• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: neboj, v EU již brzy
    Všechny nové automobily v EU budou sledovat řidiče. Pokud se podíváte do zóny 3, máte problém – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/vsechny-nove-automobily-v-eu-budou-sledovat-ridice-pokud-se-podivate-do-zony-3-mate-problem/sc-870-a-242107/default.aspx
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně tyhle samoúčelný buzerace přijdou úplně debilní a zaslouží si, aby je řidiči obcházeli.
    PER2
    PER2 --- ---
    kdyby tak jen meli funkcniho autopilota...
    PER2
    PER2 --- ---
    Tesla is recalling 2,740,642 vehicles in China to strengthen driver monitoring on its assisted-driving system, after regulators found that checking for a hand on the wheel isn’t enough to keep drivers watching the road.

The fix forces Tesla to use the car’s cabin camera to track the driver’s eyes — the same kind of monitoring Chinese drivers were recently caught defeating with $20 plastic doll heads.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AVATAR: tak v Maroku asi neumírají hlady všichni, ale zjevně nestíhají integrovat rostoucí populaci a něčím smysluplným ji zaměstnat. To nic nemění na tom, že ten poslední konkrétní případ byl umělé využití uprchlické karty jako cíleného nástroje politického nátlaku.
    PES: já bych pro svý děti taky chtěl radši budoucnost, než aby umíraly hlady se mnou. Svět je zkurvený místo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Kukačky...

Rodiče nezletilých migrantů v Ceutě nechtějí, aby se děti vrátily. Spoléhají, že se o ně postará španělský sociální systém - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-rodice-nezletilych-migrantu-v-ceute-nechteji-aby-se-deti-vratily-spolehaji-ze-se-o-ne-postara-spanelsky-socialni-system-40593924
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: moc to uspěchal...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: jj chtel by bejt pristi prezident ale je jeste mladej. Kazdopadne s Elonkem ukrajine pomohli dost a dronova valka fakt zabrala. Uvidime jestli Elona k necemu presvedci. Ten by byl samozrejme rad aby valka na ukrajine i v iranu a v jemenu a v cadu a kongu atp skoncila a byl mir vsude na planete..coz je samozrejme naivni prani.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: zrovna včera si to Fedorov nějak posral...

Fedorov se výzvou k uspořádání voleb přes noc připravil o podporu Ukrajinců - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-fedorov-se-vyzvou-k-usporadani-voleb-pres-noc-pripravil-o-podporu-40593762
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A jak by rekl Per2 a ukrajinci..dalsi chvalozpevy na nejlepsiho vizionare ve vesmiru kterej zachranil zivot milionum ukrajincu.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Zareagujte nekdo na Flua pls..at se furt necejti tak odstrcenej ze ho vynechavame z diskuze :))
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: popř. ti, co si nehráli na slitování---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: jinak i když kolaps systému by nebyl úplně dobrý a já pořád zdůrazňuju, že je to reálná možnost, se kterou je třeba počítat (tam je ale rizikový faktor i to stárnutí populace apod.), tak ti tvoji "oni" na to jsou fakt bídně a přesto jsou to lidské bytosti, se kterými je třeba soucítit; to, co riskujeme my, je do jisté míry určitá ztráta pohodlí. Ale jako určit co je správná strategie je složité. Určitě není správnou strategií "zvolte si na rozhodující výkonné posty ty nejhloupější z vás", což je přesně to, co Elon na Xitteru Evropě vnucuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no, ne vždy zvítězili nejsilnější... někdy spíš ti nejlstivější...
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: jenže stejně jako v minulosti, tak i dnes a nejspíš i kdykoliv do budoucnosti bude platit pár věcí, které se jen tak nezmění
    - nejsilnější "tlupa" určuje a VYMÁHÁ pravidla
    - když nezvládá nebo rezignuje na vymáhání pravidel, bude nahrazena (jak vedení, tak později případně celká kultura - dosaďte si třeba rasa, víra cokoliv)
    - pokud se problémy nebudou řešit, tak stejně přijde nějaký ten oligarcha (stejně jako v minulosti to byl jakýkoliv alespoň zdánlivě silný vůdce - či Vůdce - i kdyby šílený) a prostě si ze země zvedne to, co tam neschopní politici nechali ležet

A osobně mám obavy, že aktuální stav v Evropě už nemá "hezké řešení" (vysedět do nelze), ale zatím má stále možné řešení s uspokojivým koncem pro "MY" a nikoliv pro "ONI".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no, já si sice toho intuitivního dělení na my vs. oni jsem vědom, ale otázka je, do jaké míry se mu poddávat. Ano, moje zkušenost v Maroku, když jsem na solárním kole projížděl nějakou venkovskou oblastí v relativně civilizované oblasti mezi Tangerem a Rabatem byla, že nějaká parta venkovských dětí po mě začala házet kameny. Dovedu si představit, že právě z těhle part venkovských dětí se rekrutují ti, kteří pro sebe jako jedinou budoucnost vidí utéct někam minimálně do Španělska.

Evidentně ale zaměňuješ situaci s dobře organizovanými a strukturovanými nájezdníky - a i ti se po dobytí nějakého území spíš asimilovali, než co jiného - a současný stav nahodilého přeshraničního mísení. Částečně ano, třeba takové městské "my" by se mělo umět bránit před nájezdy příměstských obyvatel, města by měla obnovit svoje hradby - ale v Evropě jako celku je spousta místa, hlavně na venkově, a poptávka po laciné pracovní síle např. ve Španělsku zcela jistě je. Takže je to spíš o tom, jestli se ti "oni" integrují do nějakých existujících struktur, nebo jestli budou ilegálně žít mimo ně. Jednoduchá odpověď tu není: evropské dětství, točící se kolem často vysoce specializovaného vzdělávání, je asi s dětstvím, které se odehrávalo někde na poli, na ulici a pak možná pár let v pasťáku v Mélile, asi není moc kompatibilní.

Otázka ale je taky co se stane z nás, pokud se budeme jen vymezovat a oplocovat a nebudeme se s tím snažit dělat nic jiného. Minimálně třeba v Maroku lze mluvit o vládnoucím režimu, který do značné míry podporovala Francie, které se hodí skrze Maroko ovládat západní Saharu a mít přístup k ložiskům přírodních fosfátů, důležitých pro zemědělství. Španělsko se dopustilo toho prohřešku, že zlepšilo vztahy s Alžírskem, které s Marokem o Západní Saharu soupeří (de-facto na úrovni vojenské podpory proxy povstalců). Maroko tedy mělo dobrý důvod demonstrovat, že umí udělat ze svých imigrantů divokou kartu úplně stejně schopně, jako třeba Turecko.

Já třeba vidím optimisticky zahradnické tendence přímo v samotném Maroku, které jsou možné třeba díky čerpání vody pomocí solárních panelů, což je úplně něco nového a dost to tam mění charakter krajiny. Pokud se budou rajčata jednou vozit přímo z Maroka a ne ze Španělska, tak samozřejmě poptávka po té laciné pracovní síle ve Španělsku klesne. V podstatě je potřeba zlepšovat podmínky lidí v rozvojových zemí přímo tam, kde žijí. Ideálně ve vývoji přeskočit některé hloupé odbočky, do kterých jsme se zapletli my...

Obecně poslední, co potřebujeme, je aby se vynořil nějaký nadnárodní oligarcha, a začal nám o imigrantech přednášek a vykládat, jaké strany bychom kvůli tomu měli volit. To je úplně nejvíc od reality odtržený přístup. Něco se dělat musí, nějak reagovat - ale je téměř jisté, že ti, kteří se na té agendě chtějí svést, sledují reálně úplné zájmy.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: tak i bez obvinění z rasismu, na což je nastartovaný kde jaký neziskovkový libtard a woke, tak v té větě je velmi důležitý výrok "Evropa není pro každého" - bohužel Evropa (tedy MY) se není ochotna (schopna ještě zatím stále snad je) bránit před invazí, kterou představují ONI

Vždy v historii to bylo MY versus ONI (rodina, klan, vesnice, stát) a pokud se MY nebyli schopni ubránit proti ONI, tak v lepším případě po MY je zmínka v historických záznamech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam