PES: by mě zajímalo, co by "Freďák" říkal na toho mýho koně.... já na těhle pracovních koních jezdím už nějakou dobu a ráda, ale konečně mám jednoho "pro sebe" - a jsem nadšená... jednak teda má neuvěřitelně měkký chod - zase jeden kůň u kterého chápu, proč kovbojové při klusu nevysedávají a jak to dokáží "usedět" bez toho, aby si rozmašírovali zadek (a koňům záda).... druhak - on je totální "no nonsense" - jako asi v životě neviděl kruhovku nebo jízdárnu - ale taky v životě neviděl bič. Musí makat, nikdo se s ním nikdy nemazal, ale taky na něj nikdo nebyl hnusnej. S koněma vychází taky v pohodě - na jedné straně má "slušné" sousedy, s těma si to vyříkal a teď už se přes plot "kamarádí", hlídají se a tak. Z druhé strany má dvě hysterické důchodkyně (taky případ - koně jsou ve stavu, že se na nich nedá jezdit - tak když se na koni nejezdí, tak ani není důvod za ním chodit, že - jsou celý dny zavřený ve výběhu, jen samy dvě) - jedna na něj vystartovala, strašila přes plot (jako že nacválala až na plot) - on se k ní otočil zadkem a dělal, že něco děsně důležitýho hledá na zemi :-) Prostě se s ní odmítl bavit nebo vůbec zabývat... :-)).
Neumí nic jemného, ale to určitě půjde vytunit - ale neprudí, nedělá scény... pochopil hned, že důchodkyně s blbou kyčlí by raději sesedla u schůdků a nechal se znavigovat - že když jsem potřebovala aby udělal o jeden krok víc, tak udělal o jeden krok víc a nehodil kvůli tomu hysterickej oblouk. Nenafukuje se do sedla a tak... řekla bych, že je zlatíčko, ale k němu se to vůbec nehodí - on není žádný mazlík, on je prostě KŮŇ...