NYEMI: no já nevím, si myslím, že by pro spoustu lidí přínosnej mohl být... já jsem nikdy nepřemejšlela třeba nad těma kolejema - že tam může zůstat kopyto a že by bylo zdravější přejít je v místě kde jsou na náspu než v místě kde jsou zapuštěné....
Jinak opáčko si myslím, že neškodí nikdy... lidi jsou neuvěřitelně blbí... v neděli uvázla Foxy v provazech toho výběhu, včera tam jdu kolem a v tom výběhu je kůň (ani nevím čí), který se hrudí opírá o provazy, aby dosáhnul na travičku "na druhé straně" - když mám koně, který ví, že provazy přetlačí, tak ho prostě nemůžu v takovém místě nechat bez dozoru, ne? V lepším případě kůň zdrhne a bude lítat po stájích (a když lítala po stájích Foxy, tak já na Nedovi jsem to "ustála", ale co kdyby tam byli haranti na ponclech?), v horším to skončí nějakým úrazem či jiným malérem....
Což mi připomíná, že já jsem se teda dneska vyznamenala taky :-)... jedeme s Nedem takhle lesem a na palouku pod stromem odpočívá docela veliký srnec. Nádherný. Kouká na nás, ani se nehne - doufala jsem, že Ned o něm ví, ještě jsem nás otočila tak, aby ho měl v zorném poli - nechtěla jsem, aby se nám srnec vyřítil za zadkem... zastavili jsme a protože se srnec pořád nehejbal, tak jsem sáhla po foťáku... no ehm... tak aspoň teď vím, že můj kůň uskakuje stranou :-)... a druhý zážitek - stezka sjíždí do údolí v kterém je dálnice - koně to tohle místo nemají rádi, dálnice není vidět, ale je slyšet, je to z kopce, cesta vymletá vodou, prostě nepříjemné místo. Ned už tam byl, ale bylo to dopoledne (nebyl takový provoz) a byl tam s jiným koněm - teď to bylo odpoledne a byli jsme sami a a byl hodně nervózní... až jsem si říkala, jestli mám slézt a chvíli ho vést, ale nakonec jsme to nějak prošli - ale možná ho tam vezmu někdy na vodítku...