• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no u nas bylo vcera to same, dneska o neco min, ale furt pohoda, nasla jsem tri kvetouci pampelisky... ehm
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tady je inverze prakticky nepřetržitě (snad vyjma pár desítek minut Slunce v úterý asi 3 týdny v tahu), takže zatímco v Ostravě bylo včera jasno a snad až +15°C (a známí si tam chystali zahradní grilovačku!!!), tak tady je stále zhruba +3°C (mezi +0 a +5°C), téměř bezvětří (do 1,5m/s) a podle toho to vypadá...

Ovšem to je prokletí nížiny, od místa výběhu se stačí posunout o nějakých 5km severozápadně a nějakých 150-200m výškově a najednou je jasno, u nohou se vlní hladina inverze jako obrovské moře... :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: u nas to za par dni vetru a slunicka uz skoro vyschlo, akorat u napajedla je mokro, takze fajn. Ovsem libi se mi jak se ti kone radi vali v tom mekkem bahne, nasi taky chrapou v tom nejvetsim hnusu :)
    PES
    PES --- ---
    Mlhavé pozdravy z bahnolandu...
    Bahnoland 2015/12/27

Přitom je vážně zajímavé, že v půdě je i v poměrně nízké hloubce prakticky sucho. Vrtali jsme včera se známým díru na nový sloupek ohradníku a řádově 20-30cm pod povrchem je úplně suchá hlína, takže koně se brodí v tom blátivém hnusu a těsně pod tím je sucho jako v létě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak v tom musim praisovat Sol, ze jakmile jdu prvni ja, tak se prizpusobi, a i kdyz jdu z dlouhyho, rozbahnenyho kopce, tak prestoze by rada bezela, tak se zpusobne drzi za mnou a fakt dava bacha, aby mne nerozdupla.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a odpoledne jsme ho vzali na procházku - to se teda divil, si myslel, že už má za ten den "naděláno" - takové cross country přes pole, hledala jsem stezku, která tam před dvěma třema rokama byla - a nenašla jí - až pak při zpětném ohlednání - zjevně jí nikdo nepoužívá... no nic... ale Nedovi fakt tohle nevadí, že se běhá po lese a po louce... akorát teda teda jsme si museli vyjasnit, že se nebude běhat po koňsku - jako že se nebudeme courat a škubat travičku - že vždycky kus ujdeme a až se "ztratíme", tak se bude kůň pást a lidi pobíhat okolo, a až lidi učiní rozhodnutí, tak se půjde zase kus svižným tempem... a potom teda z kopce dolů, tankodromem, to bylo výživný - Ned to bral tak, že nejlepší by bylo to seběhnout, ať to máme za sebou, já v těch holinách (fakt se v ničem jiným ven nedalo) trvala na tom, že hlavně se moc nevyválet (a nenechat se zavalit koněm, kterýmu to ujede :-)) - ale pak pravil, že když jsem takový zbabělec, že teda půjdeme pomalu :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kdepak je Nyemi? Že by byla přeci jen na Štědrý Den ušlapaná v boxe??? :-))

U nás tankodrom totál.... ale Nedouš je inteligentní a i když se válí v bahně, tak se alespoň před deštěm schovává do přístřešku, takže to schne a jde to vyčesat, takže včera jsme jezdili kolem ranče... Zkusila jsem s ním vlézt do lesa, nechtělo se mu, ale když tam vlezl s tím, že teda jdeme, tak jsme se vrátili - ono je to z kopce a v tom jílovitém bahnu na tom byl jak na lyžích.... i tak to bylo zajímavé - trénujeme to, že když půjde kam chci já a mým tempem, tak budou otěže volně viset - a může si očuchávat koňožrouty... je to s ním sranda, on se lekne víc kontejneru na zrno než třeba hejna krůt (máme dívoký a jsou to fakt obři).... má škrábanec na noze, obešla jsem a osahala přístřešek, nic jsem nenašla, hmmm...

Dneska zase odjíždíme - jako těším se na rodinný výlet, jedeme za kamarády, jsou hrozně fajn, ale daleko - ale budu zase nervní kvůli koni :-)) Aby mi ho někdo "nešidil" :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Fajn... Pohoda, klid...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ..... haha... jak u vás proběhl ježíšek? Já dostala ve stájích nůž a doma pepřák, takže už mám plnou výbavu do naší divočiny :-))) (ehm, no ještě tu lékárničku, ale to vychytám :-)))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Aneb "Hele, co mi to leží v obejváku?!?"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zda se, ze se pohlednice nenahrala, tak pro sichr.

PES
    PES --- ---
    NYEMI: pokud je zvyklá si dávat šlofíka alespoň nějakou dobu i vleže, tak by mohla :-) Tak pěkný Štědrý večer při hraní si na "betlém"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Za mne mlha dobra, mela jsem mlznou vyjizdku se Sol.
    A ted si hraju na jeziska a lezim na slame. Stastny a vesely!
    (Doufam, ze mne bude pres noc poctive zahrejvat!)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Dnes bych i věřil, že kdyby některý kůň chtěl, mohl by celkem úspěšně hrát na schovávanou (alespoň ta stáda, která jsou ve větších výbězích, kde je více stromů a keřů)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no tak koně aspoň budou mít na Štědrej den od lidí pokoj :-) - když je nikdo nenajde :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tak si to užij, tady je dnes 95% ne mlha, že bys koně nenašla ve výběhu kdyby stál 10m od Tebe (na chvilku - asi 30 minut - se ukázala modrá obloha a pak opět zafungovala fyzika a mlha houstne...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: boxing day je spíš anglickej, tady se tomu tak neříká (pže my nemáme služebnictvo).... spíš je to "return" day :-))) Lidi vrací dárky, co se jim nelíbí či nehodí :-))) - v obchodech je podobný maso jako na Black Friday :-))

Zavoláme domů, zkontrolujeme, jestli jim už ježíšek naježil (neteřím jsou 4 a 5 let) a pak půjdeme holt zkontrolovat zvířenu.... holt vytáhnu zase slicker a budu strašit na ranči :-))
    PES
    PES --- ---
    Btw. vy máte "boxing day" až pozítří, ne? Ale i tak pěkný Štědrý den "od nás"...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: no jasně, kdykoliv k službám :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ty jsi takový sluníčko, viď? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam