• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: NEmyslim si, ze by mel bejt zklamanej, protoze se tim sam nekam posune. Zjisti novy veci, potvrdi, nebo vyvrati si nejaky svy postupy a postoje. Normalne proste expi. |takze i kdyz ten konkretni kun se pak vrati, kde byl, bude to posun. A vlastne, nemyslim si, ze se vrati ten kun, kde byl. Verim, ze ty zvirata jsou casto takova, jaka jsou, protoze nemaji sebevedomi a boji se. Kdyz se mi v nich povede probudit to pochopeni, ze se umi ucit, ze muzou byt sebevedomi, uz i v budoucnu budou pristupovat ke vsemu jinak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nevim jestli ma clovek zacit delat seminare, kdyz spravi jednoho dva kone .) imho to chce daleko vic zkusenosti. To, ze do toho obetujes svuj cas a pak ti tu kobylu zase zkazi, je presne to, o cem pisu. Clovek nemuze resit cizi kone, pak je z toho akorat zklamanej.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Strasne, strasne moc si preju, aby lidi konecne sundaly klapky z oci a zacali se divat na ty kone (a ono i na jiny zivy bytosti) jako na.. no, zivy bytosti.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: i s Foxy, i s poníkama jsem na to šla stylem, že jsem oznámila že si myslím, že JÁ potřebuju trenéra a jestli se nechtějí skládat na trenéry. Ono trenér ti nepojede kvůli půl hodině někam do háje, kvůli hodině už ano, tj. pokud vezme víc lidí / koní, tak je ochotnější přijet.
    S Foxy si trenérku vybrala majitelka, s poníkama jsem přišla s trenérkou já - a voilá, všichni jí milují a všichni s ní trénují (stylem že si jí pozvali na první hodinu dvě, a zveme jí průběžně tak cca 1 - 2x za měsíc - takže ona vidí všechny haranty na obou poníkách a učí všechny haranty to samý = poně se děsně srovnali, protože konečně mají více méně podobné požadavky od všech účastníků).

V tomto případě bych navrhla, jestli byste se neposkládali na "trenéra", který by zapřahl obě kobyly - a že by trenér mohl zkusit zapřáhnout i tu novou, aby jí pro majitele "zprovoznil". Třeba by to majiteli došlo? U nás s těma poníkama ženský je terorizovaly ne proto, že by chtěly terorizovat poníky, ale proto, že "takhle se to dělalo, když jsme my byly malý"...

... při blížším ohledání často zjistíš, že lidi nejsou zlí, jenom blbí.... takže takhle bych přistupovala k tomu majiteli u vás... že to je spíš nekompetence a omezenost, než zlý úmysl... (tím nevylučuju to, že dotyčný bude chtít zůstat u své nekompetence a omezenosti a nedokáže si jí přiznat - ale obvykle je to pro lidi stravitelnější, pokud se k nekompetentnosti přiznám já jako první "hele, nevím si rady, chtěla bych trenérku, nechce se mi platit celá hodinová sazba, co kdybychom to dali napůl"?)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dalsi vec je, ze obetuju svuj cas, a tedy prachy, do neceho uplne treba zahozenyho. Protoze oni pak kobylu vemou a zase ji rozbijou.
    Na druhou stranu by to mohla bejt investice do sebe sama. protoze bych mela dukaz, ze to zvladnu na jinejch konich. Uz jsem mela nejaky ohlasy od nejakejch lidi, ze si mam zkusit spravit nejakyho teplase a kdyz to bude fungovat, zacit delat seminare.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vidis, na Barryho se zas musim podivat, je to borec :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ad msteni, lidi jsou dost vynalezavi a vymysli veci, ktere by nas hloupe hodne v zivote nenapadly, tim si bud jista. Blby by bylo, kdyby se pak holcicky mstily na kobyle, pac to neuhlidas :/ ad gumovy udidlo, hlavne ne tu tlustou silnou tycku, normalniho lomenaka gumovyho nebo plastovyho...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: (a pro lidi, co potrebujou iluzi kontorly necim v hube by to mohlo bejt dostacujici)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nevim... Mohla bych mu dat podminku, ze ji to naucim po mym. Mohla bych to udelat podle toho typka, co ho mame obe rady, toho ircana. GUmovy udidlo. TO jsem ochotna akceptovat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: on ti rekne ze jo, ale jen s udidlem,. Pudes do toho?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: majitel se jí mstít nebude, spíš to čekej od někoho, komu "pošlapeš bábovičky" (a záložně si najdi novou stáj :-/)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Protoze jsem velmi sebevedoma v tom, ze ja bych ji zatahat dokazala. No neni to divny...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Premyslim nad tim, jak se mi to muze vymstit. Zalovat mne nebudou, na to tam nemaji kapacitu. Malo penez, moc primitivna. Dokazu si predstavit, ze za mnou prijde majitel, a rekne, abych to nedelala. V uplne nejhorsim scenari si myslim, ze mne proste jen "vyhodi".
    Ale zacala bych tim, ze bych mu ten umysl oznamila. Ze bych mu rekla, co si myslim, ze je v neporadku, at si to ohlida, ze jsou to jeho kone. Ukazat mu nejaky to video. Kdyz to nepomuze, tak to pak dat verejne.

Anebo, nabidnout mu, ze mu "zprovoznim" tu kobylu, se kterou se mu nepodarilo tahat. Kdyz ji nebude nejakou dobu nikdo jinej pouzivat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ano, nejhorsi je, kdyz se nekdo zacne mstit na tom zvireti, coz taky neni uplne nepravdepodobny :/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: bohužel v tomhle má ANABEL pravdu, "systém" bude proti tobě a odskáčeš to jen ty (a s tebou tvoje kobyla)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: kone by se taky mohli trochu cvicit, treba aby se pak nebali, nebo tak ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tohle se uz uplne obrati proti tobe, jak si dovolujes je natacet a davat nekam na net, vyhrozovani zalobou bude included ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no, ja na to nemam to sebevedomi, kdo jsem ja, abych ostatnim do neceho zasahovala. Ano, reknu jim svuj nazor na to, pomuzu pokud bude zajem s napravou, ale vic udelat nemuzu. Koneckoncu kolikrat jen to, ze neco reknes je brano jako desna ujma. Asi holt zkusenosti nebo vyhorelost nebo nevim.

Ze ten majitel nechce nechat zkusit Sol tahat s tou zkusenou kobylou je sice blby, ale mozna dobry v tom, ze kdyby ochotnej byl, bylo by to pro Sol horsi pac kdovico by na ni zkousel :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam napad. Budu si ten vycvik normalne natacet. Kdyz nepomuzou mirny slova ode mne, pomuze hejt lidi z internetu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo. Ja se vomlouvam za rant. Ale mne to proste trapi. Kone by se nemeli vubec cvicit. Lidi by se meli cvicit.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jenze takhle resit veci je prece picovina. Jak se na sebe mam doprdele podivat do zrcadla, kdyz vidim to utrpeni PRIMO prede mnou, muzu si na nej sahnout, a prece nic neudelam?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam