• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ona na mě koukala jako na totálního trotla :-) Kdyby se koukala zlomyslně nebo tak, tak si můžu myslet, že to byla její vina a že to udělala schválně - takhle nemám žádnou omluvu / výmluvu :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: zvláště pokud se pak kůň dívá udiveně (pobaveně) na jezdce sedícího/válejícího se po zemi, dostává to pikantní příchuť...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: nebo mají nějaké napojení na hyperprostor a umí se teleportovat o dva metry vedle... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi udělala Foxy tenkrát - jednu chvíli jsem seděla na Foxy a druhou chvíli jsem byla v dřepu v příkopu (hodila jsem tam kotoul, moje jediná myšlenka byla, že musím okamžitě na nohy a být připravená uskočit - jsem netušila, že v mém věku jsem ještě schopná rychlejšího pohybu :-)) - a Foxy na mě koukala naprosto udiveně, jako že nechápe, proč jsem v příkopu :-)... ale to jsem měla skákací sedlo, vyhlazené do vysokého lesku :-)) (a taky jsem byla rozmazelná koňma jako Ned a netušila jsem... no vlastně jsem netušila spoustu věcí - teď začínám tušit, co všechno NEVÍM :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: presne takhle jsem vystupovala ze svy kobyly, ona se proste jen posunula o dva metry vedle ;)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: jsou i šikovnější koně co se vystupování týče a nemusí ani nikam zdrhnout, viděl jsem to 2x nebo 3x a stejně by to asi chtělo vysokorychlostní kameru pro analýzu - ti koně se prostě uměli nějak skrčit a zároveň uskočit do strany, ale ještě předtím si (jinak by to podle mne nefungovalo) museli nějak trošičku nadhodit jezdce, protože se z pod jezdce doslova "vysmekli"...
    Výsledkem kůň stojící kousek vedle jezdce, který zlomek vteřiny visel (tak jako ty kreslené postavičky v animáčích) ve vzduchu, než nedůstojně dopadne na místo, kde ještě před okamžikem stál kůň...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tím chci říct ,že jsem fakt nekoukala, kam srnec běží :-) spíš tak nějak kam se řítíme my :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jj, to si myslím taky... :-)... ale jaksi v jedné ruce foťák, v druhé split reins, trošku jsem měla jiné starosti - ještě že Ned není zdrhací a jen si tak povyskočil - a že je poměrně "houpací" - Foxy by mě nejspíš katapultovala :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: foto - rozmazaná skvrna přesně na pravém okraji (nad místem kde končí zelená šmouha trávy a začíná kmen stromu :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: kdyby koleje, ale v lese bývají hodně často odvodňovací strouhy z dřevěných či betonových profilů umístěných napříč cestou a se šířkou docela nepříjemně pro většinu koní (snad kromě chladnokrevných) tak akorát na uvíznutí kopyta...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    haha, normálně jsem zjistila, že jsem přeci jen zmáčkla spoušť... schválně kdo najde srnce...

jako fotka šílená, ale myslím, že to je zase hezky tématický :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no já nevím, si myslím, že by pro spoustu lidí přínosnej mohl být... já jsem nikdy nepřemejšlela třeba nad těma kolejema - že tam může zůstat kopyto a že by bylo zdravější přejít je v místě kde jsou na náspu než v místě kde jsou zapuštěné....

Jinak opáčko si myslím, že neškodí nikdy... lidi jsou neuvěřitelně blbí... v neděli uvázla Foxy v provazech toho výběhu, včera tam jdu kolem a v tom výběhu je kůň (ani nevím čí), který se hrudí opírá o provazy, aby dosáhnul na travičku "na druhé straně" - když mám koně, který ví, že provazy přetlačí, tak ho prostě nemůžu v takovém místě nechat bez dozoru, ne? V lepším případě kůň zdrhne a bude lítat po stájích (a když lítala po stájích Foxy, tak já na Nedovi jsem to "ustála", ale co kdyby tam byli haranti na ponclech?), v horším to skončí nějakým úrazem či jiným malérem....

Což mi připomíná, že já jsem se teda dneska vyznamenala taky :-)... jedeme s Nedem takhle lesem a na palouku pod stromem odpočívá docela veliký srnec. Nádherný. Kouká na nás, ani se nehne - doufala jsem, že Ned o něm ví, ještě jsem nás otočila tak, aby ho měl v zorném poli - nechtěla jsem, aby se nám srnec vyřítil za zadkem... zastavili jsme a protože se srnec pořád nehejbal, tak jsem sáhla po foťáku... no ehm... tak aspoň teď vím, že můj kůň uskakuje stranou :-)... a druhý zážitek - stezka sjíždí do údolí v kterém je dálnice - koně to tohle místo nemají rádi, dálnice není vidět, ale je slyšet, je to z kopce, cesta vymletá vodou, prostě nepříjemné místo. Ned už tam byl, ale bylo to dopoledne (nebyl takový provoz) a byl tam s jiným koněm - teď to bylo odpoledne a byli jsme sami a a byl hodně nervózní... až jsem si říkala, jestli mám slézt a chvíli ho vést, ale nakonec jsme to nějak prošli - ale možná ho tam vezmu někdy na vodítku...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Teda, mne ten clanek neprijde nijak prinosnej. Jedina dobra vec na nem je, kdy ten autor rika, ze lidi maji kone na provoz na silnici pomalu privyknout. Ale jinak je to takova snuska blabolu.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: nikdy nelze být dostatečně paranoidní a ani mít s sebou všechno, co by se mohlo hodit...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle mi přijde dost dobrý.... jako jo, obvious is obvious, ale není od věci si občas dát opáčko

Nebezpečí v terénu: S kým se můžete potkat | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/nebezpeci-v-terenu-s-kym-se-muzete-potkat
    PES
    PES --- ---
    No jo, pejsek... A teď si představte, jak "systém" semele majitele koně...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: haha :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem neutrální, nemůžu se rozhodnout, jestli nesnáším víc cyklisty nebo čokly :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: mops...pejsek byl mops, bože já si představovala rozzuřenho pitbulla v plném rozběhu a paní jde s soudu za 8kg velkého prda....wau, doufám že pes je celej
    vždycky když jdu venčit někam, jako třeba takhle na závist a najednou mi nad hlavou proletí magor na kole, vraždila bych, když kua ta pipina vidí že se tam motá čokl tak přibrzdím a ne že budu dělat "mám bebí a za všechno může mops" tch tch
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nojo, podle clanku se zda, ze panicka holt nemela zvire uplne zmakly. A jestli to skutecne bylo za provozu tak divokyho, jak pisou, tak asi nebylo moudry nechat psa na volno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam