• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no jo no, budeme teda asi muset víc makat :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: noo jako v idealni telesne kondicic na vytrvalostni zavody fakt neni, spis pritoustlej,z toho co je videt :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: fakt ti přijde vypasenej? Ehm... mám se nad tím nějak zamyslet? On má šílenej zadek a vlastně i předek, jak chodí v horách těžký terény, tak prostě je hodně svalnatej - ale jestli vidíte vyžranej pupek, tak ho budu muset asi víc kontrolovat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: kdo, kůň nebo já??? :-)) (obávám se, že kůň se u nás má jak prase v žitě - žádné tahání se o seno s třiceti dalšíma zvířatama, všechno pěkně až pod nos a určitě se nenamaká tak jako "doma".... (no a já... po vánocích ani nemluvě...)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: pěknej, vypasenej :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady náš tankodrom - to po týdnu sucha....

nejsou si podobní, ale stejně je to srandovní pohled - malej a velkej

a tady klasickej Nedouš... nějak "se" zapomělo ho držet, hlídat, vázat.... a on prostě čeká, až se lidi zorganizujou (já jsem běžela řešit třmeny poníkovi)

a tady něco pro Nyemi - kůň coby cvičební náčinní :-))

vím přesně v kterém momentě fotka vznikla a rozhodně to nebylo tak divoký, jak by se zdálo, ale vypadá to dobře uhozeně :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a dnes pro změnu komické číslo... na koně obvykle nasedám z poměrně vysokého plotku - tj. bez třmenu se prostě snesu do sedla... mno, dneska Ned uhnul.... takže jsem tam chvíli poskakovala po jedné noze (druhou hozenou nahoře na sedle) ehm... tak jsem mu vyndala, moc dobře ví, že má při nasedání stát! Při druhém pokusu stál, ani se nehnul... všivák jeden... ale zkusit si to jednou musel, že... (ale moje chyba, mohla jsem to čuchat, už to, že zůstal o kousek dál od plotku než obvykle - neměla jsem být líná a zprudit ho rovnou a rovnou ho postavit do latě... jsem myslela, že mi to projde...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jo a když jsme se vrátili, tak uvázala poně za otěže ke sloupku, jako wtf?... já jsem teda neřvala, snažila jsem se holce vysvětlit, že to fakt není dobrý nápad a že jeslti ho chce uvázat, tak ať mu laskavě dá ohlávku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mám to poslat spřáteleným matkám?

z koňského soudku...
    ...ještě je varianta, že si kůň zadírá třísky jak se drbe o přístřešek? Dneska boule splasklé, takže jsem zase vydesinfikovala ranky a natřela antibiotickou mastí.... a budu muset obhlídnout ten přístřešek... a možná nějak zabezpečit? To je pořád něco s koněm... ale je zlatíčko, vítá mě, nechá se oblejzat, ošetřovat, všechno jen tak na volno...

dneska jsme byli na procházce s poníkama, manžel tam ztropil scénu - seřval druhou matku, že její dcera týrá poně - no měl pravdu.... jako situace fakt imho dost nezvládnutá - když vím, že jdeme do lesa, tak náš poník měl sedlo (westernové, ale to je jedno, prostě SEDLO), na prudivého poníka dali jen bare back pad - protože "holky jezdí bez sedla"... nechápu, nechápu, nechápu... poníci ani holky nejsou trénovaní do lesa, tenhle navíc dost prudí (náš je zase lekavý), je šílené bláto, poně nejsou okovaní, klouže jim to, terén je prudký, jsou tam oprsklí srnci a kojoti (jako že klidně ze tří čtyř metrů čumí na koně) - imho fakt situace na to mít nohy ve třmenech... no nic, poník prudil, holka se bála, tak že sesedne a povede ho (já třeba Nedovi mám ohlávku, můžu ho vést, oni samozřejmě nic takového), takže ho vedla na uzdě a ohlávce, ale pořád mu za tu uzdu škubala, jako každý čtyři kroky mu urvala hlavu dolů... manželovi ruply nervy a seřval matku (poměrně drsně)... ehm... a jsme u problému jak moc se člověk může s*át lidem do toho, co dělají se svými koňmi?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jinak pozvana pro lidi z okoli, co by se treba chteli pridat, nebo prijit podivat.
    Jeste musim upozornit, ze pokud se neco nepodela, mela bych tam vpadat krajne epicky!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a dneska mě klepla pepka málem znovu, jako to fakt máme klíšťata nebo nějaké brebery i v zimě? Ráno jsem roztloukala led na napáječce a večer má kůň oteklinu na břiše? Je to jasně od kousance, neměly by hmyzáci zimovat (nebo alespoň zmrznout?)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem byla po pěti dnech ve stájích, málem mě klepla pepka, snad ani popisovat nebudu, by mě mohlo fakt trefit ještě před tím rokem 2016 (máme až za půl hodiny)....

nicméně - odpoledne se mi podařilo vnutit se na vyjížďku... s koněma, s kterejma jsme nebyli. Stormy je nervák a prudič, Chaz je taková ta kobyla, co musí všemu velet, Tilly je laxouš - a hádejte, jak to dopadlo - největší problém byl s Tilly... jako takovej, že jsem se nakonec s Nedem vrátila o něco dřív, protože mě nebavilo pořád ho pacifikovat (když byl za ní, tak se snažil jí dohánět a čuchat k zadku, když byl před ní, tak se pořád otáčel a nečuměl si pod nohy - tak nevím, mohla být v říji? Se Stormym i s Chaz úplně v pohodě - nebyl problém jít v řadě za nima, nebyl problém jít vedle nich (žádné závodění atd.).
    Je pravda, že Stormy je ob výběh, chodíme kolem, takže toho má "očuchanýho" a "okoukanýho", Chaz má výběh u poníků, kde Neda čistím, takže Tilly je asi nejvíce "neznámá"....

Byla to sranda, napřed byl celej divokej z toho, že se odpojujeme od ostatních koní - a pak mu došlo, že jde DOMŮ a těsně se natěšil - a pak mu zase hned došlo, že jestli chce domů, tak že pravidlo zní že se jde pomalu a slušně, tak se hrozně snažil dělat slušňáka...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    do nového roku přeju pohodu a lážo plážo a žádné drama....

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: zrovna jsem z jedny prijela. Rikala jsem si ze to nebudu nechavat na zitra, aby to nebylo jak na novy rok tak po cely rok :)
    PES
    PES --- ---
    Rok 2015 je prakticky za námi, tak ať se Vám i koním v tom dalším roce daří, ať se Vám vyhýbají nemoci či úrazy a co nejvíce si to užijte...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES:
    PES: milovane pouste mame bliz nez Texas... asi o tri dny jizdy :-).... tx je uz stredozapad, to uz je fakt mimo dosah... navic to zajimavy fakt konci v Rockies, mezi Rockies a vychodem "nic neni"
    PES
    PES --- ---
    Ještě tohle bude pár dní dostupné na iVysílání...
    Divocí koně v dunajské deltě — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...ady/10539160088-geo-360/213382556470049-divoci-kone-v-dunajske-delte/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hlavne trenuju! :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak to je jasny, jen se naparuj, kdyz se s tim tak sijes a vsechno :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam