úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit heslem
přihlásit přes passkey
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Elon Musk
AXTHEB
---
---
22:28:59 30.6.2026
1 odpověď
+4
KOUDY
: Biden je srab a Musk je sráč, kterej vypnutím terminálů úplně zbytečně způsobil smrt mnoha lidí na Ukrajině.
Jakýkoliv "aby válka neeskalovala" je lež. Válku s Rusem neukončíš, když "nebudeš eskalovat", válku s Rusem ukončíš, když ho rozneseš na kopytech.
KOUDY
---
---
21:34:38 30.6.2026
DOKIS
: Tohle uz dela i tesla sama kdyz porusujes predpoisy.
DOKIS
---
---
21:17:58 30.6.2026
1 odpověď
PES
: Alternativni reseni je, ze az bude automaticke rizeni dostatecne pokrocile, tak se ve velkem zacnou rozdavat zakazy rizeni. Jel jsi na cervenou? Pul roku si nesahnes na volant a budes se jen vozit...
PES
---
---
18:52:37 30.6.2026
1 odpověď
DOCKINEZ
: začne to pomaličku - automatické dálnice, první místa se zákazem vjezdu vozidel nesplňujících podmínku napojení na řízení systémy té dálnice - tedy de-facto dálkové ovládání (konec konců 5G a časem 6G sítě už si na to brousí zuby a jejich provozovatelé taktéž - na běžné volání, SMS a data už tu máme 4G dostatečné)
PES
---
---
18:50:25 30.6.2026
DOCKINEZ
: bude to vůbec bez komunikačního modulu fungovat (tedy jezdit)? Mimochodem základ dálkové ovladací platformy byl do všech nových aut bez rozdílu propašován již před lety nařízením o zavedení e-Call. Sice se to maskuje klasicky "dobrem", ale je to prostě komunikační cesta a jednou vozidlo schopné komunikovat může být ovládáno (jistě, možná k tomu u některých ještě chybí krůček, ale to by byla otázka jednoho malého update firmware)...
DOCKINEZ
---
---
18:09:13 30.6.2026
1 odpověď
+1
KOUDY
: Mně by stačilo něco jako S-max, ale se šoupačkama a v elektrice. Samořízení a pod. píčoviny nepotřebuju a nechci, osobně nechápu, proč to VW vůbec řešil a proč bere jako neúspěch, když to teď neklaplo. Kdo chtěl tuhle věc, koupil si Teslu.
Řízení miluju, přístup “zavedeme autopilota a časem bude povinný” mě děsí. To už můžu rovnou jezdit vlakem.
KOUDY
---
---
18:03:42 30.6.2026
1 odpověď
DOCKINEZ
: Ja mam to same. Po vsech rychlych zadokolkovych osmivalcovych picovinach jsem konecne zakotvil v rodinnych autech. Chystam se na Q7 ktere furt stoji milion+ a do toho na me skacou ruzne cinske automobilky o kterych jsem v zivote nevidel a podle recenzi na youtubu jsou za stejnou cenu asi tak 5x kvalitnejsi nez ta ojeta audi..Takze jsem z toho takovy rozpacity -
https://www.hongqi.cz/hongqi-hs7
a proto rikam ze si myslim ze evropske automobilky zacinaji bejt hodne v prdeli..Protoze takove to..heeej predstavili jsme novou skodovku PEAG..a zacina na 1.1M..no ale aby to auto za neco stalo tak stoji 1.8..a nebo si muzete koupit treba Touarega za 2.6...Ole!
DOCKINEZ
---
---
17:57:11 30.6.2026
2 odpovědi
KOUDY
: Upřímně jsem z toho nešťastnej jak šafářův dvoreček a odkládám koupi auta už X let, protože nechci nic z toho.
Tak možná časem Model Y a nechat vybrat LTE modul (mrk mrk), abych měl offline auto.
KOUDY
---
---
17:52:07 30.6.2026
1 odpověď
DOCKINEZ
: To do toho hazes uplne jinou rovinu ale..Bavime se o tom ze cinsky automobilky pomalu ovladaj evropu diky docela dobry kvalite a tlaku na cenu, protoze nemaj tak velky marze..Kdyz budes mit milion korun na auto a budes mit na vyber mezi Teslou Y, ktera bude za mega..Cinskym SUV, ktery bude za mega a bude kvalitnejsi nez tesla a skodovka..a Skodovkou, ktera bude jasne nejdrazsi za 1.4M a bude mit nejpomalejsi navigaci, bude mit vic plastu apod..ale bude to skodovka..Tak vezmes skodovku za 400k+ jen kvuli tomu, ze se budes bat ze ti amici nebo cinani to jejich auto vypnou? Protoze ja se treba budu rozhodovat primarne podle kvality a podle toho jaky mam preference, jaka tam je zaruka, jaka je servisni sit atp a az naposled budu resit znacku.
DOCKINEZ
---
---
17:43:30 30.6.2026
1 odpověď
+7
Plus jak jebe Trumpovi, tak už i Tesla pomalu spadá do kategorie “výrobek nepřátelské mocnosti”.
Chci to podporovat? Nechci.
Musím to podporovat? Nemusím, je na výběr.
Ale uznávám, že v případě online aut jsem extrémně paranoidní a nevěřím ani tý posraný Škodovce.
KOUDY
---
---
17:43:12 30.6.2026
+1
DOCKINEZ
: ja zatim zustavam vernej nemcum, ale jsem zvedavej za pet let.
DOCKINEZ
---
---
17:40:50 30.6.2026
1 odpověď
+4
KOUDY
: Volvo bych si nekoupil, no.
Telefon nebo ten Bluetooth repráček z Číny mě nezabije. U auta co jde vypnout na dálku si tím jistý být nemůžu.
Podobně bych si nekoupil čínskou nebo tureckou bouchačku. Nechci podporovat tamní systém, když nemusím.
KOUDY
---
---
17:37:46 30.6.2026
1 odpověď
DOCKINEZ
: vzdyt si kupujeme leta cinske telefony, kompy, televize, obleceni, nadobi apod. Plno tech cinskych automobilek ovlada ty evropske..treba Volvo. Nekoupil by sis nove volvo? V dobe kdy se z auta dela pomalu ale jiste vec na urovni mobilniho telefonu ( jen drazsi ) me jako evropana to vlastenectvi trochu opousti..kdyz vidim, jak me evropske automobilky jako zakaznika chteji jen obechcat..auta jsou cim dal mene kvalitni atp.
DOCKINEZ
---
---
17:34:12 30.6.2026
1 odpověď
+7
Zas auto není Bluetooth repráček do kuchyně, ale něco, na čem závisí bezpečnost moje a mých blízkých.
Koupit si auto od nepřátelské mocnosti (a Číňan je nepřítel) mi přijde chytrý asi jako jezdit ruskou Nivou.
KOUDY
---
---
17:24:21 30.6.2026
PES
: neni no. Podle me to bude souboj cinske ceny a evropskeho vlastenectvi. Kdy na jedny strane mas elektrickou nebo hybrid skodovku za milion a pul a na druhy strane lepsi cinsky auto za milion..zajimalo by me kolik lidi bude vernejch bmw, wagenu, skodovce apod. Ja treba auta delim na zabavny a s dusi a na veci ktery me prepravi z bodu a do bodu b a v ty druhy skupine klidne vezmu levnejsi cinsky auto nez treba superb nebo passat. Budu resit jen cenu a zaruku.
PES
---
---
17:13:12 30.6.2026
1 odpověď
+1
KOUDY
: u evropského automotive ten problém popisuje čerstvě D-FENS (a není tam ani to světlo na konci tunelu)...
Kdy doženou německé automobilky čínské? – D-FENS
https://dfens-cz.com/kdy-dozenou-nemecke-automobily-cinske/
KOUDY
---
---
17:04:04 30.6.2026
1 odpověď
PEJR
: To maj i evropsky automobilky a moc jim to nepomaha :))..Tesla jede proste..SpaceX to samy..Brutal ty firmy. Menej svet a lidstvo.
PER2
---
---
17:01:24 30.6.2026
+8
dil 357981, elon, ehm koudy, ma tu jedinou pravdu a vsichni mu musi vysvetlit, ze je pomyleny, on se pote placne do cela a uzna, ze se plete..... a uz nikdy vice se to nebude opakovat (:
narcistni trolove se nekrmi
anyway, jedna spinava slapota
PEJR
---
---
16:58:45 30.6.2026
1 odpověď
KOUDY
: Slevy a 0% splatky.. no nekup to..
KOUDY
---
---