz prestava vsechna prdel.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: jo no. Protože Tesly kupujou zásadně lidi mimo technologickou bublinu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: No diky bohu, ale kdyby mel, tak by to byl jeste vetsi magor nez Elon a pritom skvelej vizionar, inovator apod.

Podle me my zijeme v nasi technologicky bubline. Je otazka jestli kazdej kdo jezdi teslou ma zaroven twitter a vidi elonovy tweety. Za druhy Elona muzou za tri mesice odvolat z pozice CEO, stejne jako odvolali Jobse, a akcie poletej nahoru..etc. Me cena 100-200 dolacku prijde celkem ok pro nakup akcii tyhle technologicky firmy. Nemyslim si ze skonci jako Nokia. Elona muzou zavrit do blazince, odvolat, zastrelit pri atentatu, muze se jit lecit a pak se vratit zpet do starych koleji..etc..ta firma to prezije. Ja sam ted s nakupama akcii cekam co jeste prijde, ale kdybych resil elektromobil a mel na nej kolem milionu, tak si furt radsi koupim teslu nez elektrickou skodovku nebo wagena a uvazoval bych ciste pragmaticky z pohledu uzivatelskyho zazitku, technologii apod. Elon a jeho hysterie na twitteru by mi do myho rozhodovani nezasahoval. Stejne jako mi Jobs nezasahoval do nakupuju Iphonu a Ipadu. Chtel jsem proste jen nejlepsi user experience.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: myslim ze uplne ne.. Kdokoliv jinej nemel socialni media...
    I kdyz byl trreba ten HH naprostej silenec tak o nem v jeho dobe napr v praze vcedelo par lidi...
    O elonovi a jeho eskapadach vedi ted v CR desetitisice lidi...
    To samo o sobe poskodi jakoukoliv znacku na uplne jiny urovni imho.

A jasne vetsine kupujicoch tesel to jedno bylo. Ted uz nejspis neni... a myslim ze je jen otazka casu kdy misto fabrik a autosalonu zacnou horet samotne tesly...

ale mozna to vidim moc cerne :) uvidime za par mesicu az let
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: ukrajinci maj dost starosti sami se sebou. Tohle bud bude nejaka grupa typu anonymous, nebo kim secuan.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam