• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOUDY: Biden je srab a Musk je sráč, kterej vypnutím terminálů úplně zbytečně způsobil smrt mnoha lidí na Ukrajině.
    Jakýkoliv "aby válka neeskalovala" je lež. Válku s Rusem neukončíš, když "nebudeš eskalovat", válku s Rusem ukončíš, když ho rozneseš na kopytech.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: Tohle uz dela i tesla sama kdyz porusujes predpoisy.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    PES: Alternativni reseni je, ze az bude automaticke rizeni dostatecne pokrocile, tak se ve velkem zacnou rozdavat zakazy rizeni. Jel jsi na cervenou? Pul roku si nesahnes na volant a budes se jen vozit...
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: začne to pomaličku - automatické dálnice, první místa se zákazem vjezdu vozidel nesplňujících podmínku napojení na řízení systémy té dálnice - tedy de-facto dálkové ovládání (konec konců 5G a časem 6G sítě už si na to brousí zuby a jejich provozovatelé taktéž - na běžné volání, SMS a data už tu máme 4G dostatečné)
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: bude to vůbec bez komunikačního modulu fungovat (tedy jezdit)? Mimochodem základ dálkové ovladací platformy byl do všech nových aut bez rozdílu propašován již před lety nařízením o zavedení e-Call. Sice se to maskuje klasicky "dobrem", ale je to prostě komunikační cesta a jednou vozidlo schopné komunikovat může být ovládáno (jistě, možná k tomu u některých ještě chybí krůček, ale to by byla otázka jednoho malého update firmware)...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Mně by stačilo něco jako S-max, ale se šoupačkama a v elektrice. Samořízení a pod. píčoviny nepotřebuju a nechci, osobně nechápu, proč to VW vůbec řešil a proč bere jako neúspěch, když to teď neklaplo. Kdo chtěl tuhle věc, koupil si Teslu.

Řízení miluju, přístup “zavedeme autopilota a časem bude povinný” mě děsí. To už můžu rovnou jezdit vlakem.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: Ja mam to same. Po vsech rychlych zadokolkovych osmivalcovych picovinach jsem konecne zakotvil v rodinnych autech. Chystam se na Q7 ktere furt stoji milion+ a do toho na me skacou ruzne cinske automobilky o kterych jsem v zivote nevidel a podle recenzi na youtubu jsou za stejnou cenu asi tak 5x kvalitnejsi nez ta ojeta audi..Takze jsem z toho takovy rozpacity - https://www.hongqi.cz/hongqi-hs7 a proto rikam ze si myslim ze evropske automobilky zacinaji bejt hodne v prdeli..Protoze takove to..heeej predstavili jsme novou skodovku PEAG..a zacina na 1.1M..no ale aby to auto za neco stalo tak stoji 1.8..a nebo si muzete koupit treba Touarega za 2.6...Ole!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Upřímně jsem z toho nešťastnej jak šafářův dvoreček a odkládám koupi auta už X let, protože nechci nic z toho.

Tak možná časem Model Y a nechat vybrat LTE modul (mrk mrk), abych měl offline auto.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: To do toho hazes uplne jinou rovinu ale..Bavime se o tom ze cinsky automobilky pomalu ovladaj evropu diky docela dobry kvalite a tlaku na cenu, protoze nemaj tak velky marze..Kdyz budes mit milion korun na auto a budes mit na vyber mezi Teslou Y, ktera bude za mega..Cinskym SUV, ktery bude za mega a bude kvalitnejsi nez tesla a skodovka..a Skodovkou, ktera bude jasne nejdrazsi za 1.4M a bude mit nejpomalejsi navigaci, bude mit vic plastu apod..ale bude to skodovka..Tak vezmes skodovku za 400k+ jen kvuli tomu, ze se budes bat ze ti amici nebo cinani to jejich auto vypnou? Protoze ja se treba budu rozhodovat primarne podle kvality a podle toho jaky mam preference, jaka tam je zaruka, jaka je servisni sit atp a az naposled budu resit znacku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Plus jak jebe Trumpovi, tak už i Tesla pomalu spadá do kategorie “výrobek nepřátelské mocnosti”.

Chci to podporovat? Nechci.

Musím to podporovat? Nemusím, je na výběr.

Ale uznávám, že v případě online aut jsem extrémně paranoidní a nevěřím ani tý posraný Škodovce.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: ja zatim zustavam vernej nemcum, ale jsem zvedavej za pet let.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Volvo bych si nekoupil, no.

Telefon nebo ten Bluetooth repráček z Číny mě nezabije. U auta co jde vypnout na dálku si tím jistý být nemůžu.

Podobně bych si nekoupil čínskou nebo tureckou bouchačku. Nechci podporovat tamní systém, když nemusím.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: vzdyt si kupujeme leta cinske telefony, kompy, televize, obleceni, nadobi apod. Plno tech cinskych automobilek ovlada ty evropske..treba Volvo. Nekoupil by sis nove volvo? V dobe kdy se z auta dela pomalu ale jiste vec na urovni mobilniho telefonu ( jen drazsi ) me jako evropana to vlastenectvi trochu opousti..kdyz vidim, jak me evropske automobilky jako zakaznika chteji jen obechcat..auta jsou cim dal mene kvalitni atp.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zas auto není Bluetooth repráček do kuchyně, ale něco, na čem závisí bezpečnost moje a mých blízkých.

Koupit si auto od nepřátelské mocnosti (a Číňan je nepřítel) mi přijde chytrý asi jako jezdit ruskou Nivou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: neni no. Podle me to bude souboj cinske ceny a evropskeho vlastenectvi. Kdy na jedny strane mas elektrickou nebo hybrid skodovku za milion a pul a na druhy strane lepsi cinsky auto za milion..zajimalo by me kolik lidi bude vernejch bmw, wagenu, skodovce apod. Ja treba auta delim na zabavny a s dusi a na veci ktery me prepravi z bodu a do bodu b a v ty druhy skupine klidne vezmu levnejsi cinsky auto nez treba superb nebo passat. Budu resit jen cenu a zaruku.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: u evropského automotive ten problém popisuje čerstvě D-FENS (a není tam ani to světlo na konci tunelu)...
    Kdy doženou německé automobilky čínské? – D-FENS
    https://dfens-cz.com/kdy-dozenou-nemecke-automobily-cinske/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: To maj i evropsky automobilky a moc jim to nepomaha :))..Tesla jede proste..SpaceX to samy..Brutal ty firmy. Menej svet a lidstvo.
    PER2
    PER2 --- ---
    dil 357981, elon, ehm koudy, ma tu jedinou pravdu a vsichni mu musi vysvetlit, ze je pomyleny, on se pote placne do cela a uzna, ze se plete..... a uz nikdy vice se to nebude opakovat (:

narcistni trolove se nekrmi

anyway, jedna spinava slapota

PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Slevy a 0% splatky.. no nekup to..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    (clanek je mesic starej btw)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam