• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: jenomže dementi vožralý z lesa nejspíš potřebují koně na práci a potřebují, aby kůň nebyl polámaný.... mnohem horší je to s koněma, kteří vlastně "nikomu nepatří" a používají se apriori na tréninky atd.... :-(....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    hele ale já si vzpomínám že u nás na vsi, ať jsem jezdila koně u sebevětšího hovada, vždycky na mě někdo řval "nelomcuj tomu koni v hubě nebo tě přetáhnu bičem"
    fakt ty dementi ožralý z lesa tohle hlídávali, ale no asi to už je dávno
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no prostě než začneš trénovat koně, musíš být schopná trénovat lidi. Beze srandy.... a lidi jsou mnohem, mnohem těžší než koně...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: jup, u nás je rozumná majitelka, ale ty lidi co jsou tam v nájmu bys brala po hrstech lopatou děvče :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo to je dobry, to by mohlo zabrat :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To je dobra myslenka! Ten workshop. Kral je strasne nadsenej do jakejchkoliv "masovejch" akci. Strasne chce privyst lidi na svy "panstvi". Rad dela verejny akce. To je na nem docela mila vec, obetuje kus ze sebe, aby neco zorganizoval. V jadru je to strasne moc hodnej clovek. Proto mne prekvapuje, jak krutej je k tem konim. Ktery ale podle vseho ma rad. Ale proste, "tak se to driv delalo na vsi".
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ano, expi, ale ja konkretne jsem se takhle parkrat zklamala, pisu i svy osobni zkusenosti...a proto si na tohle uz davam pozor. Protoze me to mrzelo daleko vic, nez jsem si myslela, ze bude. A zejmena kvuli tomu koni, ktere uz nejak fungoval a byl spokojenej, aby pak jeho debilni majitel zase prisel a "mlatil ho po cumaku" nebo podobny kraviny.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: trenér by samozřejmě musel přijet kvůli Nyemi... :-)

Další řešení by bylo třeba zkusit u vás uspořádat workshop.... jestli máte víc chlaďasů, tak prostě pozvat trenéra a další lidi a mít u vás workshop - Král by mohl bejt důležitej, že organizuje akci a koně a možná i lidi by se něco naučili....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: NEmyslim si, ze by mel bejt zklamanej, protoze se tim sam nekam posune. Zjisti novy veci, potvrdi, nebo vyvrati si nejaky svy postupy a postoje. Normalne proste expi. |takze i kdyz ten konkretni kun se pak vrati, kde byl, bude to posun. A vlastne, nemyslim si, ze se vrati ten kun, kde byl. Verim, ze ty zvirata jsou casto takova, jaka jsou, protoze nemaji sebevedomi a boji se. Kdyz se mi v nich povede probudit to pochopeni, ze se umi ucit, ze muzou byt sebevedomi, uz i v budoucnu budou pristupovat ke vsemu jinak.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jediný způsob na který jsem přišla je fakt začít tím, že JÁ si nevím rady, že JÁ bych se chtěla naučit něco nového (třeba neck reining), že JÁ potřebuju pomoc...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ja si teda nedokazu predstavit jak ten vas Princ nebo Kral nebo jak se jmenuje zkousne svou hrdost a necha si pozvat mistra oprati aby mu zaprahl kobylu, ale mohu se mylit ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Nojo, kdyby jen blbi. Jenze oni jsou zavile presvedceny o svy pravde.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nevim jestli ma clovek zacit delat seminare, kdyz spravi jednoho dva kone .) imho to chce daleko vic zkusenosti. To, ze do toho obetujes svuj cas a pak ti tu kobylu zase zkazi, je presne to, o cem pisu. Clovek nemuze resit cizi kone, pak je z toho akorat zklamanej.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Strasne, strasne moc si preju, aby lidi konecne sundaly klapky z oci a zacali se divat na ty kone (a ono i na jiny zivy bytosti) jako na.. no, zivy bytosti.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: i s Foxy, i s poníkama jsem na to šla stylem, že jsem oznámila že si myslím, že JÁ potřebuju trenéra a jestli se nechtějí skládat na trenéry. Ono trenér ti nepojede kvůli půl hodině někam do háje, kvůli hodině už ano, tj. pokud vezme víc lidí / koní, tak je ochotnější přijet.
    S Foxy si trenérku vybrala majitelka, s poníkama jsem přišla s trenérkou já - a voilá, všichni jí milují a všichni s ní trénují (stylem že si jí pozvali na první hodinu dvě, a zveme jí průběžně tak cca 1 - 2x za měsíc - takže ona vidí všechny haranty na obou poníkách a učí všechny haranty to samý = poně se děsně srovnali, protože konečně mají více méně podobné požadavky od všech účastníků).

V tomto případě bych navrhla, jestli byste se neposkládali na "trenéra", který by zapřahl obě kobyly - a že by trenér mohl zkusit zapřáhnout i tu novou, aby jí pro majitele "zprovoznil". Třeba by to majiteli došlo? U nás s těma poníkama ženský je terorizovaly ne proto, že by chtěly terorizovat poníky, ale proto, že "takhle se to dělalo, když jsme my byly malý"...

... při blížším ohledání často zjistíš, že lidi nejsou zlí, jenom blbí.... takže takhle bych přistupovala k tomu majiteli u vás... že to je spíš nekompetence a omezenost, než zlý úmysl... (tím nevylučuju to, že dotyčný bude chtít zůstat u své nekompetence a omezenosti a nedokáže si jí přiznat - ale obvykle je to pro lidi stravitelnější, pokud se k nekompetentnosti přiznám já jako první "hele, nevím si rady, chtěla bych trenérku, nechce se mi platit celá hodinová sazba, co kdybychom to dali napůl"?)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dalsi vec je, ze obetuju svuj cas, a tedy prachy, do neceho uplne treba zahozenyho. Protoze oni pak kobylu vemou a zase ji rozbijou.
    Na druhou stranu by to mohla bejt investice do sebe sama. protoze bych mela dukaz, ze to zvladnu na jinejch konich. Uz jsem mela nejaky ohlasy od nejakejch lidi, ze si mam zkusit spravit nejakyho teplase a kdyz to bude fungovat, zacit delat seminare.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vidis, na Barryho se zas musim podivat, je to borec :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ad msteni, lidi jsou dost vynalezavi a vymysli veci, ktere by nas hloupe hodne v zivote nenapadly, tim si bud jista. Blby by bylo, kdyby se pak holcicky mstily na kobyle, pac to neuhlidas :/ ad gumovy udidlo, hlavne ne tu tlustou silnou tycku, normalniho lomenaka gumovyho nebo plastovyho...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: (a pro lidi, co potrebujou iluzi kontorly necim v hube by to mohlo bejt dostacujici)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nevim... Mohla bych mu dat podminku, ze ji to naucim po mym. Mohla bych to udelat podle toho typka, co ho mame obe rady, toho ircana. GUmovy udidlo. TO jsem ochotna akceptovat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: on ti rekne ze jo, ale jen s udidlem,. Pudes do toho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam