• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Bily koule :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    prej honem honem, musím vás vyfotit.... (já se snažím smotat vodítko a zároveň smysluplně velet koni, který vidí poníka, travičku, do toho pokřikuje fotografka, Laszlo šustí igelitkou s mrkvema a jeho vnuci ječí jak na lesy)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo, propadne se a do toho to podklouzne v ty dire, nebo ji tam ta noha zustane... na moc mekky bacha stejne jako na moc tvrdy, idealni je rovny pruzny povrch :) jako chladaci jsou na praci v hlubokym a mekkym slechteni, ale ne ve cvalu, oni v tom marasu dobre makaj v kroku, ale tam jsou porad na minimalne dvou nohach. A slachu resit nechces, to uz je na cely zivot pak.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jakoze se propadne? Protoze to neklouzalo. Pak jsme se napojily na polnacku a tam je normalne cesta ale ona stejne radsi chtela bezet polem. Tak jsem ji nechala.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: na cval v zaoranym mekkym poli bacha, at ji to neodsere slacha (rymuje se to, ale je to tak!)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sol ma nejakou podezrele dobrou kondicku. Prisaham, ze to mohlo bejt dve ste metru, co tryskala. Do kopce. Po zaoranym, mekkym poli, kde se musela borit jak zmrd. A kdyz vybehla ten svah, tak uz jen cvalala. Ja mam normalne dostihaka.
    Nocni vyjizdky jsou jak vino, nikde ani noha, maximalne zver a s tou si konove poradi sami. Navic, ted se stejne jinak jezdit neda, kdyz slunicko zapada ve ctyri.
    A k tomu hodinovy mazleni a drbani a cteni si v boxe.
    Jsem rozneznena.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no já čekám, kdy z toho bude ten průser :-).... jenomže teď se nikam zase pár dní nedostaneme, pak vánoce, budeme různě pryč, tak doufám, že mi Ned nezvlčí... :-) Nejraději bych nikam nejela, jenomže.... to by mi zešílela rodina :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No to je krasne, musis mit radost :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... zítra má přijít bouře, tak honem na ranč projet koně... za prvé Ned už vypadá, že by se i se mnou kamarádil a reaguje na mě a tak... a byly jsme s dcerou jen teda po ranči, ale ona na poni a já na Nedovi a těžká pohoda. Koně se nepruděj, nezávoděj, chodí spolu - i mi přišlo, že Ned na poncla čekal (holt poncl má krátké nožičky)... tak třeba.... třeba je časem budeme moc vzít společně do lesa! (ale teď to vypadá, že mají padat hovna s hákem, tak to bude zase pár dní nepoužitelno - v tom našem jílu to bahno fakt není sjízdné...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a vidite, tady taky spi typek u kone a neslapne na nej :D Jako kdyz u kone spim ja :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: chudak kun, pry "proc tu neni zradlo?"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je super, jak tam proste jen uklidili deposit po koni a nedelali z toho zadny cavyky. Naplnuje mne to virou, ze Evropa ma jeste nadeji bejt normalni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nastesti tam nebudeme v zaviraci dobe :)) Ten kun je tutin, jak kouka.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: takže je vyhlídka na něco takového? (Ožrala zaparkoval na noc koně v bance)

Drunk deposits horse in bank for night| Reuters
    http://www.reuters.com/article/us-germany-horse-idUSL255358020070425

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A my jedeme patyho ledna na trikralovej pochod a prichazi sazky, kdo vleze do vesibulu mistni Billy (maji tam skleneny soupaci dvere a takovou pruchozi vstupni predsin).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ona na mě koukala jako na totálního trotla :-) Kdyby se koukala zlomyslně nebo tak, tak si můžu myslet, že to byla její vina a že to udělala schválně - takhle nemám žádnou omluvu / výmluvu :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: zvláště pokud se pak kůň dívá udiveně (pobaveně) na jezdce sedícího/válejícího se po zemi, dostává to pikantní příchuť...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: nebo mají nějaké napojení na hyperprostor a umí se teleportovat o dva metry vedle... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi udělala Foxy tenkrát - jednu chvíli jsem seděla na Foxy a druhou chvíli jsem byla v dřepu v příkopu (hodila jsem tam kotoul, moje jediná myšlenka byla, že musím okamžitě na nohy a být připravená uskočit - jsem netušila, že v mém věku jsem ještě schopná rychlejšího pohybu :-)) - a Foxy na mě koukala naprosto udiveně, jako že nechápe, proč jsem v příkopu :-)... ale to jsem měla skákací sedlo, vyhlazené do vysokého lesku :-)) (a taky jsem byla rozmazelná koňma jako Ned a netušila jsem... no vlastně jsem netušila spoustu věcí - teď začínám tušit, co všechno NEVÍM :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: presne takhle jsem vystupovala ze svy kobyly, ona se proste jen posunula o dva metry vedle ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam