• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Pokud se nepletu, tak nový technologie se vyvinuly protože se celej svět dohod na jejich zákazu neboli regulaci, jinak by se tim nikdo nedělal. Přijde mi, žen tenhle drobnej detail nějak opomíjíš.

KOUDY: Ne AI tu mame naprosto otresnou a reknou ti to vsichni kteri v EU v tom AI oboru podnikaji.

No, všichni ne, protože znám lidi co mi to neřikaj a vedou AI R&D v Evropskejch firmách. Souhlasim že frontier capabilities nejsou stejný jako frontier US/China modely, ale to neni to samý co "otřesný".

Ano, naprosto chápu že když se zeptáš dvou lidí co maj na týhle premise postavenou firmu, tak mi tohle řeknou. Měl bys širší vzorek? :)

"Stejne jako tu treba nemame zamestnanecky akcie vyreseny, nemame tu vyreseny investovani."

ESOP teda afaik docela vyřešenej je, "jenom" neni vyřešená rozumná akciová právní forma pro startupy.

Co přesně neni vyřešenýho na investicích?

Ptám se protože třeba u toho jak danik akcie je to daný poměrně jasně a IMHO dobře, jenom je to jak s kryptem, nabízené řešení se nelíbí účastníkům zájezdu. Jaký konkrétní věcí jsou tam podle tebe špatně? A jenom tak ze zájmu, kolik ESOP jsi stavěl a kolika jsi se účastnil?

KOUDY: Vypichuju slovíčka, když mi přijdou klíčová pro to, proč si myslim že tvůj chain of thought nefunguje. Pokud ti přijde debata o názoru otrávná...OK, jdu pryč.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Presne proto je pro me kontraproduktivni ti neco psat. Vyberes si z celyho prispevku dve slovicka ktery se snazis rozporovat a napadnout a nedokazes pochopit ze nekdo ma proste nazor jinej nez ty.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALMAD: Opet ctes jen slovicka a ne cely vety a prispevky. Ozonova dira se spravila diky technologiim a tomu na cem se dohodl celej svet..ne EU. Stary freony se nahradily necim co nenici tak planetu. Mas to v mejch dalsich prispevcich.

tohle je marny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALMAD: Ne AI tu mame naprosto otresnou a reknou ti to vsichni kteri v EU v tom AI oboru podnikaji. Treba Mikolov nebo Beck. Stejne jako tu treba nemame zamestnanecky akcie vyreseny, nemame tu vyreseny investovani. Opravdu ti doporucim podivat se na dva-tri diky toho future podcastu kde o tom Beck mluvi..ma bottlecapAI startup ted btw.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Nevyresi to EU, omezeni a regulace. Vyresi to trh, technologie a inovace

Tak to jsem rád, že se Tesla rozjela bez libovolnejch státních podnětů a intervencí, achjo. A že ta ozónová díra se opravila sama, bez nějaký regulace věcí co ji ničej.

Tohle je marný.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALMAD: nemusis hned hystercit jako zenska s PMS. Dostal jsem otazku v cem mi vadi regulace EU, tak jsem zminil par otravnejch regulaci ktery mi prisly na mysl protoze se dotykaj zarizeni ktery kazdej den pouzivam. To ze tebe zase serou jiny zbytecny nebo debilni eu regulace je naprosto v poradku.

treba i tahle mala picovina ze nemuzes prokliknout z googlu do map, zatimco vsude jinde na svete jo..je dusledek naprosto debilnich EU regulaci.

Z Googlu zmizel odkaz do map. Důvodem jsou evropská pravidla - CzechCrunch
    https://cc.cz/z-vyhledavani-googlu-zmizel-primy-odkaz-do-map-jde-o-dusledek-tlaku-eu-na-technologicke-obry/

cookies treba zde. Napad kterej byl mozna zezacatku dobrej, ale uvedeni do praxe je naprosto debilni a otravny pro vsechny kteri maji v EU internet..

Evropský zákon o souborech cookie měl chránit naše soukromí, ale místo toho mnohé z nás spíš rozčílil nekonečnými vyskakovacími okny. Brusel teď přiznává, že pravidla narušila internet, a hledá způsob, jak je napravit. Podaří se najít rovnováhu mezi ochranou dat a funkčním online prostředím?

Evropský zákon o souborech cookie narušil internet. Brusel to chce napravit - Ekonomický magazín
    https://e-news.cz/aktuality/evropsky-zakon-o-souborech-cookie-narusil-internet-brusel-to-chce-napravit/
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ALMAD: A jinak teda ad AI, ve skutečností máme v EU tak dobrou AI že se o ní píšou geopolitcký analýzy. Ten důvod proč ji nikde nevidíš je, že OS platformy jsou americký a neameričany si tam pustit nechtěj, a protože mobilní platformy úmyslně sabotujou web jako konkurenci.

Ale tim si EU doomismus rušit nedáme a reakce jak tohle zlepšit je nechat americký firmy operovat víc neregulovaně, jasně.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Podle mě bys ji moh rozvíst, protože bych si myslel že bude zajímat nejenom mě a vůči Muskově politice je velmi relevantní. Mě by to dost zajímalo, protože zatím u tebe a psa vidím reakce ve stylu "nelíbí se mi kam by vedlo řešení, takže je potřeba rozporovat premisu".

Tyvole fakt chceš argumentovat fíčurama na telefonu? Coincidentally, iPhone mám a v USA sem, takže o tom rozdílu mám představu, ale bez ohledu na to co si myslim o jejich užitečnosti, tohle je pro tebe fakt argument? We're dooomed. DOOOOMED.

A jinak ten cookie law je skvělej příklad, moh bys ho taky rozvíst? Protože z mýho pohledu se ten problém vyvíjel takhle:

1) Evropa přišla o prezenci na nejdůležištější současný platformě, protože nasazenej manažer z Microsoftu rozebral danou firmu na součástky a rozprodal ji zpátky Microsoftu
    2) EU si všimla, že hodně firem trackuje uživatele do pátého kolene a to především na výše zmíněných smartphonech kde se tomu dá mizerně bránit, přeprodává data firmám a lže o tom
    3) EU řekla "hele to neni moc fér, když už trackujete lidi a přeprodáváte to, musíte jim to říct"
    4) KOMUNISMUS, REGULACE, FU, uděláme takový UX aby se z toho lidi posrali, dáme na lištu Usrulu a budem řikat "EU vám zničila internet"
    5) Profit, EU je zlej regulátor co vám ničí životy, my chcem svobodnej internet bez regulace

Co je na týhle timeline špatně a jaká by podle tebe měla bejt? "Všichni vědi že soukromí už neexistuje, řikal to už jednou americkej manažer Sunu v 95, sestimsmiřte a rozejděte se"?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ale ja nejsem ani trochu v uzkych. Ty si tu a ne poprve..vytvaris nazor na neco na zaklade neceho co jsem nenapsal..tak ti uz po nekolikate pisu at to nedelas. To je cele a neni v tom ani spetka arogance. Neboj. :)..Jednou to je EU..pak je to Trump..pak to jsou cla apod. Proste chill. Cti co lide pisou. Cti cele jejich prispevky a ne jen nektera slovicka a pak reaguj, pripadne nereaguj..:)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: na co si mám dávat pozor? Že mi, až budeš zas v úzkých, řekneš, že neumím číst a jsem nechápavá? :) takových už bylo, nic mi tyhle arogantní brbliny nedělají, neboj :)
    PER2
    PER2 --- ---
    SMI: elmuv fryspyč nebude nikdo kazit hloupyma faktama
    SMI
    SMI --- ---
    SMI:
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ano..a zrovna tobe..a ne poprve :)). Davej si na to pozor.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: no že to říkáš zrovna ty :))))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ja tedy doufam ze lidi kteri neumi cist a delaji si v hlave zavery z toho co nikdo netvrdil ani nepsal tu je naproste minimum a jsou spis v diskuzich na parlamentnich listech nez tady na nyxu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: schválně by mě zajímalo, kolik lidí tady zůstalo dnes s dojmem, že EU považuješ za omezující strukturu, bez které by ti bylo lépe ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ikdyz by to samozrejme bylo skvele, tak ja nezodpovidam za lidi, kteri neumi cist nebo v mych prispevcich vidi neco, co tam vubec neni. Na to existuji prasky ci dechova cviceni..a nebo je nejlepsi na to cemu nerozumis proste nereagovat.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: já chápu hlavě to, že máš velmi silnou potřebu názorové oponent(k)y označovat za nechápavé. Můžeš si za svůj amebovity image sám.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: jj tak uz to snad chapes a nebudes si tu delat u lidi nazorovej dojem na zaklade obrazku ktere pastuji.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: vždyť jsi to napsal explicitně, aspoň jednou. To je hlavní. Who cares proč postujes a repostujes další nesmysly, teď už.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam