ANABEL_LEE: u nás tihle psi chodili na procházku s matkama těch našich koz - ale problém je, že jak kozeny měly mladý, tak už psy úplně nesnášejí a vyrážejí do útoku... takže teď teda chodíme s mladejma kozama, chtěla bych je naučit s těma psama vycházet, ale nevím jak dlouho to vydrží - jestli to taky skončí s prvníma kůzlatama, nebo jestli to vydrží....
... jinak s kozama je problém, že spousta chovatelů (množitelů?) řeší nekontaktnost tím, že kozy odchová na flašce - když je vychovává máma, tak jsou pak nekontaktní... naše kozeny se narodily v podstatě doslova nám na nohy a od narození je děti tahají a muchlají, tak doufáme, že jim ta kontaktnost vydrží. Ale prostě nevím... dvě kůzlata vyrostla na flašce (máma je zavrhla - měla jich pět, jedno se narodilo mrtvý, a tyhle dvě ignorovala) a ti jsou úplně jiní - vůbec se nedrží stáda atd... dost jsem si oddechla, když si je noví majitelé vzali (jsou to oba kluci), teď je budeme mít zpět na tři týdny, tak jsem zvědavá... oni nemají tu vazbu na rodinu - zbytek koz má velmi dobrý přehled kdo je čí matka a jak k sobě patří, tihle dva imho budou mimo stádečko... no uvidíme... jako jsem na ně zvědavá, jsem je vypiplávala, tak jestli si budou pamatovat aspoň mě...
tohle je Blizzard
a tady jsou oba ti zavržení kluci, bílej je Blizz a ten tříbarevnej je Tuxedo
a už dám pokoj s kozama :-)