• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: Heinz 57 varieties :-).... to píšou na kečupu....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to Heinz 57, to je nejaky idiom narazejici na Heinzovu omacku? :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jo to je jasný, zrovna koukám že němci mixovali fríse s apama aby měli bílého fríse, no potěš. Takže více méně když budu chtít pěknýho kůně tak jet smlouvat do země původu... jako vždyť jsou jednoduše nalezitelné weby na prodej shirů a jsou tam překrásná zvířata, ale taky čupr drahá no.
    Ale tak jo, prostě pokud chci pěkné zvíře u nás ho nekoupím :D
    ostatně přijde mi že i frísáci místní jsou dost bída za ty prachy :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no, tady je taky spousta smesek, akorat z mene exotickych plemen ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to je obecne problem cech, moc peknych jedincu se sem neimportuje, vetsinou lidi udelaji nejaky "vyhodny" kup a dovezou sem neco, co moc standardu neopdpovida. Cest vyjimkam, ale za ty se taky musi dobre zaplatit, holt venku kone nestoji tricet tisic korun jako u nas ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ok, stodoly to nebyly.... u nás je to tak nějak všechno Heinz 57, takže sice koně máme všelijaký, ale ty rasy se moc neřeší.... asi že nejsme moc nobl stáje a většina koní jsou tam různí zachránění.... "frísa", co je asi teda percheron, tak byla deset let uvázaná na sběrnu moči na výrobu HRT :-(.... pak tam jsou ti plňasové, posbíraní z feed lotu a tak... jako je tam haflinger a islanďáci, a vím teda o dvou QH, ale ten zbytek je směska...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: když k nám se moc hezkých zatím nedostalo :(
    minulý týden byl jeden k mání, byl to hřebeček a taky takovej nic moc
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ale to nemusis, jen ze mi to spis pripada jak nakej krizenec chladaka. A v peti letech chladasi uz moc nerostou, jsou ranejsi nez treba teplasci...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: imho je tenka i na clydesdala
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: ještě roste, ale můžu se podívat přesně po původu, až potkám majitele...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: i na kobylu je to imho male a hlavne to ma moc tenke nohy, ale tak muze to by shire s papirama, akorat e to naka minus varianta co nesplnuje standard
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: trochu zkresluje úhel foto, jinak tuším teď bude 5-letá a je to kobyla (hřebec by byl pochopitelně větší)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: vypadá víc jako Clydesdale
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak to shiraci nebudou, to jsou stodoly.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ok, byli tak nějak "normální" - nebyli enormě veliký...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tipuji irish tinker
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: trochu maly a tenky na shiraka

CAROLIAN: pokud to jsou kone spis stredniho vzrustu, coz tipuju, budou to spis ti "tinkeri" coz ale neni plemeno, spis takovej plemennej typ
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: pokud vím, tak je
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsou tohle shirové?

jsem zjistila, že jsem v tomhle marná... pět let si myslím, že spolubydlící Foxy je frísa -a prej je percheron...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to ale neni cistej shire, ze?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: fakt? svítá mi naděje? :D ale asi v maštali viď stojí na noc, nějaké 24/7 asi ne co
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam