• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: zase jeden tyran, co nechá chudáka žlutýho koníška hlady a nedopřeje mu ani ten namazanej rohlík...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: tak to můžu jen závidět, v tomto případě by asi dítě sice dalo rohlík, ale následně by ho fjorďas pěkně vytřepl protože je to prach sprostej hajzlík, ale stejně bůh ví co by se mohlo stát a ačkoliv je fjorďák hajzlík, koliku bych mu nepřála
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ja dekuju bohu ze mame kone tak situovane, ze tam skoro nikdo nechodi, maximalne pan co sazi stromy a ten jim muze davat jablicka, ponevadz se pekne zeptal a nosi jim jen maly kyblik denne a jen pekna jablka, jelikoz je rozumny a kone zna, pac jako maly kluk jezdival s potahem ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    žiš když to čtu, tuhle jsem zrovna hnala smrada z výběhu mojí kobyly a matka dělá jako že ona nic, grrrrr, škoda že elektrika probíjela zrovna, smažené děcko by byl pěknější zážitek, jinak dítě mělo namazaný rohlík s něčím pro koníčky, protože ten žlutéééj koníčééék
    ach jo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ano, lidi jsou dementi.... u nás už je ve stájích zákaz krmení koní a kozy mám pod zámkem... máme kozy rozdělené, aby mladé neupíjely starým mlíko, navíc staré kozy mají pastvinu v kopci s poison oakem, na který je 80% lidí těžce alergických a přenáší se to i třeba na srsti a tak - a mladé kozy, protože jsou tam kvůli dětskému kroužku, nahoru nechceme, aby se děti nenakazily tím poison oakem.... no a samozřejmě ,že nám nějaká dobrá duše pouštěla kozy k sobě - asi chudinky mečely a čučely na sebe přes plot?
    (já je večer po dojení probíhám všechny, ale mimo ten poison oak)

Pak taky aby neměly hlad, tak nám krmili mladé kozy doplňky (melasa atd.) pro dojící kozy - jednak jim z toho může být blbě a druhak jsou i tak docela tlusté, nemá cenu je "vykrmovat" ještě víc...

Bohužel divocí koně, které pořád někdo obdivuje asi nebudou moc divocí - neudělali blbou zkušenost s lidma... (já to vídám tady v divočině, kdy se srnka klidně přijde pást na louku dvacet metrů od místa, kde snídáme - byla tam cca půl hodiny)... ptáci nám přijdou nakukovat do stanu (sedí na ohrnutém tropiku a čučí dovnitř)...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    tak kobyla uz jede. ale mluvila jsem ted s kolegyni co naposledy mluvila s klinikou a neprisli na pricinu ty koliky a pripousti zvysenou recidivu...tak uvidime
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: tak nastesti ta pice neni moc cerstva, uz je to spis takovy seno nastojato... hlavne aby se to neopakovalo
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No po dvou dnech bez zradla kdy se pravdepodobne cela vyprazdnila to je trochu sazka jestli vlastne dobre travi.pravdepodobne uz zere ale na prvni hovno si par hodin pockame...mam zkusenost,ze nekteri kone meli koliku opakovanou po par dnech.aby se jim nevracela,museli se postavit na pyliny,mit rizeny pohyb a prisun sena.proste bylo treba ty streva spravne osidlit a rozhybat pomalu.takova rekonvalescence v milovicich neni mozna.ale ja doufam,ze ti veterinari jsou si trochu jisti ze ten prechod na cerstvou pici da:)
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Tak snad už tam toho na žraní (v přírodě) tolik a kolikoidního není, ne?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: uf drzim ji moc palce a blbcum co je krmi at ruce upadnou
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Predbezne zpravy vypadaji tak,ze by dnes mohla odjet zpet do stada...ale jeste to nezakriknout.trochu se bojim rekonvalescence.ze jak se zacne po ty dvoudenni diete zase cpat,tak bude mit koliku do par dnu znovu...snad ne
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak, zrovna na to jsem myslel ve spojení se včerejší reportáží o té kobylce s hříbětem co musela na kliniku...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a lidi jim tam budou hazet plesnivej chleba a dopadne to tak jako tedka s tou kobylkou, kterou museli odvezt na kliniku... to me hrozne stve, tahle demence, prece je chudacky nenechame hlady (a pak rvou ze uprchlici nas budou vyzirat)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na tu foto-vyhlídku ze snímku č.2 jsi si kondičně vyběhla? :-))) (Jinak moc pěkné hory, ten pás hor od jihu na sever je opravdu super...)

Tak držím palce, ať si přes zimu užijete všichni...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak ten první, bílej (co je trošku jako čuně :-)) a co dává bedlivý pozor na koulující se haranty, by měl zimovat u nás..

není to žádné máslo, koně zůstali uvěznění v 2,5 tisících, ve čtvrtek v noci bylo mínus třináct - ale už jsou odstěhovaní do tepla, do 1500

takhle vypadají zimní pastviny - jako ne, že by tam nemohlo nasněžit, ale tak drsný to není

tady se zcela náhodným koněm, který přišel zkontrolovat co to tam dělám a když zjistil, že jen turista fotí, tak šel zase žrát
    PES
    PES --- ---
    Za chvíli z toho bude móda
    Divoký kůň v Podyjí? Možná už příští rok. Letos na jeho vysazení chyběly peníze - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...a-uz-pristi-rok-letos-na-jeho-vysazeni-chybely-penize-20151107-v0yo.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A dalsi propos!
    Vim, ze to tu sleduje vic lidi, kteri treba nic nerikaji a tak. Takze vyzva - chce se nekdo prijet podivat na koniky?
    Na programu byva drbani a mazleni kone v neomezene mire, prochazka do lesu, mame v okoli i nekolik zajimavejch veci, takze mnoho moznych cilu, a samozrejme svezeni. Bez padani a nervu a zvysenyho hlasu.
    Nic za to nechci, susenej chleba pro kone nebo mekkej pro mne je vitanej.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My jsme prave dlouho na jizdarne nebyly, a jsem si pomerne jista, ze ji tyhle cviky bavi, vzdycky, kdyz se nauci neco novyho, tak ma radost. A ted na ni porad jen jezdim, tak jsem ji to nechtela znechutit. Ale zda se, ze jeji nazor je presne takovej s tim behanim s clovekem na zadech.
    Coz mne moc tesi, ale sikane ze zeme stejne neunikne.

Aprpos, dneska si jdu pone zmerit, bude se sit cabraka!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak jen aby se nenaučila jak využít situace a zmanipulovat dvojnožce k tomu co chce ona, že? Ale projížďka - proč by ne, když se dvojnožecem na hřbetě se lze pohybovat rychleji a dál, než když se dvojnožec někde loudá a zdržuje...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: ...a namísto toho musela do divočiny mezi pumy a tak, že? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kone nudi delat porad to samy... to uz jsem parkrat videla, otraveny ksicht ze se jde zase na jizdarnu a tak.... a naopak treba Foxy kdyz videla ze na jizdarne nekdo prestavel prekazky a pomucky, tak se vzdycky na to trasla a chtela si to probihat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam