• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PER2
    PER2 --- ---
    Tesla is getting better about reporting FSD safety data — but the numbers are still misleading | The Verge
    https://www.theverge.com/transportation/824381/tesla-fsd-safety-data-flaws-misleading?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: sorry, člověk to tu nemá čas sledovat nonstop, ale některé věci stojí za to zopakovat. tohle by mělo přijít i na nástěnku :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALMAD: samozrejme. Vsichni tihle tech bros si pribarvuji realitu. Neslysel jsi nikdy nic od Altmana? Nebo ses tu prvni den? Nebo si vazne veril tomu ze Elon vede 3 miliardovy firmy se 100k zamestnancema, ma 15 deti a jeste stiha bejt nejlepsim hracem diabla? Orly?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: to by nikdy neudělal... on jen předkládá alternativní fakta, že jo... :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Ach ne! Chceš říct, že nám lže?
    SMI
    SMI --- ---
    asi me ma v gnorebliztu
    SMI
    SMI --- ---
    TAK JAK JOUDY? PRISPEL JSI NEKDY NA BEZPECNOST SVYCH HARANTU? TEDY NA UKRAJINSKE FASISTY?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HOWKING: a i to je znak psychopatickych miliardaru. Nebali se riskovat tam, kde ostatni meli stazenou prdel a ted tezi z toho ze jim to vyslo. Ostatne Musk svy vize rikal v youtube rozhovorech uz nekdy v roce 2009 a to i ohledne spaceX..pristavani prvniho stupne, reusability..elektrickejch aut..levnyho mensiho elektrickyho auta etc..a dalsich 6-10 let mu trvalo nez to SpaceX vyslo, ci nez Tesla prestala byt ztratova..Takze tady vidis na realnych prikladech ze zasluhy nemaji jini a nebylo to o zadnem stesti. Byla to dlouhodoba vize za kterou si Elon sel a ktera nemusela vyjit..Stejne jako byl Apple pred krachem..

Jinak Per rikal ze ten narativ tu jedu jen ja, takze nevim proc si to privlastnujes! :)

Pokud jde o celý rok, první rok, kdy měla Tesla zisk, byl rok 2020

XCHAOS: Jenze kdyz zalozis firmu a vedes ji /nebo ji prevezmes aby nekrachla/..tak nejses manazer..mas osm dalsich funkci. Podnikam 20 let, takze to vim moc dobre sam. Dokonce bych rekl ze Elonovy manazersky schopnosti nejsou tak dobry jako ty inzenyrsky a vizionarsky. Cook je treba hrozne spatnej vizionar a nulovej inzenyr, ale dobrej manazer.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: nikdo neříká, že jeho firmám se nic nepovedlo... problém je, že manažery nikdo nemá rád (vím z vlastní zkušenosti :-). Je jedno, kolik nocí prospíš v kanclu v lepenkový krabici.... lidi chtěj v krabici vidět spát kočky, ne Elona...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOUDY: Mám pocit, že já jsem dokonce byl kdysi původce toho narativu, kdy jsem už před lety řekl "Je bohatý jen díky PayPalu, který byl klasickou ranou, která vyjde i debilovi. Ranou co občas vyjde a milionkrát ne, ale svět vidí jen ty co jim to vyšlo a ne ty ostatní. Zbytek už je jen kupování mozků za peníze z náhodné rány." Nějak tak to bylo a je to pár let. Takže možná "NYXácký narativ je můj narativ. A stojím si za tím. Řekl jsem to navíc dávno předtím, než se i jako debil projevil, měl jsem odhad :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HOWKING: uz tu zas nicmene jedes ten nyxackej narrativ ze se elonkovi nic nepovedlo, nic nedokazal apod..coz tu per psal ze tu nikdo nedela!..tak bacha na to :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Ucit se mas celej zivot. Ostatne o tom zivot je ze. Nicmene kdyz se neco naucis, zalozis firmu, prodas ji a zalozis novou na treba objevovani morskyho dna ve velkejch podnorkach pro soukromy ucely..tak ti musi bejt nejak jasny, ze je to sice hezkej sen a hezka vize, ale ponorku nenakreslis, nenavrhnes ani nevyrobis sam zejo..Takze na to potrebujes ty lidi..ktery budou delat to co jim reknes a ty jim s tim pomuzes, protoze vis jak chces aby ta ponorka vypadala apod. Stejne to funguje u kazdyho produktu uz od Jobse, coz byla prvni firma ve ktery o tom jak ten produkt bude vypadat rozhodovali designeri a ne inzenyri a kdyz si prectes treba zivotopis o Ivovi, tak se doctes i o tom jak si hrali u produktu se skrabanim hliniku aby vytvorili unibody vec ktera bude co nejpevnejsi, nejlehci apod.

PER2: Rikam si to samy u tebe a Vavry :)

HOWKING: Naopak z verbalnich projevu jeho zamestnancu i lidi kteri s nim spolupracovali, meli s nim firmy, investoru apod je celkem ocividny ze ty zasluhy jsou ve velky mire jeho, stejne jako vize a napady a to ze si dokaze najmout chytry a pracovity lidi, kteri mu je pomuzou uskutecnovat je jeden z atributu toho dobryho CEO..Zaroven je videt jak plno lidi ten zaprah neda a po par letech odchazeji, stejne jako odchazeli od Jobse. Hlupak to urcite neni. V tom se neshodnes ani semnou, ani s lidmi kteri s nim spolupracovali ci spolupracuji.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: podle me byste si s elonem docela rozumeli, ale myslim, ze ty ses ve whataboutismech o rad lepsi
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOUDY: Hele jeho zřejmé mentální kvality, které jsou patrné z jeho verbálních projevů naznačují, že zásluhy na tom co mu připisuješ mají jiné mozky a jen jeho peníze. A pokud přeci jen něco z toho je jeho nápad ak jen díky tomu, že i rozbité hodiny dvakrát za den ukazují správný čas. Je to prostě hlupák a je to nepopiratelné.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ... takže jsem se neměl snažit v životě nic doučit, měl jsem zůstat u hulení trávy jako zamlada a byl bych taky vizionář, dobrý vědět :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Ne tenhle narrativ tu jedes treba ty peti vysmesnejma prispevkama denne kamo a realita je takova, ze 95% nakladu vynesenyho na orbitu ma furt elonova firmicka a druha proda 1.5M elektrickejch aut rocne ikdyz pred dvaceti lety jeste neexistovala, zatimco jiny automobilky stary 100 let jsou v pici.

XCHAOS: Dost veci z toho byl jeho napad, coz rikali i jeho spolupracovnici, stejne jako ze je s chytrejma inzenyrama schopnej drzet v pohode krok, ma dobry poznamky apod, ale snad sis doufam nemyslel ze 100% napadu elonovejch firem je pouze Elona ne?..Jobs taky nevymyslel 100% iphonu a dalsich zarizeni a to jaky budou ikonky a jak velka bude baterka apod. Tam je to prave o tech vizionarich. Kdy mas firmu a vis co chces mit za produkty a vis kam chces aby ta tvoje firma smerovala a najmes si chytry lidi, kteri ti pomuzou ten tvuj sen uskutecnovat..ale ty ses ten kapitan u kormidla. Oni jen prikladaj pod kotel. O tom kam poplujete rozhodujes ty, stejne jako ses zodpovednej za to, pokud se potopite :)
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: " Ja pouze odmitam nyxackej narrativ, ze nic nedokazal, nic se mu nepovedlo"
    ale kamo, tenhle narativ tu porad opakujes hlavne ty a je skoro roztomily to pozorovat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: pro mě to hrdina byl, než se zbláznil, což byl zdlouhavej proces, a víceméně šlo o to, že se ukázalo,že vůbec neodpovídá tomu image, který si v těch začátcích budoval. Ale ani v době, kdy mě přišel obdivuhodný, jsem ho nevnímal jako extra geniálního: jasně, něco se povedlo jeho firmám, měl čuch na talenty, ale velká otázka je, kolik toho kdy byl nějakej jeho nápad. Jistě, razantní manažerská rozhodnutí, možná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam