KOUDY: no, to co předvádíš, bych za "kritický myšlení" neoznačil, a obecně je to buzzword používaný spíš levicí, takže jako wannabe centrista jsi takový nekonzistentní :-) Ve skutečnosti, prostě si převzal roli "weird nerds" zastávajících se Elona, kterou jsem v době třeba tak před 3-5 lety nejspíš hrál já (nevím, kdy to skončilo, a ten pocit, že něco není v pořádku, se objevil už před hodně lety... nevím, jestli to byl odpor k MHD nebo rozhodnutí vystřelit k Marsu právě sportovní auto... prostě začala tam být emocionální nekompatibilita, sice jsem poptával emocionálnější akci, než předváděla mainstreamová věda a technika předchozí éry, ale tohle se mnou nebylo úplně kompatibilní...)
Jestli je nebo vizionář, to vlastně nevím, možná jeden čas byl nebo si spíš od vizionářů nechával radit (?). Překryv s mými vizemi tam byl před 10 lety, dnes jsem se posunul k vizi solarpunkové budoucnosti a s tou je Elon v rostoucí míře nekompatibilní (ostatně, jeho AI poháněné zemním plynem nebo opakované dotankovávání obřích raket tam, kde by při volbě jiné architektury stačilo výrazně méně startů jsou jasný příklad, stejně tak téměř nulové investice Tesly do elektrokol a jiné mikromobility nebo do solárních letadel,apod.)
Zpět k tomu, o čem jsem psal: když Elon vykřikl "Trump is in Epstein files", tak jsem to bral jako takový výkřik do tmy, kdy se jen pokouší obrátit propagandistickou mašinérii MAGA proti sobě samotné. Ale jestli na tom je, tak skutečně má šanci vyprodukovat v Americe dva znepřátelené diametrálně odlišné fašismy, které si navzájem půjdou po kroku. Třetí strana chystané občanské války? :-) Sofistikovaná technologická manipulace v kontrastu proti brute force, kterou reprezentuje ICE?