• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jsem to zažila s tou naší frísou, co je asi percheron.... když se o ní opřu, tak ona opře o mě svých 900kg a jaká jsem byla :-))... nikdy jsem ničeho takhle nedosáhla... pak jsem chodila do výběhu s bičem a párkrát jsem si musela prosadit svou (že nebude blokovat branku, když chci vyjít ven s druhou kobylou a že když kobylu vracím do výběhu, tak jí nechá se napít - ludra mojí kobču odháněla od napáječky) - ale od té doby mi funguje vpodstatě na lusknutí prsty nebo, když už teda musím sáhnout k "agresi", tak píchnutí prstíčkem...

(abych se nekasala, teď jsem tam dlouho nebyla, nejspíš bychom zase musely vyjasnit pozice - ale už vím, že jí nepřetlačím :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: no tak koníšek zjistil, že ho nikdo neutáhne... a ten člověk ho pořád tahá a pořád se ho snaží urvat na sílu.... komu není rady, tomu není pomoci :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tohle je tak pěkný, jak si panáček staví hlavu a nikam nejde :) prostě ví že je ho kus :D
    [Kim goes Naughty] ~ When Kim says NO, it is NO!!
    https://www.youtube.com/watch?v=6ClguDxeibE
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem asi tri roky zpatky byla nekde na beznej inzerat "nabidka prace u koni s ubytovanim". Bylo to nekde na pul cesty do Plzne. Zenska mela tinkery. Popis prace "bezny veci kolem a kazdej den je odjezdit, aby byli vylitany". Ukazali mi misto a pak mi dali nejakyho kone na jizdarnu. At si jakoze asi zkusim, jak maji super hajtry. A podle vseho na ty kone strasne dlabali. Kdyz jsem to uzdila, tak mi rekli, at ji od tim necham ohlavku. No nevim. To zvire se strasne balo kazdyho rychlejsiho pohybu, my bundy, my ruky. Balo se traktoru, co tam jel, a to ze kolem nich musel jezdit kazdej den. Na jizdarne se proste splasila, a nekolik kol litala dokola a nedala se prakticky zastavit. Podle vseho to byl bezny typ prace, co tam s tema konma delali. Jeste slecna sebevedomne rikala "No, ja toho musim vodjezdit moc, tak s nima jdu tady na pole, necham je vybehnout ten kopec parkrat nahru a zpatky."
    Moje mineni o celkovym stavu mastale neni velky. Ale i pres to, kdyz se za tema konma prislo do ohrady, tak nektery byli zvedavi a docela kamaradsky.
    Takze o tinkerech si myslim, ze jsou to asi mily zvirata, ponevadz i pres to, ze na ne totalne srali, tak dokazali bejt pomerne mili. Koneckoncu, ta kobyla na jizdarne sice zdrhala, ale nesnazila se mne sundat. Spis byla zvykla, ze se na ni vyleze a ona jen zdrha, nez se unavi.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: můj děda měl takouhle jednu kobylu do lesa, mám pro tuhle červený co se mění jako chameleon šílenou slabost :)
    propo tady prasárnička jo německá, mr. bílej frísák :D
    Photo Gallery - Legend Woods Friesian Sport Horses
    http://www.legendwoods.com/HorsePages/photoGallery/
    a jako ne že by to nebylo hezký jo, ale když jsme tu mluvili o těch bez pp, ale když je to z fríse tak svět sere hvězdičky a může se prasit "vostošest"
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: Heinz 57 varieties :-).... to píšou na kečupu....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to jsou poradny prdelky :)))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: já je znám hele :D jojo cokoliv je krkatý tadá je to barock pinto tak
    viděla jsem to a jako hezký to je, ale proč že jo

btw docela cool, 5koní v zápřahu ty jo, ačkoliv vláčej děti :) https://www.youtube.com/watch?v=GYj1vWeAoY8
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: jsou, frise jedine z NL. U nas mame taky friso-sprsk, jmenuje se to barock pinto a mel by to byt strakaty fris. Ovsem realita je takova ze se tam zapise kazda teplokrevna strakuska a nektere ty kobyly jsou fakt hajtry, doporucuju jejich stranky, sekci svod kobyl,nebo tak neco.. anebo radsi ne, nekazit si vkus ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: ten odběr moči zní dost strašidelně hele
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to Heinz 57, to je nejaky idiom narazejici na Heinzovu omacku? :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jo to je jasný, zrovna koukám že němci mixovali fríse s apama aby měli bílého fríse, no potěš. Takže více méně když budu chtít pěknýho kůně tak jet smlouvat do země původu... jako vždyť jsou jednoduše nalezitelné weby na prodej shirů a jsou tam překrásná zvířata, ale taky čupr drahá no.
    Ale tak jo, prostě pokud chci pěkné zvíře u nás ho nekoupím :D
    ostatně přijde mi že i frísáci místní jsou dost bída za ty prachy :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no, tady je taky spousta smesek, akorat z mene exotickych plemen ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to je obecne problem cech, moc peknych jedincu se sem neimportuje, vetsinou lidi udelaji nejaky "vyhodny" kup a dovezou sem neco, co moc standardu neopdpovida. Cest vyjimkam, ale za ty se taky musi dobre zaplatit, holt venku kone nestoji tricet tisic korun jako u nas ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ok, stodoly to nebyly.... u nás je to tak nějak všechno Heinz 57, takže sice koně máme všelijaký, ale ty rasy se moc neřeší.... asi že nejsme moc nobl stáje a většina koní jsou tam různí zachránění.... "frísa", co je asi teda percheron, tak byla deset let uvázaná na sběrnu moči na výrobu HRT :-(.... pak tam jsou ti plňasové, posbíraní z feed lotu a tak... jako je tam haflinger a islanďáci, a vím teda o dvou QH, ale ten zbytek je směska...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: když k nám se moc hezkých zatím nedostalo :(
    minulý týden byl jeden k mání, byl to hřebeček a taky takovej nic moc
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ale to nemusis, jen ze mi to spis pripada jak nakej krizenec chladaka. A v peti letech chladasi uz moc nerostou, jsou ranejsi nez treba teplasci...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: imho je tenka i na clydesdala
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: ještě roste, ale můžu se podívat přesně po původu, až potkám majitele...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: i na kobylu je to imho male a hlavne to ma moc tenke nohy, ale tak muze to by shire s papirama, akorat e to naka minus varianta co nesplnuje standard
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam