• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SATAI
    SATAI --- ---
    W_NOICE78: "Nikdo na trhu nezaplatí pojišťovně 500–1000 USD za data o tom, že robot drží pruh."

Dobrej slamenej panac
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SATAI: Klasika. Takže důkaz nula, jen uhýbání k GDPR a urážky.
    Nikdo na trhu nezaplatí pojišťovně 500–1000 USD za data o tom, že robot drží pruh. Taková data tu cenu nemají, ať jsi v GDPR nebo ne.
    Ta sleva není dotace za šmírování, ale odměna za nižší nehodovost. Až najdeš kupce, co zaplatí litr za log z jízdy do obchoďáku, tak dej vědět. Do té doby jsou to jen prázdný dojmy.
    PES
    PES --- ---
    SATAI: neboj, ano GDPR nevydrží věčně...

Konec soukromí jak ho známe? Co Digitální Omnibus znamená pro vaše data - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/konec-soukromi-jak-ho-zname-co-digitalni-omnibus-znamena-pro-vase-data/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: nemusis tomu rikat humor. V anglii uz to takhle delaj.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PER2: tohle je dalsi level, tenhle si mysli, ze nejsou data
    SATAI
    SATAI --- ---
    W_NOICE78: vis jak debilni ta tva pozice je ve srovnani s tim, co vsechno o tobe obchoduji tam, kde nejsi chraneny GDPR?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: no co, zavedou kilometrovou daň na elektromobily a daň na nabíjecí energii i z domácích FVE panelů (to by tak hrálo "tankovat" zadarmo - pěkně certifikované nabíječky s měřením spotřeby a odesílání do státního cloudu a roční kontroly, zda tam takový filuta náhodou nepodvádí + kontrola "natankovaných" kWh na palubním logu e-auta a doložení na kterých nabíječkách bylo dobíjeno a kolik, aby se opravdu ani jedna kWh nedostala do baterií e-vozidel nezdaněná !!!)

#ironie (zatím) #humor (zatím)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SATAI: 🤣Prosím tě, místo prázdných frází mi pošli konkrétní důkaz: Jaká data, komu a za kolik je prodají.
    PER2
    PER2 --- ---
    lidi, co si mysli, ze jejich osobni data(jakakoliv) nejsou dulezity/zajimavy, jsou uplne nejvic nejlepsi, 9z10 techbros approves
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Elektromobily připraví stát o miliardy. Ve hře mohou být i nové daně - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-doprava-elektromobily-za-deset-let-vytvori-diru-v-rozpoctu-cim-ji-zalepit-297647
    SATAI
    SATAI --- ---
    W_NOICE78: To vaše šmírování postrádá logiku. S browserem to HTTP requesty netvoříš, jen klikáš. Jaká data o mém browsování by pak prodávali? Že browser dodržuje RFC? 🤣
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    SATAI: To vaše šmírování postrádá logiku. S FSD to auto neřídíš, jen dozoruješ. Jaká data o mém stylu jízdy by pak prodávali? Že robot dodržuje předpisy? 🤣
    SATAI
    SATAI --- ---
    W_NOICE78: to jsme si rikali uz kolikrat? A pak te prodali...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DOKIS: To by mě zajímalo, na co jim ta data budou. Aby věděli, že jezdí v pátek do Targetu? 🤣
    PES
    PES --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: to je ten rozdíl staré a mladé generace...
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    DOCKINEZ: jasně, já jsme chtěl jen sdělit, že každý to má jinak. Osobně doma nemám vůbec nic cenného - ani informace, natož zbraně. Výměny nejsou komerční, podobně jako Couchsurfing.
    Podobné to bude s car sharingem - každý to bude mít jinak. Domnívám, že potřeba vlastnit auto bude skutečně výrazně nižší. Vzpomínám, jak na vysoký každej miloval řízení a svoje auto, dneska je to pro většinu utrpení (ale jsou v mém okolí i výjimky) a když můžu jet vlakem, tak je to výhra... kdyby mě vezlo random auto bez řidiče, tak je to zcela ideální...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: Ja si jen predstavuju hypoteticky scenare. Mas mercedes, pronajmes ho..one nekam sam dojede a cestou nekoho srazi. Je to teda zodpovednost te automobilky, takze ji rodina zemreleho bude zalovat o miliardu dolaru (treba)..tohle se stane 10x a urcite se to stane. Na silnicich lidi umiraj naprosto bezne. Neznamena to ze s autonomnim rizenim bude 0 smrti, jen jich bude proste az se to vychyta mene nez ted..I tak ale par nehod ty automobilky zruinuje, takze se proti tomu imho budou muset nejak chranit a prenest alespon cast zodpovednost na nekoho jineho..a majitel mercedesu mi prijde prvni na rane.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Nejde o materiál, ale třeba o informace. Citlivých informací je v bytě neurekom, ať už si to člověk uvědomuje, nebo ne.

A provádět pokaždý před půjčením bytu “informační sanitaci” je zbytečná námaha navíc. A ne všechno se dá schovat do trezoru.

Nebo třeba zbraně - kam bych je legálně dal? Trezor je cajk jako další linie zabezpečení při zamčeným kvartýru, ale kdyby mi tam chodili cizí lidi, tak by mi ani 150kilovej trezor nepřišel dost bezpečnej.

Prostě ten finanční přínos mi nekompenzuje náklady na vopruz spojenej s půjčením bytu.

Ale samo každýmu jak libo.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: Uz i blbe L3 presouva zodpovednost z ridice na dodavatele, takze L4/L5 bych necekal, ze to bude jinak. Jestli si to vyresi pojistkou nebo jinak je na nich. A kdyby ne, ty bys prevzal zodpovednost za auto, o kterem nic nevis a nad kterym nemas zadnou kontrolu?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    DOCKINEZ: já třeba půjčuju byt pravidelně, když jedeme na dovolenou (Home Exchange) a je to super. Lidi v mém okolí čím dál tím méně lpí na materiálnu.. a auta jsou ještě o level níž, než bydlení. Car sharing je/bude pro nějakou skupinu lidí jasná volba (a myslím, že do budoucna ta skupina jen poroste...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam