• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SATAI: tohle už je vopravdu bizár, jakože ze všech stran a na všech levelech

z Nolanovy strany to je:

a) token
    b) trigger na lidi jako Musk

Přijde mi to trochu... no dost cringe*, na druhou stranu nechápu proč na to ty woke vločky neustále tak skáčou, to jsou neuvěřitelný bitches. Nolan dostal oskara a X nominací i beztak, navíc kurva Musk je nejbohatší člověk v galaxii, má bžiliony, proč si kurva nenatočí vlastní film, třeba 3 hodiny totální bílý heterosexuální křesťanský onanie.... v IMAX!!!

* příjde mi to cringe protože je to IMHO dost nedůstojný i vůči těm "černejm" hercům, protože místo toho aby slavné světové "režisérstvo" :) vystoupilo z vlaku neustálýho omývání říma/egypta/řecka a udělalo film třeba o nějaký africký říši/království/whatever (což by samozřejmě nevydělalo tolik peněz, žejo) tak tyvole vytáhne ekvivalent černýho mechanika ze sci-fi z devadesátek kterej ideálně v první třetině umře aby uvolnil místo bělochům :/

Na ten film jsem fakt zvědavej, jediný čeho se fakt bojim je E. Page a ne protože je přešitej ale protože to byl(a) vždycky špatnej herec/herečka.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Boys se maj dobre :)

SATAI
    SATAI --- ---
    Né, vůbec to není rasistickej zmrd...

@adrianbowyer.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/adrianbowyer.bsky.social/post/3mlsc6ijsw22k
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Kazdej kope sam za sebe a za svoji zemi. Na TW chtel letet ceskej senator a Babis mu to zatrhnul..ze nepoleti vladnim specialem se svoji delegaci.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Rozdíl je, zda ti spolucestující v AF1 "kopou" za USA anebo zda "okopávají" kotniky své zemi a šířit "- navíc neletí na TW, to by se od CN rychle se zlou (pěstí v sametové rukavici) potázali...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: To ze je cina velmi ćhytrej stat kterej si pod sebe bere ruzne vyrobni vertikaly (naposled treba elektromobilitu) samozrejme vime. Ja jen poukazuju na ten rozdil kdy ceska vlada zakaze letet vladnim specialem ceskymu senatorovi na taiwan, prestoze ssebou chtel vzit manazery a ceos ceskych firem a resit tam i business spoluprace, zatimco Trumpetka nalozi do Air Force nejlepsi businessmany ameriky a odveze je na jednani do ciny. Takhle se to ma delat..ne jako Babis.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Kdyby to zoufale nepotřebovali, tak tam neletí.
    Bohužel ten "vyspělý západní svět" věnoval CN staletí svého vývoje a know-how (většinou si to nechal ukrást/okopírovat díky "genialitě" outsourcingu vyroby do Tramtárie pro ušetřený cent z dolaru), ale CN tuhle chybu nepustí, protože sama je dostatečně velká na dostatečnou spotřebu a prakticky kde mohla tam uzavřela celou vertikálu, takže maximalizuje svůj profit (z čehož si nakoupila kontrolu nad zdroji), takže je v pozici dodavatele, kde dál likviduje původní místní produkce.
    Takže bohužel tohle "století Ovocného netopýra" bude pro Západ krušné...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze je to uplne normalni delegace kterou chtel i ceskej senator s podnikatelema podniknout treba na taiwan a podnikaji se naprosto bezne ze? :)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Každý tam je kvůli tomu, aby z CN něco dostal a s nadějí, že by tam zpět i něco prodal...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze myslis ze Tim Cook, Musk a dalsi nejbohatsi manazeri nejvetsich korporaci kteri leteli s Donaldem do Ciny tam jsou kvuli drahejm kovum?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: jistě, nemusí, ty vzácné kovy (a suroviny obecně), na kterých CN drží Ameriku pod krkem, ty si vykope a rafinuje sám...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Prave ze nemusi :)..ale jsem zvedavej na jednani kolem Iranu.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: TL;DR verze - letí lézt CN do zadele stejně jako DT a zbytek jeho suity, protože (bohužel) musí...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jak flexi! :D

KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    MAKROUSEK: Sice po par odkladech (nic zasadniho, na statni aparat naopak dokoce celkem svizne ;-) ), ale je to schvalene (jako L2). Ovsem pouze pro Holandsko, jinde v EU to neplati. Nekteri (napriklad Tesla) se pred tim tvarili, ze jakmile to jedna zeme schvali, zbytek uz bude formalita a pujde to rychle, ovsem to se zatim nestalo. Teoreticky je tam snad i nejaka moznost schvaleni pro celou EU, ale to aktualne nevypada moc pruchozi.

Velmi rychle po schvaleni vydala Tesla OTA update, ktery to v autech aktivoval. Alespon to jsem nekde videl. Jak, kdo a kde to presne muze pouzivat jsem nezkoumal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nizozemi je u patislava v ustavu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOKIS: Jak to vlastne dopadlo v tom Nizozemi?
    PES
    PES --- ---
    Hehehe, teď jsem v jedné diskusi o zřízení konektivity a jeden z TelCo KarTel, který tam nemá pevnou síť (optiku) dává varianty mikrovlnný spoj z nejbližšího stožáru (dle dohlednosti) anebo StarLink... 🤣🤣🤣
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    DOKIS: Ne, ze by to neco realne znamenalo, to jen Tesla a prislusne ministerstvo+urad ohlasili, ze o tom jednaji. Neni ani casovy plan, natoz nejaky realny vysledek. Ale 21.5. konci moznost koupit FSD v Irsku (pak uz bude jen predplatne), tak kupujte, kupujte, nebudou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam