• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: ještě olemovat a postupně vyšít nějaké vhodné ornamenty (zlatou nití :-)) a bude to i do bitvy...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    haha, budu muset tedy nafotit naše kozy v průvodu :-))... zkoušeli jsme kostým a vypadá to dobře... akorát teda nevím, co budou říkat kozy na průvod. Poníci půjdou taky (bez jezdců), ale tam jsem se nějak neangažovala - myslím, že čtyř koz budu mít tak akorát :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: do průvodu se to určitě stihne a bude to vypadat "epesně" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    UAAAAGH! Jeste to neni hotovy a uz to je epicky! Co teprve, az to olemuju a pridam tomu trasne a ozdoby a hradbicky!
    Jely jsme to otestovat na jizdarnu, jestli z toho nebude nervozni, a Sol se tvarila nerudne jen kdyz jsem ji to ukazala. Kdyz jsem to na ni nandala a nasedlala, tak uz ji bylo sumak, ze kolem ni vlajou cancoury.
    Jen skaredy, spatny fotky, byla tma, ja jsem byla hodne vzrusena, takze Sol nechtela stat, a jeste jsem si nevsimla, ze je ohrnuta decka.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jedna wip! Uz se to zacina rysovat!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    HEJ! Prave jsem zjistila, ze Artax neumrel pri nataceni!

"Contrary to Internet rumor, the horse did not really die during the filming of the Swamp of Sadness scene. As confirmed by German magazine interview with Noah Hathaway shortly after the movie, and in the years since at conventions, the horse was given to Noah at the end of filming but due to the cost of transportation, need for quarantine, and sterilization, the horse was left behind in Germany."
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    LIENEN: viděla jsem nějaké slováky to šít s ovcí, ale fakt netuším už kde :/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Mne se to libi :) Jakou mas radost a jak je evidentne konik uz otlucenej a zvyklej. Ostrilenej rancer :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a až vám přijde, že jsem jako bláznivá matka, co všem cpe fotky svých harantů a neustále tlachá o tom, jak je Pepíček geniální, tak vězte, že jsem si toho vědoma :-)) - ale máte smůlu :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska všude tuny bahna, takže jsem jezdila na Nedovi jen kolem ranče... na to, že tam byl kovář, který koval hysterickou kobylu, zatímco její parťák se mohl zbláznit ve výběhu, to docela šlo... :-).... pak jsem šla Nedovi přitlouct cedulku s jménem a telefonem (ve stájích je 72 koní, takže fakt nutnost mít nějaký kontakt na majitele na místě) a ještě jsem tam zatloukala hřebík na ohlávku - a on stál cca metr ode mě a pozoroval mě, vůbec s ním nehlo, že tam mlátím....

... jo a protože ráno tam nikdo nebyl, tak jsem ho vyšoupla na jízdárnu - z ní je pěknej výhled na všechny koně tam dokola, na jedné straně ta stání sousedí s jízdárnou, tak jsem si myslela, že si tam Ned jako okouká koně - a on odešel asi dvacet metrů, tam zařehtal - a zase se vrátil ke mě - jako absolutně netušil, co by tam jako měl dělat... (ale možná byl znechucenej z toho bahna :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jo ale fakt jsem byla na nějakých 150 dolarech - když jsem nechtěla kus hadru, jehož jediná přednost by byla, že to prodávají v rožtomilých barevný kombinacičkách... 200 euro je hodně (ve srovnání se 150 dolary), takže přeju hodně štěstí, fkat bych probrousila eshopy a ebaye a zkusila najít něco pořádného ale neplatit za značku - Parelli je u nás kolem tří stovek, to co mám já je "stejné" akorát to holt není Parelli a je to za polovic)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    vampy, já neporadím, já jsem pak koupila něco co vypadá jak od Parelliho a stálo to polovinu (ale pořád to bylo moře peněz). POužívám to občas na jízdárně, když se mi nechce tahat se sedlem nebo mám pocit, že by bylo dobré si zase trošku porovnat sed atd. Na dlouhé jízdy bych to nepoužívala, jednak z důvodů bezpečnosti (když na mě někde něco skočí, tak bych raději měla nohy v třmenech) a za druhé z důvodů koňova pohodlí - přeci jen máme poměrně ostré a tvrdé sedací kosti a nevím co ten soustavný tlak na jedno místo udělá koni se svalama, lopatkama, páteří a bůhvíčím.

To co má Nyemi mi přijde hodně měkký a navíc jestli je to jen "deka", tak tam hrozí že se to na koni bude posouvat - asi bych volila něco, co je víc tvarované - u kohoutku víc místa atd., aby to fakt "sedělo". Protiskluzová úprava pomůže určitě. A za mě teda i to očko na přidržení (mám zkriplenou kyčel, potřebuju při nasedání a sesedání nějaký pevnější bod) - plus občas jsem to dávala když jsem brala haranty na procházku - abych nemusela řešit příliš dlouhé třmeny nebo pořád předělávat délku atd. a přitom to dítě se mělo čeho držet (očko).

Výhoda toho je, že jsem to koupila pro Foxy, teď mám mnohem většího koně a narozdíl od sedla tohle funguje na širokou škálu koní - takže peněz nelituju. Neda jsem si nechala přivézt se sedlem, aby měl svoje a nemusela jsem řešit sedlo (s ním by to fakt bylo peklo, je obrovskej a hlavně teda má postavu jak buldok - to chození v horách je na něm vidět - i když základ je určitě genetickej)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Jo ta. Nemam na to zrovna dobry vzpominky.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    no já vlastně nevím co v nich je, ale přijde mi, že když si občas zajezdím bez sedla, tak třeba ta deka/ pad zmírní případné katastrofální dopady mého sedu na koňovy záda...plus se na tom sedí fakt pohodlně:-)
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    NYEMI: Na rozdíl od klasickýho dekáče (To co máš ty. Ta šílená ženská má být Krišpína? :-D ) je v těch "padech" nějaká pěnová a gelová a bůhvíjaká výplň. A taky jsou zespodu protiskluzový. V zásadě ale budou funkční zhruba stejně. ;-) Mimochodem to dekový sedlo jsem milovala, na kulatém huculovi jsem v něm jezdila furt.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ha! Sara blahe pameti, kdy mi lidi nandali na uzdecku nanosak a rikali, jak musim jezdit s tim. Brrr.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Ted jsem si vygooglila co to je. Predpokladam, ze to nema zadnou kostru a je to vicemene takova fancy decka?
    Ja neco podobnyho mam, jen to neni tak hezky na pohled. Je to rucne delany "dekovy sedlo" Jde o deku, mnohokrat prelozenou a obsitou. Vede skrz ni tunylek na obrisak a uprostred, podel patere kone, je jeste nejaka penova vlozka. Usila mi ho kdysi polosilena zenska, co stajila kone na bahne v zatacce nekde za Orechem u Prahy, asi za patnact stovek. Dodneska to pouzivam, neni to uplne spatny, na druhou stranu ted, kdyz mam kulatyho svalnatyho kone, uz to tolik nepotrebuju. Na blahe pameti Saru to bylo hodne potreba, ta mela kohoutek monstrozni a ostry.
    Myslim, ze sedlo je lepsi na delsi vejlety, setreni konskejch zad a diky trmenum a kostre na stabilitu, ale neprohlasovala bych to s kamennou jistotou. Precijen, nejsem ani doktor, ani kun, abych popsala, jak je mi to pohodlny.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    mam na vas dotaz. cas od casu si rada sednu bez sedla a nedavno jsem mela moznost vyzkouset si bareback pad. Docela me to nadchlo, tak zkoumam kde se v ceskych podminkach da neco takovyho a za jaky peniz sehnat. variabilita je pomerne belka jsem koukala na netu a to jak do tvaru, tak do ceny. Mate s tim nekdo zkusenosti, ze byste mi neco doporucili? ja zrovna sedela na dece koupeny od nejaky zahr. firmy na equitane, co stala tam asi 200 ecek...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... akorát teda hodit westernový sedlo na Neda je pěkná fuška - ještě že jsem zrušila posilovnu... sedlo váží snad tunu Ned je poměrně velikej (taky jsem v poslední době sedlala jen poníky, že), takže to budu muset nějak nacvičit... dneska na mě koukal takovým tím naprosto nechápavým kukučem jako co že jsem tak neschopná, že ani to sedlo nehodím... pak jsem zjistila, že se mi hodem posunula podložka a že sedlo je moc vzadu, takže všechno sundat a druhý pokus....

... budu muset v nějaké fázi vyzkoušet ten svůj bare back pad - pokud budou dny, kdy nebudu moc jezdit, tak že bych se neotravovala se sedlem... otázka ovšem je, co na to bude kůň říkat - aby z toho nebyl vyvalenej moc...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... dneska ráno jsem honem jela než začne pršet, ale v horách to prostě mají jinak, tam už lilo... nikomu se ven nechtělo, kozy řádily ve stodole, koně se schovávali v přístřešcích... odpoledne druhý pokus, Nedovi jsem vyklidila, to tak pokukoval jako co se děje, ale přijde mi to dobrá varianta na to, že si mě okouká a že to není pokaždý o tom, že mu hned skočím na záda... pak jsem ho ale vytahovala ven uprostřed večeře - a on vůbec neprotestoval! Ani hlavou neuhýbal, ani nic! Vzala jsem ho na krátkou procházku kolem ranče - na něm seděl synek, za námi jela dcera na poníkovi - zdá se, že zrovna s tímhle poníkem se snáší velmi dobře - Ned je salámista a poník není vyvolávač konflktů (ten druhý poník ano) - většinu trasy jsme šli já s Nedem vpředu, dcera na poníkovi za námi, na konci jsme to prohodili a taky v pohodě - takže začínám doufat, že moje představa, jak budeme jezdit s dcerou na vyjížďky, já na koni, ona na ponclovi, možná není tak úplně zcestná - samozřejmě budeme muset jet poničím tempem, ale lepší než běhat za poníkem, no ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam