• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: jaaa viiim:)
    PES
    PES --- ---
    WAMPY:
    Česko má po staletích první hříbě divokých koní narozené v přírodě, na svět přišlo nečekaně | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/...ch-prvni-hribe-divokych-koni-narozene-v-prirode-na-svet-prislo-necekane
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: nunu :) co by se zvedala kvuli nakym otrapum etologickejm
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    A aby rec nestala mam tu jednu exmoorskou prirozenou komunikaci na tema "nemeli ti kone byt jakoze divoci?"

VAMPY
    VAMPY --- ---
    ale tuhle jsem si chtela v boxe natocit s huculem jaky delame triky s klikrem a jak se rozsvitil blesk (je tam sero) natocila jsem akoratvydeseny frkani, viveni do objektivu, zase frkani, par naplacnuti se na zed, snahu odejit skrz zed a zase jen frkani:D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: jsme podli:D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: etologove :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: hele kdyz chceme u kladrubacek zpusobit stresovou reakci, stoupnem si pred ne a pomalu rozlozime podsedlovou decku. asi pet vterin se nic nedeje a pak jim tep vyleti pekne vysoko:D
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: to víš že jo, jezdila jsem arabskou pindruši co nechtěla šlapat do bahna, to byl rachot s ní na podzim jet ven, bláznivá sešívačka prostě :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: telefon mam k telefonovani, ne k nataceni, ale to je fuk, urcit si dokazete predstavit nervozniho araba ktery tanci na miste kdyz mu rozvinete deku pred oblicejem :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: já na tý svý vždycky vidím takový ten záblesk "hele bude prča", ale tuhle byl venku strašidelnej srolovanej drát a to jsme si i poskočily pěkně spolu

píchni telefon někam na ohradu a natáčej :D lepenka to jistí, nebo se k tobě všichni pojedeme podívat :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: no to nevim kdo to natoci, ja jsem tu vecne sama :) jinak tohle znam, nasi kone se stridave boji kdyz jdou pres mustek na louku za potokem, pritom tam chodi porad a kdyz napriklad zdrhnou a nemaji tam jit, tak to se zahadne neboji, ale pak prijde den, kdy je tam vedes a je to desne bubu :) ale prikladam to tomu, ze vidi neco v dalce, co tam predtim nebylo, pac zname jejich myslenkove pochody...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    plachtu budu muset zkusit.... ale poník odmítnul projít po nádvoří, kde byly vystavený sedla na prodej... nikdo tam nebyl, nebyl žádný hluk, nic se neplácalo ve větru, jen tam ležely sedla a on se mohl zbláznit. Přitom teď byl s námi na té horse show, tam se vám dělo a plácalo věcí a on byl úplně v klidu...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: oukej video dělá Anabel :D

já si převážně myslím u té své , že to na mě hraje. Vidí celý dva roky co bydlíme na mníšku ty samý blbý balíky senáže a pořád jsou děsný vzrůšo, po "hrůze v oku" kolem nich projde na pohodu a tadá běhat...ale je fakt že obalit v igeliťáku ještě nedělala tak to si dáme :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ja mam tedka v ustajeni divokeho konika ryna arabku co na ni ctyri roky nikdo nesahl a pro tu je challenge kdyz ji ukazes normalni hadrovou deku :) ale tak zvyka si, nicmene je to pako :D
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: hustě, tak já si sežen někoho na úterek a udělám video jak se to učíme a budu jí mučit teda v úterý pytlema :) bude to hrozný a můžete se smát :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: No, ja bych byla rada, kdyby to bylo cviceni duvery a uvolnenosti, ne psychozazitek na obou stranach. A protoze jsem kabrnak, udelam zejtra video!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: to je krásný, poníček super a jak čumí na tu dýni, to je božanský, fakt roztomilá soutěž

tak plachta jo....hm tak jo challenge acceptet, vezmu na mojí hajtru "oh bože támhle se pohnul kus igelitu" pytel a uvidíme výsledek
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VAMPY: na Suchdol jezdí taky Rocháč, jo? A na koho?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a ještě závod s dolarovkou - vítěz si odnese všechny popadané dolarovky

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak kováře pod plachtou nemám, ale ještě něco z horse show...

tady je první disciplína, průjezd klíčovou dírkou - nesmí se přešlápnout, je to na čas

druhá disciplína, převoz minidýně... poník čučí na dýni, přemýšlí, jestli to má sežrat a nechápe, že by měl popojít o dva kroky kupředu :-))

tady cheeta - měla možnost vést koně a nemít přilbu nebo jet s přilbou - na poslední chvíli jsem tedy vázala přilbu do kusu hadru (protože má samozřejmě RŮŽOVOU, což bylo jak pěst na oko)

no a tady se jezdí s míčkem na lžičce dle pokynů rozhodčích (napřed nechají všechny jet krokem, pak se začne zastavovat, měnit směr a když je to i pak nerozhodné, tak se kluše :-)) - nicméně tady ten moment jsem fakt nepochopila - rozhodčí napřed jako mírně, že pokud někdo dojíždí koně před sebou, že by měl udělat větší okruh, nebo přejít středem jízdárny na druhou stranu nebo do prostoru, kde je volno....

výsledek? natlačil se na poníka ještě další kůň - nevím čím ty lidi myslí a poslouchají... to už rozhodčí ruply nervy a zavolala na ně jmenovitě, ať se odkýblujou od poníka (byla to taková akce pro "horský lid", všichni se tam znají :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam