PEJR: Je to jenom o zjednoduseni toho modelu a privetive aplikaci. Proc uz nechodis do banky, ale mas bankovnictvi v mobilu? Proc uz nechodis do kramu, ale objednavas si jidlo na kosiku/rohliku? (treba chodis, je to jen priklad)..Kdyz budes mit appku tesly, nebo co ja vim..jakyhokoliv jinyho vyrobce aut..treba BYD..a tam ti pipne notifikace ze si chce nekdo na 2 hodiny pujcit tvoje auto za 1000kc a ty vis ze ho nepotrebujes, tak to proste odkliknes (pokud nejses milenial riznutej boomerem jako ja a dockinez, kteri tohle proste delat nebudem).
Zijeme v dobe kdy jsou drahy auta, je drahy jidlo, jsou drahy najmy, jsou drahy hypoteky a to nejen v CR, ale obecne na svete. Je to nevyhoda kapitalismus a velkyho obehu penez v systemu, kdy se nuzky mezi bohatejma a chudejma rozeviraj a mizi stredni trida. Mit za milion nebo i min korun teslu, ktera ti vydela treba desitku mesicne tim ze ji budes pronajimat kdyz ji nepotrebujes je lakava nabidka. Muzes si predstavit jak ta aplikace bude fungovat, treba jako uber, kde hodnotis ridice a klienty, takze pokud ti auto nekdo necha zasvineny nebo se v nem pobleje tak dostane jednu hvezdicku a auto uz mu nikdo nepujci, budes si moct nastavit v podminkach ze nechces aby tvym autem jel nekdo do italie, protoze ho za 8 hodin potrebujes zas pouzit..etc..Prikladu je plno.
Zatimco Waymo od googlu jezdi v par mestech a primestskejch oblastech a kazdy mesto se 2 roky uci, tak Tesla to chce diky FSD udelat vsude, coz neni jina liga, ale uplne jinej sport a urcite bude trvat dalsich pet let nez se to vychyta a urcite bude behem te doby plno pruseru a stejne jako waymo narazi do deti, do policajtu a zastavuje se na hlavni pri vypadku elektriny ve meste, tak plno problemu ma i tesla a urcite bude mit i dalsi, ale rozhodne si predstavuju budoucnost za 20 let spis takhle, nez ze bude mit dnesni mlada generace stejne aut jako my. Navic se tim diky technologii a civilizacnimu pokroku vyresi zacpy, vyresi se tim smog ve mestech apod. Ma to plno vyhod, jen je ta technologie furt na zacatku a urcite bude narazet na regulace a dalsi prekazky, ale amerika nam tu budoucnost ukazuje..