Ja jsem asi tri roky zpatky byla nekde na beznej inzerat "nabidka prace u koni s ubytovanim". Bylo to nekde na pul cesty do Plzne. Zenska mela tinkery. Popis prace "bezny veci kolem a kazdej den je odjezdit, aby byli vylitany". Ukazali mi misto a pak mi dali nejakyho kone na jizdarnu. At si jakoze asi zkusim, jak maji super hajtry. A podle vseho na ty kone strasne dlabali. Kdyz jsem to uzdila, tak mi rekli, at ji od tim necham ohlavku. No nevim. To zvire se strasne balo kazdyho rychlejsiho pohybu, my bundy, my ruky. Balo se traktoru, co tam jel, a to ze kolem nich musel jezdit kazdej den. Na jizdarne se proste splasila, a nekolik kol litala dokola a nedala se prakticky zastavit. Podle vseho to byl bezny typ prace, co tam s tema konma delali. Jeste slecna sebevedomne rikala "No, ja toho musim vodjezdit moc, tak s nima jdu tady na pole, necham je vybehnout ten kopec parkrat nahru a zpatky."
Moje mineni o celkovym stavu mastale neni velky. Ale i pres to, kdyz se za tema konma prislo do ohrady, tak nektery byli zvedavi a docela kamaradsky.
Takze o tinkerech si myslim, ze jsou to asi mily zvirata, ponevadz i pres to, ze na ne totalne srali, tak dokazali bejt pomerne mili. Koneckoncu, ta kobyla na jizdarne sice zdrhala, ale nesnazila se mne sundat. Spis byla zvykla, ze se na ni vyleze a ona jen zdrha, nez se unavi.