... taky se člověk toho strašně moc naučí o tom koni....
psala mi nedělní matka, že dcera (6 let) konečně na Sugar jezdí a jak byly nahoře na jízdárně a tak - a že když šli dolů, tak že Sugar s holkou "utekl"... tam je to tak, že velká jízdárna je na kopci, k poníkovému stání se jde z kopce - a je tam zkratka z ještě prudšího kopce - začíná v momentě, kdy poník vidí kolegu ve stání, pochutnávajícího si na seně... obvykle nutím děti jít tou delší cestou domů, prostě z principu neučit poně na to, že by se chodilo zkratkou... a i když dcera držkuje, tak jí vždycky připomínám, že v tomhle místě musí být připravená poníkovi zatrhnout zkratku už v tom momentně, kdy se tam on jen očkem podívá.... a tahle ženská nechá malé dítě, začátečníka jít domů samotný - no samozřejmě, že to půň vzal cvalem, zkratkou, z kopečka - dítě ječelo, ale nespadlo (ono je to bratru třicet metrů a poník se samozřejmě zastavil u výběhu / sena)... takže se teď řeší, jak "naučit poníka aby neutíkal"... jsem jí říkala, že to by ten kůň musel bejt úplně svatej nebo slepej nebo blbej, aby tohle neudělal - a že mi přijde nejjednodušší řešení mu zkratku vůbec nedovolit...