• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: mate tam krutej tankodrom... jako ne ze by u nas nebyl, ale aspon to neni tak hluboko zorane. Porad si setrim jeden nerozdupany vybeh na dobu "az zamrzne" alůe obavam se, ze je tam proste na jare pustim to vypast a do te doby budou v bahennim kralovstvi... chjo zasrana zmena klimatu!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: šikulka, ale když Foxy, zdatný a dobře krmený QH dokáže prolézt mezi provazama (dolní překročí a pod horní proleze), tak mi tohle přijde jako docela zvládnutelné :-) Blbý je, když jim to pak nějak nevyjde, viz. Foxy sedící na zadku zamotaná ve špagátech :-(

A jinak mě "těší", že máte bahna srovnatelně s námi... :-(.... Už nemám bílého koně :-) - jako bahno vyčešu, ale holt už mu zůstaly šedivé a hnědé fleky....
    PES
    PES --- ---
    Nikdo neví přesně, jak se dostane dovnitř, ale podle náznaků tam proleze MEZI obručemi, prostě se sehne, strčí tam hlavu, pravděpodobně si přiklekne a prosune se dovnitř, kde si pak spokojeně stojí, dožere zbytky, zašlape síť do bláta (a udělá si z ní podestýlku), i když přístřešek má asi 5 metrů od sebe ("za fotografem")...

A když jí ten kruh zvednete (postavíte na stranu), tak se ještě s udiveným výrazem tváří, že vůbec nechápe, proč by měla vylézt z kruhu ven. Přitom zavření do prostorného boxu, třeba i jen na chvíli, se jí nelíbí a patřičně to kopáním do dveří dává najevo...

Hucul v kruhu

Hucul v kruhu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Mam hodne omezenej satnik :) Kazdopadne, ukol obtezovat kone ze vsech uhlu, aniz by se lekal - splnen!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě ty tvoje fotky přijdou dycky děsně legrační... jak máš béžový kalhoty a ty černý nohávy přes to, tak to vypadá jako když máš holej zadek :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Neco ze dneska!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    se nám přes noc začal loupat poník... prej jestli "když už tam stejně jdu" neočistím Charliemu kopyta... tak jsem strávila asi tři čtvrtě hodiny úpravou kopyt... a včera to podle mě neměl (to pro změnu, "když už tam stejně jdu" tak s tím pomůžu, že - upozorňuju, že to je ten druhý poník, Charlie, ne Sugar na kterém jezdí moje dcera). Tohle je ta "lepší" noha - pravá přední byla šílená, zadní jakž takž - ale taky se loupají...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: bílý? Nic bílýho nevidím :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Bily koule :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    prej honem honem, musím vás vyfotit.... (já se snažím smotat vodítko a zároveň smysluplně velet koni, který vidí poníka, travičku, do toho pokřikuje fotografka, Laszlo šustí igelitkou s mrkvema a jeho vnuci ječí jak na lesy)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo, propadne se a do toho to podklouzne v ty dire, nebo ji tam ta noha zustane... na moc mekky bacha stejne jako na moc tvrdy, idealni je rovny pruzny povrch :) jako chladaci jsou na praci v hlubokym a mekkym slechteni, ale ne ve cvalu, oni v tom marasu dobre makaj v kroku, ale tam jsou porad na minimalne dvou nohach. A slachu resit nechces, to uz je na cely zivot pak.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jakoze se propadne? Protoze to neklouzalo. Pak jsme se napojily na polnacku a tam je normalne cesta ale ona stejne radsi chtela bezet polem. Tak jsem ji nechala.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: na cval v zaoranym mekkym poli bacha, at ji to neodsere slacha (rymuje se to, ale je to tak!)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sol ma nejakou podezrele dobrou kondicku. Prisaham, ze to mohlo bejt dve ste metru, co tryskala. Do kopce. Po zaoranym, mekkym poli, kde se musela borit jak zmrd. A kdyz vybehla ten svah, tak uz jen cvalala. Ja mam normalne dostihaka.
    Nocni vyjizdky jsou jak vino, nikde ani noha, maximalne zver a s tou si konove poradi sami. Navic, ted se stejne jinak jezdit neda, kdyz slunicko zapada ve ctyri.
    A k tomu hodinovy mazleni a drbani a cteni si v boxe.
    Jsem rozneznena.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no já čekám, kdy z toho bude ten průser :-).... jenomže teď se nikam zase pár dní nedostaneme, pak vánoce, budeme různě pryč, tak doufám, že mi Ned nezvlčí... :-) Nejraději bych nikam nejela, jenomže.... to by mi zešílela rodina :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No to je krasne, musis mit radost :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... zítra má přijít bouře, tak honem na ranč projet koně... za prvé Ned už vypadá, že by se i se mnou kamarádil a reaguje na mě a tak... a byly jsme s dcerou jen teda po ranči, ale ona na poni a já na Nedovi a těžká pohoda. Koně se nepruděj, nezávoděj, chodí spolu - i mi přišlo, že Ned na poncla čekal (holt poncl má krátké nožičky)... tak třeba.... třeba je časem budeme moc vzít společně do lesa! (ale teď to vypadá, že mají padat hovna s hákem, tak to bude zase pár dní nepoužitelno - v tom našem jílu to bahno fakt není sjízdné...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a vidite, tady taky spi typek u kone a neslapne na nej :D Jako kdyz u kone spim ja :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: chudak kun, pry "proc tu neni zradlo?"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je super, jak tam proste jen uklidili deposit po koni a nedelali z toho zadny cavyky. Naplnuje mne to virou, ze Evropa ma jeste nadeji bejt normalni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nastesti tam nebudeme v zaviraci dobe :)) Ten kun je tutin, jak kouka.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: takže je vyhlídka na něco takového? (Ožrala zaparkoval na noc koně v bance)

Drunk deposits horse in bank for night| Reuters
    http://www.reuters.com/article/us-germany-horse-idUSL255358020070425

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam