• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja strasne doufam, ze se tam vyskytnou nejaky fotografove. Protoze ma touha naparovat se jak nezavrena je zcela gargantuovska monstrozni.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: se tesim na obrazky rytire v plnejch platech, paladin!!! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Neee, vzpinani jeste pocka. Na tohle se neda spechat. TO si myslis, ze ja, skalni slunickar, bych to lamala pres koleno?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: to máš tedy do příští středy co dělat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tak "milované pouště" - teď tam máte docela na výběr - Texas - tornáda, východní pobřeží od lijáků přes sněhové kalamity...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je pravda, ze Sol zna tak akorat prochazky ven a z "jizdarensky prace" ma par hodin chozeni dokola, lezeni do pneumatik, prelejzani kavalet a slapani na plachty a palety. Tak nejak to vsechno cpu pres tu duveru. Vlastne je to strasne pohodlny.
    Ale ted musim zase nekdy na jizdarnou, cvicit nejaky triky a zopakovat si zakladni veci, jako stat, couvat, ustupovat do strany a skakat na panelovou hromadu :))
    A konecne to vzpinani! Na tri krale bude zase pruvod Kladnem, a ja budu konecne mit svuj sen, nasnorenyho rytirskyho kone a sebe v plnejch platech s mecakem a zastavou. A posledni tresinka na dortu je kun, kterej se vzepne, abych mohla tasit mec.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: Ned je vidlak, pracovni kun - nikdy nebyl na kruhovce, nikdy s nim nikdo nechodil "jen tak" na prochazky. On umi fantasticky veci, umi je velmi dobre - a pak jsou naprosto samozrejmy veci pro stajove kone, ktere nezna - viz. plaseni si pri pohledu na prekazku (spadane stromy nevadi), nervozita kdyz vybehnou kozy (kojoti, kruty, jeleni ho nechavaji v klidu) a podobne.... takze i to chozeni se musi ucit....

PES - dobrej tankodrom :-) skoro jak u nas....

na dokument mrknu doma, jsme na vylete na par dni, moje milovane pouste.... akorat toho kone kdybych tu mela....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ten dokument byl opravdu peknej. Diky moc za odkaz!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: to same jsem myslela jako ze teplo a pekne, to same jako v Ostrave.. ted to ctu a nevyjadrila jsem se presne ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s kovarem Zbynkem Jelinkem, prosim?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: je to prakticky celé o sociálním chování koní v Camargue

SIRRIL_NEMESIS: existuje několik služeb (včetně tvprogram.cz ), kde si to lze nechat zdarma zaznamenat a pak zpětně přehrát...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: je to dokument o camarque stadu. Vavru mam moc rada, svyho casu moc pekne fotil.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: to jsem pryč bez televize :(
    PES
    PES --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: úterý 29.12. 10:07 opakování...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Mmmmm, ten titulek je velmi moralni. Az se bojim, co budou rikat v tom dokumentu.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: jé, škoda že jsem si nevšimla než to začalo :(
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no u nas bylo vcera to same, dneska o neco min, ale furt pohoda, nasla jsem tri kvetouci pampelisky... ehm
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tady je inverze prakticky nepřetržitě (snad vyjma pár desítek minut Slunce v úterý asi 3 týdny v tahu), takže zatímco v Ostravě bylo včera jasno a snad až +15°C (a známí si tam chystali zahradní grilovačku!!!), tak tady je stále zhruba +3°C (mezi +0 a +5°C), téměř bezvětří (do 1,5m/s) a podle toho to vypadá...

Ovšem to je prokletí nížiny, od místa výběhu se stačí posunout o nějakých 5km severozápadně a nějakých 150-200m výškově a najednou je jasno, u nohou se vlní hladina inverze jako obrovské moře... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam