NYEMI: i s Foxy, i s poníkama jsem na to šla stylem, že jsem oznámila že si myslím, že JÁ potřebuju trenéra a jestli se nechtějí skládat na trenéry. Ono trenér ti nepojede kvůli půl hodině někam do háje, kvůli hodině už ano, tj. pokud vezme víc lidí / koní, tak je ochotnější přijet.
S Foxy si trenérku vybrala majitelka, s poníkama jsem přišla s trenérkou já - a voilá, všichni jí milují a všichni s ní trénují (stylem že si jí pozvali na první hodinu dvě, a zveme jí průběžně tak cca 1 - 2x za měsíc - takže ona vidí všechny haranty na obou poníkách a učí všechny haranty to samý = poně se děsně srovnali, protože konečně mají více méně podobné požadavky od všech účastníků).
V tomto případě bych navrhla, jestli byste se neposkládali na "trenéra", který by zapřahl obě kobyly - a že by trenér mohl zkusit zapřáhnout i tu novou, aby jí pro majitele "zprovoznil". Třeba by to majiteli došlo? U nás s těma poníkama ženský je terorizovaly ne proto, že by chtěly terorizovat poníky, ale proto, že "takhle se to dělalo, když jsme my byly malý"...
... při blížším ohledání často zjistíš, že lidi nejsou zlí, jenom blbí.... takže takhle bych přistupovala k tomu majiteli u vás... že to je spíš nekompetence a omezenost, než zlý úmysl... (tím nevylučuju to, že dotyčný bude chtít zůstat u své nekompetence a omezenosti a nedokáže si jí přiznat - ale obvykle je to pro lidi stravitelnější, pokud se k nekompetentnosti přiznám já jako první "hele, nevím si rady, chtěla bych trenérku, nechce se mi platit celá hodinová sazba, co kdybychom to dali napůl"?)