DOKIS: Tohle neni zadnej PR clanek a mas tam napsano i to co tu take padlo a nejen odemne..Ze furt potrebujes tu lidskou stranku. Je potreba si to precist cele. Meritem toho clanku a obecne je, ze AI agenti jsou uz casto lepsi nez juniorni pracovnici a nemusi jit jen o programovani, ale i treba o preklad textu, copywriting apod. To ze ted nejsou nejake tyto pracovni pozice ohrozeny kdyz tu mame 3 roky od nastupu LLM modely neznamena, ze za dalsi tri roky tomu tak nebude a 3 roky je hrozne kratka doba na to, aby si clovek nasel novej zivotni smer, preucil se..smiril se s tim ze kdyz se ucil treba 5 let programovat tak mu to zacina byt k hovnu..etc.
Přes nasazovanou práci AI agentů zatím firmy v Česku hlásí, že stroje lidem práci neberou. Kde však zůstává role programátora? „Samozřejmě se ale stalo, že i přes pečlivé zadání a kompletní zdrojové kódy si toho agent dost dovymýšlel nebo naopak zapomenul. Zkrátka člověk je zatím stále potřeba,“ doplňuje Fabián k přepisu zmíněné aplikace pro chod firmy. Pokud se role přesouvá do role dirigentů AI agentů spíš než autorů kódů, senioři by svou pozici prý ztratit neměli. „Dirigovat agenty a nést odpovědnost za kvalitu výstupů je (a ještě dlouho bude) náročný úkol: vyžaduje dobrý úsudek, schopnost předávat správný kontext, dělat správná rozhodnutí a umět výsledky kriticky ověřovat,“ říká Dojčák.
AI neni budoucnost vseho krome stolariny. To je opet jen tvoje lez a tvuj narrativ kterej tu tlacis. Plno profesi nebude AI tak zasazeno. Treba sestricky v nemocnicich. Ruzni sportovci...etc.
Penize jsem do toho dal a uz jsem je zhodnotil a exitnul. Treba do Nvidie. Nejsem investor, kterej nakupuje na topu. Investuju 20 let. Muzes si me vyfiltrovat treba ve Vecech Verejnych jak jsem se smal Michlovi kdyz rikal ze CNB nakoupila BTC za 115k a jak jsem rikal ze je to na topu. Ted je BTC za 65k.
U SpaceX si pockam jak moc to IPO bude velke a zaroven kdyz NASA posila nekam astronauty a ti umrou v raketoplanu nebo pri nejakych testech, tak se nic nestane, protoze je to statni firma. Otazka je jak takovahle vec, ktera se driv nebo pozdeji urcite stane..ovlivni verejne obchodovatelnou firmu. Podle me dost.