• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jakoby ho namaloval Trump kdyz mu bylo sest..

mezitim zbytek sveta..

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Pekne to tu vyvetluje Jarda..ze maj zmereny jak treba ChatGPT urcity prezidenty preferuje a jiny upozaduje a jak vsechny ty modely jsou biased. Hezka navaznost na nedavnou diskuzi kdy tu zas nekdo tvrdil ze to dela jen Musk s jeho AI. Nope. Delaj to naprosto vsichni a vetsina z nich to delala driv nez Musk :)..od 7 minuty.

Vytvořil Beat Saber. Prodal ho za miliardy. A dostal z toho depku | Jaroslav Beck
    https://www.youtube.com/watch?v=_QySm4-XB3g
    PER2
    PER2 --- ---
    SATAI: a to si petinu tech popelnic "koupila" spacex :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    Když je Elon lol a myslíte si, že víc být nemůže... dorazí další čísla ;-)

@stephenblackmoore.com on Bluesky
    https://bsky.app/profile/stephenblackmoore.com/post/3mv7j6eavjs2q
    PER2
    PER2 --- ---
    kdyz potrebujes vyprat nejaky prachy, nekdo maluje obrazy nekdo tunely...
    jestlipak donald dostane prispevek na volby :D

The Boring Company has closed a $3 billion Series D funding round led by the United Arab Emirates, valuing Elon Musk’s tunneling venture at $23 billion.
    That’s roughly four times its 2022 valuation of about $5.7 billion. And most of the case for it sits in tunnels the company hasn’t dug yet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PER2: nedá se, než citovat klasika:

PER2
    PER2 --- ---
    bro is mad :D

PER2
    PER2 --- ---
    pravnici do utoku :D

PER2
    PER2 --- ---
    JONY: knu knu...

PER2
    PER2 --- ---
    DZODZO: nemel bys k tomu i fsd supervised? (:
    jinak za vsechny ty nehody jsou zodpovedi ridici, protoze tesla zadnyho autopilota nema, mozna tak L2 adas...
    a dokud tesla zacernuje a tutla info o nehodach, tak se nema cenu bavit o tom, jak jsou bezpecnejsi
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: tyhle dve veci jdou ale ruku v ruce. Nejdou proti sobe. Tak je stavis jen ty. To je asi jako kdybych ti tu psal ze schvalujes komunisticky cinsky waymo auta ktery maj v sobe buhvico pred americkejma.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: Aha, takze souhlasis, ze Elon je spis lhar nez vizionar? Tak to sorry, to jsem te celou dobu blbe chapal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: ja jsem ale nikde nenapsal ze mi to prijde normalni. Proc lzes?
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: Ja nevyvracim, ze nejake riziko byt musi. Jen teda michas dohromady "podnikatelske riziko" (nacpal jsem do toho hromadu penez a nevyslo to) a "riziko pro bezpecnost" (nevyslo to a nekoho to zabilo). I ten druhy typ bude u samoridicich aut nevyhnutelny, stejne jako je treba v letectvi. Ale muzes se k tomu zodpovedne a transparentne. A nebo jako Elon, Boeing a dalsi. Tobe to prijde normalni (ba primo nevyhnutelne). Me ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: to je prave to co jsem se ti snazil vysvetlit. Kdyz menis svet a komplet nejake odvetvi, tak musis riskovat.

- Kluci riskujou s AI a kdyz se ukaze ze to je zbytecnost, tak je to bude dost bolet.
    - Dyson predstavil par dni zpet novej revolucni zubni kartacek za 12k kterej vyvijeli deset let a ted se zjistilo ze do nej tece
    - boyan slat to zkousi s cistenim oceanu
    - jobs to zkousel s iphonem a trh mu mohl rict ze psat na skle bez fyzicky klavesnice je k hovnu a iphone by skoncil.
    - kluci z googlu kupujou auta z ciny, ovesujou je vsim moznym ze to celkove stoji pet micu a ta auta stejne bouraj, veznej pasazery uvnitr, vypinaj se na krizovatkach apod. Mas stovky videi jak waymo udelalo nekde nejakou picovinu. K dokonalosti to ma na roky daleko.
    - muskovi to vyslo s teslama, raketama, paypalem..zkousi AI..zkousi roboty..nevyslo mu to se solarnima taskam a s hyperloopem. S cybercabem na to jde uplne opacne nez waymo, takze hlavne kamery, levna a efektivni vyroba jak to elon umi. Zadnej cinskej dovoz..ale co nejnizsi cena za jednu jizdu. Stejne jako waymo i cybercab nebude 100% a bude delat chyby a stejne jako u wayma budes mit videa jak cybercab nekde udelal nejakou picovinu. O to to vizionarstvi ale je jak jsem ti tu uz nekolikrat vysvetloval. Jobs na iphone vsadil a vyslo mu to. Cook zase vsadil na elektrickej apple car kterej je snad miliardy na vyvoji a odpiskali to, takze ohromnej fail. I to k tomu patri.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: To chapes spatne. Ja jsem pro self-driving. Uz aby to bylo. Me vadi pristup Tesly k vyvoji a nasazeni jejich FSD a Robotaxi, protoze za prve nemam rad lhani (a rikat tomu "vizionarstvi" mi jako reseni nestaci) a za druhe se obavam, ze to podelaji a celkovy posun k samorizeni zpomali. Napriklad az se stanou nejake vetsi nehody a nepodari se utajit, ze to je jejich prusvih.

Hodne lidi ridi spatne, mnoho z nich jsou vylozene nebezpecni. Ale dokud nemame spolehlive L5, tak se neda nic delat a neni jine mozne reseni, nez je nechat jezdit a bourat. To, ze L2 FSD mozna eliminuje cast jejich nehod je sice fajn, obzvlast pro ty, co diky tomu prezijou, ale je to proste prilis malo.

Pokud se ukaze, ze mela Tesla pravdu a staci kamery, takze to pujde nasadit levneji, tam super. Pokud se ukaze, ze kamery a end-to-end neuronovky nestaci, muze nas Tesla posunout vyrazne zpet.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    KOUDY: Tady je delší video z tý kolize Wayma a co tomu předcházelo. Waymo mělo přednost a druhé auto mu vyjelo do cesty.
    Zajímavé je, jak po nárazu chvíli vyhodnotí situaci a jede dál. Jen plechy, nemám čas.
    Dashcam captures Waymo vehicle crashing into car at intersection
    https://youtube.com/shorts/hXd927sDvFs?si=eJvlnSFX205F6AlE
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEJDA: tak počítaš s datama co máš, na registrovaný vozidla to dávaj pojišťovny, protože to jsou data, co maj přístupný a můžou z nich spočítat cenu pojistky pro konkrétní modely...

DZODZO: mně sou tyhle pokusy o rebranding celkem ukradený, autopilot nebo fsd, bába nebo sníh
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: zasa zmatok v pojmoch

"Tesla Autopilot Deaths Count: 65, including 2 fatalities involving the use of FSD"

autopilot =/= FSD

autopilot je ta feature co teraz nedavno u novych aut uz nie je a na tych starych autach je pouzitelna leda tak na dialnici
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: Statistiky budou. Problemy se resi. Systemy se updatuji. Nove verze softwaru se vydavaji. Waymo ani robotaxi ale nebudou bezchybne a chapu ze to nekomu vadi. Takovy je ale zivot. Kdyz se stavely raketoplany a letalo se do vesmiru tak taky byly nehody a umrelo pri tom par lidi. To je dan za technologickej pokrok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam